Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primarul municipiului Moreni, drept la replică pentru senatorul USR Dragoș Popescu

Publicat

pe

Senatorul USRPLUS Ion Dragoș Popescu a comis-o din nou. Parlamentarul, așa cum ne-a obișnuit deja, în loc să vină alături de administrațiile publice locale, să le sprijine în toate demersurile privind investițiile și rezolvarea unor probleme sociale, economice, culturale sau educative, doar critică și lansează texte în spațiul public. Ultima ieșire de acest gen a avut ca țintă administrația municipiului Moreni. Într-o epistolă scurtă, grăbită, confuză, cu destule elemente de aflare în treabă, în care precizează clar, de parcă a descoperit o bombă atomică, „în atenția conducerilor Instituției Prefectului Județului Dâmbovița, Inspectoratului Școlar Dâmbovița și Primăriei Municipiului Moreni”, insereză un fel de poveste despre Liceul I.L Caragiale din Moreni și unele probleme existente acolo. Concretețea nu există. Nimic care să ne arate că este vorba despre mesajul unui parlamentar bine documentat și bine intenționat.

Primarul municipiului Moreni, Constantin Dinu, nu a putut să lase lucrurile să curgă după voia senatorului USRPLUS. Edilul, într-un drept la replică, se întreabă de ce, oare, parlamentarul Dragoș Popescu nu vede și ceea ce se face bun în municipiul Moreni, proiectele implementate și cele care urmează a fi materializate. Consideră Constantin Dinu că a marșa pe o problemă falsă sau a exagera, încercând în acest mod să aduni capital politic, nu este tocmai în ordine.

„Am constatat, cu tristețe, că un senator al României, dâmbovițean, caută tot soiul de povești și neadevăruri pentru a ieși în evidență cu așa-zise demersuri de parlamentar al statului român.

Senatorul USRPLUS Ion Dragoș Popescu, despre care nu am auzit prea multe, și-a întors turela atenției asupra municipiului Moreni, oraș unde s-a investit mult și unde procesul de modernizare continuă. A găsit de cuviință parlamentarul USR, probabil pentru a nu ieși din nota și ritmul grotesc, zgomotos, al partidului pe care îl reprezintă, să publice pe rețelele de socializare o așa-zisă scrisoare deschisă, în care își arată grija față de copiii noștri, față de școală, față de condițiile de trai oferite celor mai tinere vlăstare. Asta în condițiile în care nu am sesizat ca dumnealui să fi avut vreodată o inițiativă în acest sens și nici nu l-am văzut făcând poteci pe la ușile ministerelor pentru binele dâmbovițenilor!

Spune senatorul, despre care am aflat că, într-o perioadă, cerea Poliției să închidă localurile de pe centrul vechi al municipiului Târgoviște, că Liceul I.L. Caragiale din Moreni se află într-o stare deplorabilă și că administrația publică locală a fost sesizată în nenumărate rânduri și nu s-a întâmplat nimic. Ca primar al municipiului Moreni, îl înștiințez pe senatorul USR că se înșeală și că afirmațiile culese și prezentate așa încât să arate preocupare din partea domniei sale nu concordă cu realitatea. Numai dacă ar fi urmărit de-a lungul timpului paginile de socializare ale Primăriei Moreni, și tot ar fi văzut că în orașul nostru s-a muncit și că a existat, din partea mea și a întregii echipe, o intensă preocupare pentru rezolvarea tuturor problemele comunității! Grădinițele, școlile și liceele din orașul nostru au fost mereu în atenția noastră. Nu am de gând să înșir aici și acum toate investițiile demarate și încheiate, toate proiectele pe care urmează să le implementăm.

Nu pot explica unui parlamentar aflat acum pe scaunul opoziției, membru al unui partid care a dat un ministru ce a acordat 25 de milioane euro pentru consultanța unui proiect în valoare de… 5 milioane de euro, cât și cum se muncește la noi pentru binele cetățeanului! Cu ce argumente să vii în fața unui senator care a susținut ideea șefilor săi de partid de a nu fi sprijinit Combinatul de Oțeluri Speciale din Târgoviște? Va merge pe drumul său care, politic, faptic, nu duce nicăieri.

Mă întreb de unde așa un mare interes, dintr-odată, pentru liceul nostru, pentru viața și sănătatea copiilor noștri. Îmi aduc aminte că reprezentanții USRPLUS dintr-un guvern de tristă amintire afirmau public că învățământul și sănătatea nu sunt domenii prioritare…

Domnule senator Ion Dragoș Popescu, veniți cu lucruri concrete, cu proiecte viabile, cu idei novatoare, nu căutați doar can-can-uri și elemente cu care să denigrați o administrație care a performat, care a avut mereu în atenție cetățeanul”, este răspunsul dat senatorului USRPLUS Ion Dragoș Popescu de către primarul municipiului Moreni – Constantin Dinu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT