Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Au început lucrările de reabilitare, extindere și modernizare a Școlii Malu cu Flori

Publicat

pe

Comuna Malu cu Flori este singura localitate rurală din județul Dâmbovița și probabil între putinele din țară unde s-a învățat la un moment dat chiar și în trei schimburi, din lipsă de spațiu, școala fiind veche și cu un număr insuficient de clase. Prin urmare, primarul Ion Constantin și-a trecut pe lista de proprietăți, încă de la preluarea mandatului, în 2016, implementarea unui proiect de reabilitare, extindere și modernizare a unității de învățământ.

Contractul de finanțare a fost semnat în 2018, iar astăzi, după 4 ani, în sfârșit, au început lucrările propriu-zise. Potrivit contractului de finanțare semnat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, investiția trebuie să fie gata cel mai târziu la data de 31 decembrie 2023, însă primarul Ion Constantin speră ca elevii să se bucure mult mai devreme de o școală nouă.

Proiectul, în valoare de aproximativ 5,45 milioane de lei (85% – fonduri europene nerambursabile), presupune lucrări de reabilitare și extindere a construcției existente, precum și dotarea cu echipamente și mobilier.

„Proiectul implică renovarea a patru clase existente și a fațadei vechi, fiindcă suntem în zonă istorică și trebuie să păstrăm arhitectura. Apoi, vom avea în spate un corp nou de clădire, pe două etaje, cu opt săli de clasă, laboratoare și cancelarie”, ne-a declarat primarul Ion Constantin.

Pe perioada derulării acestei investiții, copiii vor învăța, în două schimburi, în Căminul Cultural, spațiile fiind adaptate pentru noua activitate. Exista și varianta să fie transportați cu microbuzul școlar în comuna Voinești, dar s-ar fi pierdut prea mult timp pe drum și ar fi fost mult prea obositor pentru ei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Așa va arăta Școala Malu cu Flori la finalul proiectului

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT