Connect with us

Dâmboviţa

Pucioasa este alături de refugiații din Ucraina. Ajutoarele se colectează la Stația de Ambulanță

Publicat

pe

Primăria orașului Pucioasa a pornit o acțiune de colectare ajutoare pentru refugiații ucraineni. Edilul Constantin Ana, după ce s-a consultat cu reprezentanții Crucii Roșii, a decis să deschidă centrul în locația unde funcționează Serviciul de Ambulanță Pucioasa.

Cetățenii care vor să fie solidari cu poporul ucrainean, să îi sprijine pe oamenii care fug din calea războiului, pot veni să doneze alimente neperisabile, ceaiuri, sucuri, apă, produse de igienă personală, medicamente, măști, paturi, lenjerii, scutece, șervețele și dezinfectanți în fiecare zi, între orele 08:00 și 15:00. Toate bunurile colectate vor fi predate Crucii Roșii, care se va ocupa de transportul și distribuția lor către refugiații din Ucraina.

„De parcă nu au fost de ajuns cei doi ani de pandemie, cu toți trăim astăzi sub o presiune și mai mare, cea a unui război pe care il simțim prea aproape de casa noastră.

Singurul lucru care, mie personal, îmi umple sufletul de speranță este faptul că din solidaritatea și ospitalitatea poporului român nu au rămas doar sloganuri!

România trăiește și simte drama vecinilor noștri! Românii empatizeaza mai mult ca oricând cu cei aflați la necaz!

La fel ca și în alte localitați, și noi avem zeci de cetățeni ai orașului care vor să îi sprijine pe cei aflați astăzi în suferință! Unii au plecat către punctele de frontieră, alții doresc să strângem produsele necesare la nivel local si să le expediem în zonele în care există o nevoie reală”, a scris primarul orașului Pucioasa pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Dâmboviţa

Tânăr din Dâmbovița a alimentat mașina cu carburant patru nopți la rând fără să plătească!

Publicat

pe

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

Polițiștii din Târgoviște au reținut, ieri – 5 decembrie 2023, un tânăr de 23 de ani, din Gura Vulcanei, care a sustras plăcuțele de înmatriculare ale unui autovehicul parcat în Târgoviște și le-a montat la o altă mașină cu care a plecat la plimbare.

De asemenea, în cursul nopților de 1, 2, 3 și 4 decembrie, bărbatul a alimentat autoturismul cu carburant în valoare de peste 3.000 de lei, de la șase stații, fără a achita contravaloarea produsului.

Individul este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt, furt calificat și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și urmează să fie prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive. Dosarul este instrumentat sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: 90 de utilaje și 250 de oameni sunt pregătiți să intervină dacă iarna ne dă de furcă

Publicat

pe

Comandamentul de iarnă la nivelul Primăriei municipiului Târgoviște a fost activat. În incinta unei unități componente a Direcției de Salubritate, utilajele destinate intervenției în cazul căderilor masive de zăpadă au fost pregătite. De asemenea, și echipajele care le vor deservi în caz de necesitate.

„Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocuri suficiente de combustibil, de sare etc. 90 de utilaje sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o impune. De asemenea, avem 250 de oameni de la toate structurile administrației publice locale, la care mai adăugăm, la nevoie, încă 50 de voluntari, pregătiți pentru a putea interveni dacă va fi nevoie”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan, care a mers în această dimineață la sediul unde se află utilajele pentru deszăpezire.

A mai spus edilul Târgoviștei că, pentru situații de urgență, au fost puse la dispoziția cetățenilor două numere de telefon (DISPECERAT DESZAPEZIRE: 0245.217.134 și 0731.316.716), la care se pot anunța diferite probleme care apar în acest sezon de iarnă și care pot pune în dificultate existența de zi cu zi.

La această inspecție a mijloacelor de intervenție aflate în subordinea Direcției de Salubritate a Primăriei Târgoviște, au mai fost prezenți administratorul public – Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite