Connect with us

ECONOMIE

ANAF verifică la sânge vânzările online cu livrare prin curier

Publicat

pe

Inspectorii antifraudă fiscală din cadrul ANAF derulează o amplă campanie de verificare a vânzărilor online de bunuri, cu livrare prin curier. În acest context, Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor comercianților, persoane fizice sau juridice, care au realizat vânzări online, să se asigure că au achitat toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

În cadrul controalelor efectuate până acum, inspectorii antifraudă fiscală au identificat o firmă cu sediul în București, care a comercializat online, în perioada 2019-2021, telefoane mobile de ultimă generație, obținând venituri în valoare de circa 43 de milioane de lei, fără a fi înregistrate și declarate. Prejudiciul cauzat statului a fost calculat la aproximativ 12 milioane de lei.

Astfel, reprezentanții firmei au cauzat un prejudiciu total de aproximativ 12 milioane de lei, reprezentând taxa pe valoare adăugată, impozitul pe profit și impozitul pe veniturile microîntreprinderilor aferente. Pentru asigurarea recuperării prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifraudă fiscală vor sesiza organele de urmărire penală.

„Inspectorii antifraudă fiscală au constatat că reprezentanții firmei livrau personal în București și vindeau telefoanele direct din portbagajul mașinii. În țară au expediat peste 17.000 de colete, cu plata ramburs, prin intermediul unor firme de curierat, cărora le-au declarat identități fictive.

Inspectorii DGAF au constatat că nu se desfășura nicio activitate comercială la sediul declarat, iar la aceeași adresă sunt înregistrate peste 500 de alte firme.

Pentru disimularea legalității comercializării, produsele erau livrate cu opțiunea de verificare a coletului la livrare și erau însoțite de înscrisuri cu aparență de factură, cumpărătorii fiind în imposibilitatea de a beneficia de drepturile legale și de garanția produsului.

Mai mult, firma era inactivă și accepta plăți doar în numerar, semne vizibile ale unor nereguli fiscale”, se precizează într-un comunicat remis de ANAF.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Românul Florin Jianu a fost ales vicepreședinte al Asociației IMM-urilor din Europa

Publicat

pe

Sursa foto: Ziarul Financiar

Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Intreprinderor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), a fost ales vicepreședinte al SMEunited – Asociația IMM-urilor din Europa. Este cea mai înaltă funcție la nivel european, în acest domeniu, deținută de un român. De remarcat că președintele Florin Jianu este singurul ales din estul Europei.

„Voi reprezenta la nivel european IMM-urile românești și îi asigur pe toți că mandatul meu va fi unul în care voi lupta pentru simplificare, pentru instrumente financiare dedicate IMM-urilor, dar și pentru o legislație europeană inteligentă. România trebuie, prin reprezentanții pe care îi trimite la Bruxelles, să acționeze la un nivel profesional înalt și la un nivel care să ne reprezinte pe toți cu mândrie! Le mulțumesc colegilor pentru susținere, votul țărilor europene mă onorează. Voi reprezenta cu onoare România și pe românii mei”, a declarat Florin Jianu.

SMEunited a fost înființată în 1979, are 70 de organizații membre din peste 30 de țări europene și acționează în numele întreprinderilor mici si mijlocii în cadrul Dialogului Social European și în discuțiile cu instituțiile UE. De asemenea, reprezintă federații naționale intersectoriale de artizanat și IMM-uri, organizații europene ale IMM-urilor și membri asociați, fiind vocea celor 23 de milioane de IMM-uri din Europa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Reține! Camera de Comerț este singura instituție din România abilitată să avizeze existența cazului de forță majoră

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița a organizat, astăzi – 22 noiembrie 2023, în format fizic și online, seminarul interactiv „Reguli generale de avizare a existenței cazului de forță majoră”, susținut de Elisabeta Perșinaru – director Direcția Juridică a Camerei de Comerț și Industrie a României.

Au fost dezbătute următoarele subiecte:

✅ Forța majoră – cadru legal, prezentarea legislației naționale și internaționale;
✅ Avizarea cazurilor de forță majoră – competenţa exclusivă a Camerelor de Comerț;
✅ Reguli de avizare;
✅ Implicațiile juridice ale invocării Forței majore;
✅ Clauza de forță majoră recomandată în contracte;
✅ Forța majoră vs. Caz fortuit;
✅ Forța majoră vs. Impreviziune;
✅ Studii de caz, networking;

Atentie! Camera de Comerț este unica instituție din România abilitată să avizeze, la solicitarea scrisă a companiilor, existența cazului de forță majoră, situație care atrage, după caz, încetarea de drept a valabilității contractelor semnate, dacă există imposibilitatea totală și definitivă de executare a obligațiilor asumate, respectiv suspendarea executării obligațiilor contractuale, dacă există imposibilitate temporară de executare a obligațiilor.

Serviciul Juridic și Consultanță Societăți al Camerei de Comerț Dâmbovița vă stă la dispoziție cu informații privind clauzele contractuale obligatorii și specifice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite