Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Facturi colosale la gaze pentru ANL-urile din Târgoviște. Primarul cere implicarea organelor judiciare

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a semnalat, astăzi – 15 februarie 2022, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația publică locală a început să primească de la furnizorul de gaze naturale facturi de 11 ori mai mari, față de anul trecut, pentru locuințele ANL. Spune edilul că municipalitatea ar trebui să refactureze către chiriași câte 4.000 de lei lunar pentru un apartament de 60 mp.

„Mi se pare incredibil și o bătaie de joc. Încercăm să discutăm cu furnizorul de gaze naturale și nu reușim. Discuți cu niște roboței. Apasă tasta 1, tasta 2, tasta 3, dați email, am primit emailul dumneavoastră, vă mulțumim, așteptați că vă contactăm noi. Nimic!

Vom contesta toate facturile. Nu voi accepta niciodată să refacturăm 4.000 de lei pe lună, gaze, pentru un apartament ANL. Această factură este generată exclusiv de creșterea de preț”, a declarat Daniel Cristian Stan.

Primarul municipiului Târgoviște a explicat că s-a ajuns aici și din cauza legislației, care nu impune furnizorilor de utilități să participe la licitație pentru încheierea contractului de furnizare, după care administrația publică locală a fost repartizată către furnizorul cu cel mai mic preț de pe piață, care, iată, are un tarif de 11 ori mai mare în comparație cu ce exista înainte.

„Nu știu cine a făcut legislația asta! Vom face tot ceea ce depinde de noi, inclusiv către organele judiciare. Noi, la Primărie, dacă creșteam taxele și impozitele cu un procent foarte mic fără să avem în spate o fundamentare foarte clară, era belea, dar domnii care ne furnizează utilități pur și simplu își bat joc de toată lumea

Legea nu-l obligă să participe la licitație, iar asta îl avantajează. Va fi plafonare în perioada asta. Bun, ce se va întâmpla apoi? Mergem cu plafonare? De ce? Asta este soluția, ca statul să vină, tot din banii noștri, și să plătească furnizorului de gaze asemenea facturi? Plafonarea nu face decât să încurajeze majorarea prețului. Atâta timp cât furnizorul va primi compensare de la bugetul de stat nu va avea niciun motiv să scadă tariful”, a mai spus primarul municipiului Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Pingback: Facturi uriașe la gaze pentru ANL-urile din Târgoviște. Primarul Cristian Stan: O bătaie de joc! – EDM Ajutor Financiar

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT