Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Dâmboviţa: Podul rutier de la Cojasca, reconstruit după 88 de ani!

Publicat

pe

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, are de atins cel mai important deziderat al său, acela de a pune la punct întrega infrastructură a județului. Vorbim aici de drumuri, rețele de apă, și de canalizare, elementele de la care pleacă, până la urmă, dezvoltarea economică, civilizația și confortul.

Una dintre cele mai importante căi rutiere ale județului, care pornește de la Moreni, limită de județ cu Prahova, și care se încheie la Niculești, limită cu județul Ilfov, se află acum în plin proces de edificare. Lucrările avansează într-un ritm susținut. Este nevoie pe acest traseu de refacerea terasamentului, se toarnă covor asfaltic, se construiesc șanțuri de scurgere, rigole, poduri și podețe.

Astăzi – 15 februarie 2022, președintele Corneliu Ștefan, care urmărește cu maximă atenție modul în care se derulează lucrările pe acest imens șantier, s-a aflat la Cojasca, unde a prins contur podul nou. Cele 16 grinzi din beton armat au fost pregătite pentru montaj. Investiția, cu o valoare de 3 milioane de lei, a spus președintele CJ Dâmbovița, va fi gata în cel mult 30 de zile. Acest pod nu a mai beneficiat de o reconsolidare totală de zeci de ani. Din 1934 când a fost construit nu au fost efectuate decât lucrări de reparații.

„Noul pod de la Cojasca face parte din Lotul IV de lucrări – DJ 711 Cojasca – Bujoreanca şi DJ 101B Lucianca – Niculeşti – limită Judeţ Ilfov, în lungime de 13,642 km. Acest sector de drum face parte din proiectul de dezvoltare a infrastructurii rutiere dâmbovițene prin modernizarea DJ720B, DJ711 și DJ101B, pe traseul limită județ Prahova – Moreni – Gura Ocniței – Răzvad – Ulmi – Târgoviște – Comișani – Bucșani – Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca – Cornești – Butimanu – Niculești – limită județ Ilfov”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele CJ Dâmbovița.

Șeful administrației județene a mai constatat că lucrările pe Lotul III, DJ711 Băleni –Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca, și pe Lotul IV sunt în grafic și conforme, dar pe Lotul I, DJ 720 Răzvad – Gura Ocniței – Moreni – limită județ Prahova și DJ 720B Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței, și Lotul II, DJ711 Târgoviște –Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni, li s-a solicitat constructorilor refacerea mai multor porțiuni de covor asfaltic, pe cheltuiala lor, acestea nefiind conforme cerințelor tehnice pe care și le-au asumat la semnarea contractului.

„Nu voi face rabat de la calitate și voi solicita din partea constructorilor seriozitate maximă. Cine nu se ține de treabă suportă consecințele”, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu: Plata taxelor și impozitelor locale până la 31 martie vă aduce 10% reducere

Publicat

pe

Primăria Titu le reamintește contribuabililor persoane fizice și juridice faptul că vor beneficia de o bonificație de 10% dacă își achită integral, până la data de 31 martie 2023, taxele și impozitele pentru clădiri, terenuri și mijloace de transport aferente anului în curs, respectiv

Obligațiile de plată către Primăria Titu se pot achita direct la Biroul Impozite şi Taxe Locale, precum și online, cu cardul, prin intermediul platformei ghiseul.ro, disponibilă 7 zile din 7 și 24 de ore din 24. De reținut că nu se percepe comision, dar și că prin ghiseul.ro puteți achita și amenzile, pentru persoanele fizice. Dovada plăţii se primeşte pe e-mail în doar câteva minute de la plata efectivă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Trei locuri de joacă noi, în trei săptămâni! Un cadou perfect pentru copiii din comuna Poiana

Publicat

pe

Reprezentanții administrației publice locale de la Poiana, județul Dâmbovița, au profitat la maximum de vremea frumoasă din ultimele săptămâni și, printr-o bună colaborare cu firma constructoare, au reușit să amenajeze în timp record trei locuri de joacă noi, câte unul în fiecare sat al comunei.

Investiția, în valoare de aproximativ 350.000 de lei, a fost realizată cu fonduri europene nerambursabile obținute printr-un proiect depus prin Grupul de Acțiune Locală Titu.

„Primul loc de joacă l-am finalizat în data de 27 februarie, în satul de centru, lângă Căminul Cultural. Următorul, cel de la Centrul de Zi din Poienița, a fost gata pe 6 martie, iar, de săptămâna trecută, și copiii din Poiana de Jos au la dispoziție un loc de joacă nou, pe strada Teiului. Mă bucur că am reușit să le facem acest cadou chiar la început de primăvară, când sunt nerăbdători să iasă la joacă afară”, ne-a spus primarul Marian Șerban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats