Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Oportunitățile de finanțare europene 2021-2027, prezentate primarilor din Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a precizat clar, încă de la preluarea mandatului de șef al administrației publice județene, că unul dintre cele mai importante deziderate ale sale este acela de a atrage în Dâmbovița cât mai multe fonduri europene pentru edificarea cât mai multor obiective de interes local. Întâlnirea de astăzi, organizată de Consiliul Județean Dâmbovița în colaborare cu europarlamentarul social democrat Victor Negrescu, se înscrie tocmai în acest program de dezvoltare a județului Dâmbovița.

La Centrul Internațional de Conferințe al Universității Valahia din Târgoviște, primarii din județ au fost invitați să participe la un dialog constructiv, lămuritor, având ca temă viitoarele oportunități de finanțare europeană pentru perioada 2021-2027 și prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

La această dezbatere, derulată sub egida „Fonduri europene pentru viitor”, alături de președintele Corneliu Ștefan și de europarlamentarul Victor Negrescu, au mai fost prezenți: Roxana Mânzatu – secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Liviu Mușat – directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Claudia Gilia – prefectul județului Dâmbovița, deputata PSD Carmen Holban, administratorul public al județului – Cristian Avanu, secretarul CJ Dâmboviţa – Dănuț Nicolae Popa Stănescu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan și Laura Monica Ghorghiu – rectorul Universității Valahia.

Deschiderea conferinței a făcut-o președintele Corneliu Ștefan, care a salutat acest demers pe care l-a inițiat europarlamentarul Victor Negrescu, pentru a aduce în atenția primarilor localităților din județul Dâmbovița informații utile despre accesarea fondurilor europene în cadrul exercițiului financiar 2021-2027.

„Suntem un județ în plină dezvoltare, un județ care anul trecut a semnat studii de prefezabilitate, proiecte tehnice și nu în ultimul rând contracte de execuție de peste 1 miliard de euro, în doar un an. Ne interesează dezvoltarea județului Dâmbovița, de la cea mai mică localitate până la municipiul reședință de județ.

În calitate de președinte de consiliu județean, vreau ca, împreună cu toți primarii, cu toți cei implicați în domeniul fondurilor europene, să atragem cât mai mulți bani europeni. Am dorit să organizăm acest eveniment pentru că fondurile europene rămân soluții viabile de dezvoltare a comunităților din județul nostru.

Este foarte important să lucrăm în echipă, este foarte important să acționăm pentru dezvoltarea județului Dâmbovița.
De mai mult timp, am început să contăm la nivel național. Județul Dâmbovița a început să devină atractiv și pentru mediul administrativ și pentru cel de afaceri.

În vederea maximizării oportunităților de accesare de fonduri europene de către unitățile administrativ-teritoriale din Dâmbovița, am adus în mijlocul dumneavoastră specialiști din domeniul fondurilor europene.

Suntem aici să vă sprijinim cu orice informație, astfel încât să utilizați fondurile europene pentru rezolvarea problemelor pe care comunitățile pe care dumneavoastră, primarii, le administrați, și mai ales pentru dezvoltarea acestora. Trebuie să facem un efort comun pentru a ne îndeplini obiectivele asumate în fața dâmbovițenilor”, a precizat Corneliu Ștefan.

Europarlamentarul Victor Negrescu a spus că resursele financiare europene pot ajuta dezvoltarea județului Dâmbovița, pot reprezenta un traseu important în materializarea unor proiecte vitale pentru comunitățile locale.

„Motivul pentru care organizăm astfel de sesiuni de informare este acela al dinamizării modului în care ne referim la bani europeni, să înțelegem mai bine toate criteriile – pentru a folosi cât mai bine banii europeni și de ce nu, prin exemple concrete.

În calitate de membru în Comisia pentru buget din Parlamentul European vă prezint informații despre Planul Național de Reziliență. Am fost raportorul alternativ pe zona de buget european, atât pentru bugetul de anul acesta, cât și pentru cel viitor. Sunt implicat în discuțiile care au legătură cu banii europeni. Am inițiat proiecte-pilot în valoare de 20 milioane Euro. Acest lucru reprezintă dovada vie că se pot face lucruri direct la Bruxelles, unde suntem activi și căutăm să reprezentăm interesele României, să venim cu inițiative profesioniste care ulterior să beneficieze de sprijinul Comisiei Europene”, a spus europarlamentarul Victor Negrescu.

Scopul Mecanismului de Redresare și Reziliență este acela de a oferi sprijin concret pentru derularea unor investiții și reforme esențiale în vederea redresării sustenabile și pentru ameliorarea rezilienței economice și sociale a statelor membre ale Uniunii Europene. La finalul perioadei de investiții, economiile și societățile europene vor fi mai bine pregătite pentru provocările și oportunitățile tranzițiilor verzi și digitale. România a primit 3,79 miliarde de euro, de la momentul aprobării și demarării implementării PNRR, la 3 noiembrie 2021.

„Pentru anul 2022, țara noastră are alocată o finanțare de 6,171 miliarde de euro. Accesarea acestor fonduri depinde de îndeplinirea condiționalităților expuse în program. Cu acest prilej, au fost aduși în atenție cei 6 piloni principali ce stau la baza PNRR, respectiv tranziția spre o economie verde, transformarea digitală, creșterea economică inteligentă, sustenabilă și incluzivă, coeziunea socială și teritorială, sănătatea și reziliența instituțională”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT