Connect with us

Dâmboviţa

„Toți pentru Târgoviște”, o viziune liberală asupra viitorului municipiului

Publicat

pe

Un eveniment marca PNL Târgoviște s-a consumat, în această seară, în sala de spectacol a Cinematografului Independența. Echipa coordonată de liderul Aurelian Cotinescu a prezentat un scenariu al viitorului, un model de oraș în care modernitatea și inovația se îmbină armonios cu natura, cu mediul. Acțiunea, care a adus în față noi perspective de dezvoltare a municipiului, s-a desfășurat sub egida „Toți pentru Târgoviște”.

Dezbaterea a fost deschisă de Teodora Tudor – președinta organizației de tineret a PNL Târgoviște, care a insistat pe rolul comunității, al tinerilor, în acest important ciclu de modelare a arhitecturii urbane, a vieții sociale, economice, culturale și educaționale.

La rândul său, Aurelian Cotinescu a spus că, în Târgoviște, sunt multe lucruri de fațadă și mari lipsuri.

„Nu avem locuri de muncă bine plătite pentru că nu avem un oraș dezvoltat economic. Nu avem infrastructură viabilă pentru că nu a existat o viziune modernă. Nu avem o calitate a vieții care să ne facă să ne dorim să trăim aici”, a precizat liderul PNL Târgoviște.

Consilierul local liberal consideră că municipiul Târgoviște, oamenii care trăiesc aici, merită să aibă condițiile de viață din orașele din Transilvania: Brașov, Sibiu, Oradea, Cluj.

„Demersul nostru de astăzi reprezintă o invitație sinceră la colaborare, pentru că îmi place să cred că noi, târgoviștenii, avem un scop comun. Vrem să ajungem să trăim într-o Târgoviște dezvoltată, să nu ne plece prietenii și copiii. Nu mai vrem un oraș în care înfloresc doar păcănele, farmacii, șhaormerii și magazine second-hand. Este de datoria noastră să inițiem și să ne asumăm pașii necesari de trecere la un alt nivel de dezvoltare economică și socială”, a adăugat Aurelian Cotinescu.

„Toți pentru Târgoviște”, a spus președintele PNL Târgoviște, este un proiect politic pe care liberalii și-l asumă și îl propun locuitorilor acestui municipiu.

Vorbitorii au prezentat viitorul, viziunea liberalilor asupra necesității modelării mediului citadin târgoviștean în ton cu contemporaneitatea, cu stilul de viață european bazat pe confort și prosperitate. Ca să ajungem acolo, susțin liberalii, este nevoie de un parc industrial, de parcări subterane și supraterane, de dezvoltarea sectorului IT, de digitalizare, cultură, educație și turism. PNL Târgoviște a dezvoltat aceste subiecte, a insistat pe detalii. Prezentările au fost însoțite de imagini, de posibile modele ale viitorului.


Inițiativa liberală, chiar dacă a avut o proeminentă latură electorală, este deosebit de importantă ca exercițiu democratic, ca exemplu de implicare în viața comunității.

Președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, prezent la acest eveniment, i-a felicitat pe reprezentanții filialei liberale târgoviștene, pe consilierii locali ai partidului și pe liderul Aurelian Cotinescu, pentru reușita acestui eveniment cheie a viitorului.

„Mi-a plăcut ceea ce am văzut în această seară. A fost ceva inedit. Noi suntem obișnuiți să venim cu promisiuni de astea: alegeți-ne pe noi că venim cu de toate și vă rezolvăm. Luăm și noi, dar mai dăm și la alții. Uite că se poate veni cu o idee clară despre cum ar putea fi dezvoltat un oraș. Îi felicit pe colegii mei din Târgoviște pentru ceea ce ne-au prezentat. Sunt bucuros că am făcut o alegere bună cu Aurelian Cotinescu. Se vede altceva, atât la nivel de Târgoviște cât și la nivel de organizare, de secretariat la nivel de județ”, a declarat, la finalul întâlnirii, senatorul Virgil Guran.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT