Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Podul rutier de la Cojasca, reconstruit după 88 de ani!

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, are de atins cel mai important deziderat al său, acela de a pune la punct întrega infrastructură a județului. Vorbim aici de drumuri, rețele de apă, și de canalizare, elementele de la care pleacă, până la urmă, dezvoltarea economică, civilizația și confortul.

Una dintre cele mai importante căi rutiere ale județului, care pornește de la Moreni, limită de județ cu Prahova, și care se încheie la Niculești, limită cu județul Ilfov, se află acum în plin proces de edificare. Lucrările avansează într-un ritm susținut. Este nevoie pe acest traseu de refacerea terasamentului, se toarnă covor asfaltic, se construiesc șanțuri de scurgere, rigole, poduri și podețe.

Astăzi – 15 februarie 2022, președintele Corneliu Ștefan, care urmărește cu maximă atenție modul în care se derulează lucrările pe acest imens șantier, s-a aflat la Cojasca, unde a prins contur podul nou. Cele 16 grinzi din beton armat au fost pregătite pentru montaj. Investiția, cu o valoare de 3 milioane de lei, a spus președintele CJ Dâmbovița, va fi gata în cel mult 30 de zile. Acest pod nu a mai beneficiat de o reconsolidare totală de zeci de ani. Din 1934 când a fost construit nu au fost efectuate decât lucrări de reparații.

„Noul pod de la Cojasca face parte din Lotul IV de lucrări – DJ 711 Cojasca – Bujoreanca şi DJ 101B Lucianca – Niculeşti – limită Judeţ Ilfov, în lungime de 13,642 km. Acest sector de drum face parte din proiectul de dezvoltare a infrastructurii rutiere dâmbovițene prin modernizarea DJ720B, DJ711 și DJ101B, pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele CJ Dâmbovița.

Șeful administrației județene a mai constatat că lucrările pe Lotul III, DJ711 Băleni –Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca, și pe Lotul IV sunt în grafic și conforme, dar pe Lotul I, DJ 720 Răzvad – Gura Ocniței – Moreni – limită județ Prahova și DJ 720B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, și Lotul II, DJ711 Târgoviște –Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni, li s-a solicitat constructorilor refacerea mai multor porțiuni de covor asfaltic, pe cheltuiala lor, acestea nefiind conforme cerințelor tehnice pe care și le-au asumat la semnarea contractului.

„Nu voi face rabat de la calitate și voi solicita din partea constructorilor seriozitate maximă. Cine nu se ține de treabă suportă consecințele”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT