Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Facturi colosale la gaze pentru ANL-urile din Târgoviște. Primarul cere implicarea organelor judiciare

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a semnalat, astăzi – 15 februarie 2022, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația publică locală a început să primească de la furnizorul de gaze naturale facturi de 11 ori mai mari, față de anul trecut, pentru locuințele ANL. Spune edilul că municipalitatea ar trebui să refactureze către chiriași câte 4.000 de lei lunar pentru un apartament de 60 mp.

„Mi se pare incredibil și o bătaie de joc. Încercăm să discutăm cu furnizorul de gaze naturale și nu reușim. Discuți cu niște roboței. Apasă tasta 1, tasta 2, tasta 3, dați email, am primit emailul dumneavoastră, vă mulțumim, așteptați că vă contactăm noi. Nimic!

Vom contesta toate facturile. Nu voi accepta niciodată să refacturăm 4.000 de lei pe lună, gaze, pentru un apartament ANL. Această factură este generată exclusiv de creșterea de preț”, a declarat Daniel Cristian Stan.

Primarul municipiului Târgoviște a explicat că s-a ajuns aici și din cauza legislației, care nu impune furnizorilor de utilități să participe la licitație pentru încheierea contractului de furnizare, după care administrația publică locală a fost repartizată către furnizorul cu cel mai mic preț de pe piață, care, iată, are un tarif de 11 ori mai mare în comparație cu ce exista înainte.

„Nu știu cine a făcut legislația asta! Vom face tot ceea ce depinde de noi, inclusiv către organele judiciare. Noi, la Primărie, dacă creșteam taxele și impozitele cu un procent foarte mic fără să avem în spate o fundamentare foarte clară, era belea, dar domnii care ne furnizează utilități pur și simplu își bat joc de toată lumea

Legea nu-l obligă să participe la licitație, iar asta îl avantajează. Va fi plafonare în perioada asta. Bun, ce se va întâmpla apoi? Mergem cu plafonare? De ce? Asta este soluția, ca statul să vină, tot din banii noștri, și să plătească furnizorului de gaze asemenea facturi? Plafonarea nu face decât să încurajeze majorarea prețului. Atâta timp cât furnizorul va primi compensare de la bugetul de stat nu va avea niciun motiv să scadă tariful”, a mai spus primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite