Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început modernizarea infrastructurii Teatrului Tony Bulandra

Publicat

pe

Teatrul Municipal Tony Bulandra Târgoviște a intrat într-un amplu program de reabilitare și modernizare. Se execută aici lucrări care depășesc 3 milioane de lei, fiind vorba, după cum a punctat primarul Daniel Cristian Stan, de cea mai importantă investiție din ultimii 20 de ani pe ceea ce înseamnă infrastructura acestei instituții de cultură emblematică pentru județul Dâmbovița.

„Sunt foarte bucuros că reușim să facem acest lucru. Sunt foarte bucuros că ne putem orienta atenția și către domeniul cultural, dincolo de spectacolele propriu-zise. Cred că este un lucru foarte util pentru târgovișteni, pentru cultura dâmbovițeană. Totul va arăta foarte, foarte bine și, în această vară, vom reuși să transformăm într-o proporție importantă Teatrul Municipal.

Sunt lucrări complexe, pe multiple planuri – de la fațadă, la sala de spectacol, prevenirea și stingerea incendiilor. Se lucrează la cabinele actorilor, la subsol, în acest moment. De asemenea, pavajul din fața teatrului a fost refăcut. Încet-încet, vrem să dăm o imagine nouă teatrului, în concordanță cu activitatea acestei instituții de cultură emblematică pentru județul Dâmbovița”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Investițiile care se execută la Teatrul Municipal Tony Bulandra Târgoviște sunt finanțate din două surse: bugetul propriu al Primăriei Târgovişte și fonduri guvernamentale atrase prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

„În linii mari, este vorba, pe ceea ce înseamnă sala de teatru, de schimbarea mochetei și a celor 214 scaune, care nu au fost schimbate niciodată până acum. Este vorba despre un sistem electric automat de reglare a scenei, de asemenea, vor fi intervenții la podul de lumini și, în general, la tot ceea ce înseamnă infrastructura necesară pentru spectacolele de teatru, inclusiv instalațiile electrice.

De asemenea, vor fi intervenții la fațadă și pe ceea ce înseamnă cerințele de prevenire și stingere a incendiilor. Vom avea o instalație completă care presupune atât avertizare cât și stingere efectivă a incendiilor, plus uși rezistente la foc și ingnifugare inclusiv în sala de spectacole, astfel încât să putem să asigurăm cele mai bune condiții.

Sper ca, undeva în vară, să putem discuta de ultima etapă, care este constituită de montarea noilor fotolii în sala de spectacole și să avem încă o sală reabilitată și modernizată, după ce am reușit să finalizăm proiectul care a vizat Cinematograful Independența, de asemenea, aflat în gestiunea și coordonarea Teatrului Municipal Tony Bulandra Târgoviște”, a precizat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Colaborarea CJ Dâmboviţa cu primăriile din județ, exemplu la nivel național

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat, astăzi – 6 februarie 2023, la Adunarea Generală a Asociației Comunelor din România, alături de mai mulți primari din județ și de secretarul de stat în Ministerul Transporturilor – Ionuț Săvoiu.

Printre temele abordate în cadrul discuțiilor la care au luat parte mai mulți miniștri s-au aflat: diminuarea decalajelor dintre mediul urban și cel rural și colaborarea dintre instituțiilor centrale și administrațiile publice locale. După cum a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, rezolvarea acestor probleme nu cade doar în responsabilitatea primarilor. Vorbim despre un proces în care trebuie să se implice toate instituțiile statului.

„Dâmbovița este unul dintre cele mai bune exemple din țară în ceea ce privește colaborarea Consiliului Județean cu primăriile de comune. Programul Județean de Dezvoltare Locală, instrument unic în țară prin care administrațiile locale dâmbovițene beneficiază de sprijin financiar din partea Consiliului Județean Dâmbovița pentru implementarea unor proiecte pe care singure nu le-ar fi putut susține, va intra în al treilea an de funcționare. Sumele au fost prevăzute în bugetul județului pe 2023 și sunt convins că vom realiza multe lucruri bune pentru comunitățile locale dâmbovițene”, a declarat Corneliu Ștefan.

În ultimii 2 ani, Consiliul Județean Dâmbovița a perfectat 107 parteneriate cu 60 de primării, valoarea proiectelor fiind de peste 230 milioane de lei. Cofinanțarea asigurată de Consiliului Județean Dâmbovița a fost de 97 milioane de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a obținut 10,5 milioane de lei pentru lucrări de modernizare la Spitalul Județean

Publicat

pe

Investițiile demarate în județul Dâmbovița sub administrația președintelui Corneliu Ștefan continuă într-un ritm susținut. Șeful CJ Dâmboviţa s-a aflat, astăzi – 6 februarie 2023, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, unde a semnat cu ministrul de resort, Cseke Attila, contractul de finanțare privind reabilitarea și modernizarea Secției de Tratamente Recuperatorii și a Pavilionului Administrației din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Fondurile pentru aceste investiții deosebit de importante sunt asigurate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Suma alocată se ridică la 10.500.000 de lei.

„Prin acest proiect, vom realiza reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, 4.000 mp, reabilitarea sistemului de încălzire a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea, reabilitarea, modernizarea sistemelor de climatizare și / sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea, modernizarea instalațiilor de iluminat în clădiri, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și / sau termice pentru consum propriu, sisteme de management energetic integrat pentru clădiri / alte activități care conduc la realizarea scopului proiectului. De asemenea, se vor mai efectua lucrări de recompartimentări interioare în vederea organizării optime a fluxurilor și circuitelor medicale, doar pentru clădirile în care se desfășoară activități medicale”, a precizat Corneliu Ștefan.

Se vor mai amenaja două puncte de încărcare pentru vehicule electrice. Reabilitarea și modernizarea celor două imobile se alătură celorlalte investiții pe care Consiliul Județean Dâmbovița le derulează în această perioadă la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște. Vorbim despre Ambulatoriul de Specialitate – 3.400.000 de euro, Unitatea de Primiri Urgențe – 1.700.000 de euro și Secția de Cardiologie, împreună cu aparatul angiograf – 2.000.000 de euro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats