Pandemia de coronavirus, stările de urgență, restricțiile care au intervenit ca urmare a răspândirii COVID-19, schimbările din mers survenite în activitatea polițiștilor dâmbovițeni, care au fost puși în fața unor experiențe profesionale încă necunoscute, nu i-a îndepărtat de misiunea lor primordială: asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea faptelor care aduc atingere siguranței persoanei și patrimoniului public și privat.
Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, orice s-ar spune, sub comanda comisarului șef Adrian Antofie, a intrat într-o perioadă de liniște, de echilibru, de îndeplinire fermă a activităților profesionale. S-a simțit, nu ca altă dată, spiritul de echipă, dorința de a dovedi cetățeanului că ei, polițiștii, sunt uniți, demni, dârji, că sunt acolo pentru a veghea la bunul mers al vieții în colectivitate, la respectarea legalității.
Într-adevăr, rolul polițistului în această perioadă lungă de pandemie a fost și acela de a supraveghea respectarea normelor privind protecția împotriva coronavirusului. O sarcină nouă, dificilă, poate chiar ingrată, comentată și criticată de mulți, dar excepțională ca necesitate și rezultate.
Astăzi – 11 februarie 2022, comisarul șef Adrian Antofie, comandantul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, a prezentat în fața jurnaliștilor un bilanț al activității desfășurate în anul 2021, o evaluare sintetică a muncii polițiștilor dâmbovițeni, trebuie să reținem acest aspect, într-o perioadă atipică, când sarcinilor profesionale arhicunoscute li s-au adăugat altele noi.
La întâlnirea cu jurnaliștii, comisarul șef Adrian Antofie i-a avut alături pe adjunctul IPJ Dâmbovița – comisarul șef Denis Pârvu și pe șeful Poliției Transporturi Feroviare – comisarul șef Marius Lazăr.

După cum a reieșit din declarația comandantului polițiștilor dâmbovițeni, activitatea cadrelor IPJ în anul 2021 a fost concentrată pe creșterea gradului de ordine și siguranță publică, dar s-a insistat și pe promovarea unor politici de transparență în relația cu cetățenii și cu presa. De asemenea, prioritară a fost și cooperarea neîntreruptă cu celelalte instituții ale statului, în vederea gestionării corespunzătoare a situației generate de pandemia de coronavirus. În acest sens, oamenii legii au fost angrenați în mii de acțiuni de prevenire a răspândirii coronavirusului.
Zilnic, polițiștii au verificat peste 100 de societăți comerciale și zeci de mijloace de transport în comun. Aceste tipuri de activități, cu care nu s-au mai confruntat înainte de pandemie, au dus la aplicarea a peste 12.600 de sancțiuni contravenționale în 2021. Au fost, de asemenea, instrumentate 84 de dosare penale având ca problematică săvârșirea infracțiunii de zădărnicia combaterii bolilor.
Comisarul șef Adrian Antofie ne-a mai precizat că, în 2021, pentru menținerea unui grad ridicat de civilizație, ordine și liniște publică, polițiștii dâmbovițeni au organizat 66 de razii și 5.555 de acțiuni pe linie de ordine publică, în domeniul investigațiilor criminale, economice și pe linie de circulație rutieră.
Urmărește Incomod Media și pe Google News