Connect with us

ACTUALITATE

Pandemia, un război nou, dur și crâncen pentru polițiștii din Dâmbovița!

Publicat

pe

Pandemia de coronavirus, stările de urgență, restricțiile care au intervenit ca urmare a răspândirii COVID-19, schimbările din mers survenite în activitatea polițiștilor dâmbovițeni, care au fost puși în fața unor experiențe profesionale încă necunoscute, nu i-a îndepărtat de misiunea lor primordială: asigurarea ordinii și liniștii publice, prevenirea faptelor care aduc atingere siguranței persoanei și patrimoniului public și privat.

Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița, orice s-ar spune, sub comanda comisarului șef Adrian Antofie, a intrat într-o perioadă de liniște, de echilibru, de îndeplinire fermă a activităților profesionale. S-a simțit, nu ca altă dată, spiritul de echipă, dorința de a dovedi cetățeanului că ei, polițiștii, sunt uniți, demni, dârji, că sunt acolo pentru a veghea la bunul mers al vieții în colectivitate, la respectarea legalității.

Într-adevăr, rolul polițistului în această perioadă lungă de pandemie a fost și acela de a supraveghea respectarea normelor privind protecția împotriva coronavirusului. O sarcină nouă, dificilă, poate chiar ingrată, comentată și criticată de mulți, dar excepțională ca necesitate și rezultate.

Astăzi – 11 februarie 2022, comisarul șef Adrian Antofie, comandantul Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița, a prezentat în fața jurnaliștilor un bilanț al activității desfășurate în anul 2021, o evaluare sintetică a muncii polițiștilor dâmbovițeni, trebuie să reținem acest aspect, într-o perioadă atipică, când sarcinilor profesionale arhicunoscute li s-au adăugat altele noi.

La întâlnirea cu jurnaliștii, comisarul șef Adrian Antofie i-a avut alături pe adjunctul IPJ Dâmbovița – comisarul șef Denis Pârvu și pe șeful Poliției Transporturi Feroviare – comisarul șef Marius Lazăr.

După cum a reieșit din declarația comandantului polițiștilor dâmbovițeni, activitatea cadrelor IPJ în anul 2021 a fost concentrată pe creșterea gradului de ordine și siguranță publică, dar s-a insistat și pe promovarea unor politici de transparență în relația cu cetățenii și cu presa. De asemenea, prioritară a fost și cooperarea neîntreruptă cu celelalte instituții ale statului, în vederea gestionării corespunzătoare a situației generate de pandemia de coronavirus. În acest sens, oamenii legii au fost angrenați în mii de acțiuni de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Zilnic, polițiștii au verificat peste 100 de societăți comerciale și zeci de mijloace de transport în comun. Aceste tipuri de activități, cu care nu s-au mai confruntat înainte de pandemie, au dus la aplicarea a peste 12.600 de sancțiuni contravenționale în 2021. Au fost, de asemenea, instrumentate 84 de dosare penale având ca problematică săvârșirea infracțiunii de zădărnicia combaterii bolilor.

Comisarul șef Adrian Antofie ne-a mai precizat că, în 2021, pentru menținerea unui grad ridicat de civilizație, ordine și liniște publică, polițiștii dâmbovițeni au organizat 66 de razii și 5.555 de acțiuni pe linie de ordine publică, în domeniul investigațiilor criminale, economice și pe linie de circulație rutieră.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT