Connect with us

POLITIC

Dacă vrei Justiţie independentă, asigură-le independenţa!

Publicat

pe

Președintele executiv al PSD Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean, nu vede cu ochi buni desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiţie (SIIJ), pe care o doresc cu ardoare liberalii și reprezentanții USR-PLUS. A mărturisit parlamentarul, la Aleph News, că a avut nenumărate discuții cu cetățenii, cu judecătorii, care i-au spus că, odată cu apariția SIIJ, li s-a luat de pe umeri o presiune și că pot judeca așa cum trebuie.

„Acesta a fost marea valoare a apariţiei acestei Secţii Speciale, singura structură din parchet în care nu exista un mecanism decizional politic. Pentru că la toţi ceilalţi, ministrul Justiţiei, care este om politic, preşedintele vrea, nu vrea, îi place, nu îi place, trimite la plimbare decretul, semnează sau nu, pe când aici este CSM care făcea toată procedura de selecţie. De aici bătălia unora care sunt interfaţa în politică, şi vorbesc aici de unii din USR, pentru reîntoarcerea competenţei la DNA.

Păi, vă spun ce spun magistraţii! Domnule, să fie un mecanism, dacă sunt abuzuri să fie anchetaţii pentru treaba aceasta, cu anumite clauze de siguranţă, pentru că nu poţi să-l storci pe judecător, trebuie să-l laşi să judece independent. Dar, să nu se întoarcă competenţa acolo, la DNA, pentru că ne întoarcem în perioada aceea stalinistă. Trebuie să ţii cont de astfel de poziţii. Dacă vrei Justiţie independentă, asigură-le independenţa”, a spus senatorul Titus Corlățean.

Faptul că Secția Specială nu a performat, nu a făcut mare brânză, cum a precizat Corlățean, a fost din cauză că această structură a fost practic blocată.

„Nu organigramă, nu buget. Procurorii au fost descurajaţi să vină la selecţie”, a adăugat parlamentarul social-democrat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Succes istoric pentru Dâmbovița: 1,3 miliarde de lei, finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Județul Dâmbovița a depus pentru finanțare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 137 de proiecte, în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de lei, și toate au fost aprobate! Urmează acum ca cele 82 de primării beneficiare și Consiliul Județean Dâmboviţa să organizeze licitațiile publice pentru desemnarea firmelor constructoare și apoi să înceapă lucrările propriu-zise. Se vor reabilita și moderniza drumuri și poduri (93 de proiecte) și vor fi executate rețele de apă și canalizare (40 de proiecte).

Având în vedere că pe programele de finanțare PNDL 1 și 2, care s-au implementat pe parcursul ultimilor 10 ani, județul Dâmbovița a accesat aproximativ 1,1 miliarde de lei, faptul că, într-o singură zi, săptămâna aceasta, i-au fost aprobate investiții de 1,3 miliarde de lei reprezintă fără doar și poate „un succes istoric” – după cum a punctat deputatul PSD Radu Popa. Parlamentarul a felicitat echipa de la CJ Dâmboviţa, condusă de președintele Corneliu Ștefan, și pe primarii din județ pentru că s-au implicat să aducă fonduri cu care să dezvolte comunitățile locale.

„Acesta este modul în care PSD le mulțumește dâmbovițenilor pentru votul pe care l-am primit acum 2 ani”, a mai spus deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT