Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Pucioasa: Zona de agrement din Lunca Ialomiței a prins contur. FOTO

Publicat

pe

Primarul de la Pucioasa, Constantin Ana, este convins că, în vara acestui an, locuitorii orașului, și nu doar ei, își vor putea petrece timpul liber în spațiul de agrement pe care administrația publică locală îl amenajează în Lunca Ialomiței. Lucrările avansează într-un ritm rapid – spune edilul. Proiectul are o valoare totală de 12.229.790,79 lei, este implementat cu fonduri europene nerambursabile și vizează reconversia și refuncționalizarea unui teren degradat în suprafață de 20.250 mp.

Vor fi construite aici terenuri de minifotbal, tenis, badminton, bazine de înot cu tobogane, loc de joacă, zonă de fitness, foișoare cu grătare, skatepark, pistă de biciclete, un perimetru pentru plimbat animalele de companie, precum și un patinoar care va funcționa pe timpul iernii. De asemenea, se vor amenaja parcări pentru întreaga zonă de agrement și se va moderniza drumul de acces de 500 m lungime, inclusiv rețelele de utilități.

„Avem toate șansele ca, până la sfârșitul acestei veri, această zonă degradată să fie deja transformată într-o oază de verdeață, într-un spațiu de distracție și de bucurie pentru toți locuitorii orașului. Încet-încet, construim motive pentru ca oamenii să rămână în Pucioasa, iar pentru cei din afara orașului construim motive să ne viziteze!”, ne-a declarat primarul Constantin Ana.

Detalii proiect

Zona de agrement cuprinde mai multe parcele, unde vor exista plantații de protecție, de aliniament și spații verzi gazonate.

Zona A cuprinde corp vestiare și grupuri sanitare, terenuri de sport și parcări. Este alcătuită din pastile locale de mici dimensiuni gazonate, cu 4 arbori de talie înaltă;

Zona B cuprinde scuarul adiacent albiei minore și este compus dintr-o zonă înierbată plantată cu specii cu talie înaltă. Central, s-a prevăzut o alee peisageră, pietruită cu criblură fină de calcar. Vor mai fi, de asemenea, 8 alei scurte de acces cu pornire din circulația pietonală și din pista de biciclete. Se vor amplasa: 16 bănci, 13 coșuri de gunoi cu colectare selectivă și stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice, baterii de acumulatori și surse cu leduri.

Zona C, aferentă dotărilor sportive, cuprinde pastile locale cu suprafețe mici, gazonate și plantate cu arbuști ornamentali.

Zona D, aferentă piscinei și locului de picnic, cuprinde pastille locale cu suprafețe mici și un perimetru gazonat în care sunt amplasate foișoarele, alei de acces și vegetație de talie medie.

Zona E, îngrădită pentru animale de companie, cu două pastille înierbate, în care sunt amplasați câte un platan.

Construcțiile vor fi amplasate după cum urmează:

CORP VESTIARE ȘI GRUPURI SANITARE TERENURI DE SPORT. Este compus dintr-o bară de 4 vestiare cu dușuri și chiuvetă, o bară de grupuri sanitare pe sexe, o încăpere de vestiare și o zonă acoperită în perimetrul porții de acces, care unește funcțional, dar și structural cele două bare.

CORP VESTIARE ȘI GRUPURI SANITARE PISCINĂ. Este compus dintr-o bară de 2 vestiare cu dușuri, chiuvete și grupuri sanitare pe sexe.

CORP GRUPURI SANITARE ZONA PICNIC. Este compus din două grupuri sanitare pe sexe și grup sanitar pentru persoane cu dizabilități.

TERENURI DE SPORT. Ansamblul va cuprinde:
– un teren de tenis, inclusiv spațiile de gardă, suprafață sportivă de tartan pe substrat de beton slab armat și împrejmuire înaltă;
– un teren de tenis, inclusiv spațiile de gardă, cu pardoseală sportivă. Acest teren, aflat în apropierea corpului poartă, are posibilitatea, prin prezența instalațiilor de producere a gheții, să fie transformat în patinoar;
– un teren de minifotbal, acoperit cu gazon artificial;
– un teren multisport pentru handbal, baschet și volei;
– un microteren de badminton.

Toate terenurile beneficiază de tribune mobile pe structură metalică.

SKATEPARC. Va fi amplasat în zona mediană a terenului. Se apreciază că este o dotare a zonei de agrement și petrecere a timpului liber de interes orășenesc și zonal.

LOC DE FITNESS. Vor există aici următoarele dotări:
– Un echipament fitness pentru persoanele cu dizabilități;
– Un echipament fitness pentru umeri și brațe ce poate fi folosit și de către persoanele cu dizabilități;
– Un echipament fitness tip combinat;
– Un echipament fitness tip bicicleta eliptică;
– Două echipamente fitness tip bară tracțiuni.

LOC DE JOACĂ PENTRU COPII. Va fi amplasat în apropierea zonei de picnic, oferind adulților posibilitatea supravegherii copiilor. Va putea fi folosit de copiii cu vârsta între 3 și 14 ani. Dotări loc de joacă: un turn cu tobogan, două platforme cu scară din care una acoperită, legate cu un tub închis; patru balansoare pe arc; patru balansoare duble, cu structură din lemn, cu scaune rotunde și mânere metalice; două leagăne de două locuri; trei carusele pentru copii cu structură metalică și trei locuri dispuse circular; patru suporturi lăzi pentru nisip.

Iluminatul general și ambiental este asigurat cu lămpi pe stâlpi de medie înălțime, astfel că programul de utilizare să se poată prelungi în amurg, dar și după lăsarea întunericului.

ZONA PISCINE. Se compune din: bazin de înot cuplat cu două bazinete, unul pentru copii și un alt bazin, cu rol de bazin receptor-sosire pentru două tobogane complexe tubulare.

ZONA PICNIC – FOIȘOARE. Va fi amenajată ca perimetru verde pe care sunt amplasate: 6 foișoare deschise, dotate cu masă și scaune (bănci) pentru 4-8 persoane, blat de lucru cu chiuvetă și grătar individual cu coș de evacuare fum.

ZONA ANIMALE DE COMPANIE. Este vorba despre un spaţiu îngrădit pentru câinii de companie, cu modalităţi adecvate de colectare a dejecţiilor acestora.

ALEI DE CIRCULAȚIE PIETONALĂ. Traseul în plan al aleilor se desfășoară adiacent celorlalte căi de comunicații și de servesc din punct de vedere al circulației pietonale toate obiectivele din zona de recreere.

PISTA DE BICICLETE. Traseul în plan al pistei de bicicliști se compune din două părți și se desfășoară inelar.

DRUM DE ACCES dinspre strada Morilor către locul de agrement. Circulația pietonală se va realiza pe trotuare amenajate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT