Connect with us

ACTUALITATE

Reprezentantul Autorității Europene a Muncii în România, prezent la ITM Dâmboviţa

Publicat

pe

Ofițerul național de legătură cu Autoritatea Europeană a Muncii (ELA), Ioan Cosmin Constantin, a fost prezent, în aceste zile, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, unde a susținut o prezentare cu privire la activitățile ELA, la acțiunile comune de control ale autorităților europene și a directivelor care trebuie transpuse în practică, anul acesta.

La ședința de informare au participat, din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, inspectorul șef Marius Lixandru și inspectorii cu competențe de control în domeniul relațiilor de muncă. Aceștia au avut ocazia să pună întrebări, cu privire la modificările aduse de noua normativă europeană și de modul în care aceasta va fi transpusă în practică.

ELA este instituția care contribuie la asigurarea faptului că normele UE privind mobilitatea forței de muncă sunt aplicate în mod eficient și echitabil în întreaga Europă. Motto-ul acestei entități europene este „o uniune, o piață a forței de muncă, un set de norme echitabile”.

De asemenea, Autoritatea Europeană a Muncii facilitează și sprijină efectuarea de controale transfrontaliere și urmărește combaterea practicilor frauduloase și a muncii nedeclarate.

„Prioritatea Autorității, stabilită pentru anul 2022, o reprezintă sectorul de transport rutier, astfel că întâlnirea de vineri s-a concentrat asupra Directivei UE 2020/1057, de stabilire a unor norme specifice, cu privire la detașarea și salarizarea conducătorilor auto în sectorul transportului rutier, care trebuie transpusă pe parcursul acestui an și în practica românească.

Noua normativă face diferența între activitățile de transport: cabotaj, bilateral, non-bilateral, cu încărcătură și combinat, și explică în care dintre acestea situații se poate vorbi despre detașare și cum afectează asta raporturile de muncă.

Operatorii de transport români vor avea obligaţia de a respecta prevederile naţionale din fiecare stat membru unde activează, urmând să fie controlaţi de autorităţile responsabile din statele respective. Separat, aceştia vor fi controlaţi în continuare la sediul din ţară cu privire la respectarea obligaţiilor care le revin în calitate de angajatori, potrivit legislaţiei muncii din România.

Pentru asigurarea aplicării noilor norme, în perioada următoare, se vor desfășura controale concentrate, așa cum sunt definite în Regulamentul 1149/2019 al Parlamentului și Consiliului Europei”, ne-a precizat Marius Lixandru – inspector șef ITM Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT