Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Finalizarea noului dispensar din Nucet întârzie întrucât constructorul a intrat în faliment

Publicat

pe

Comuna Nucet este o localitate cu istorie, cu tradiție în domeniile economic și educațional. Aici ființează Stațiunea de Cercetări Piscicole, unitate de elită aflată în subordinea Academiei de Științe Agricole și Silvice. Tot la Nucet, încă mai rezistă Liceul Tehnologic, fost Agricol, o instituție unde erau pregătiți, înainte de 1989, specialiști în piscicultură, zootehnie și medicină veterinară. De asemenea, exista și o puternică școală de fotbal, pepinieră pentru marile cluburi de profil din țară.

Nucet este o localitate cu deschidere la drumul național 71, Târgoviște-Bâldana-București, dar are și stație CFR. La umbra unei păduri seculare, a rezistat în timp Mănăstirea Nucet, loc încărcat de istorie redat, cu ani în urmă, circuitului monahal și turistic prin implicarea regretatului deputat Ion Stan și a altor oameni de afaceri, șefi de instituții și personalități ale vieții politice dâmbovițene.

Comuna Nucet, prin implicarea primăriței Luisa Bărboiu, și-a schimbat radical înfățișarea cenușie cu care rămăsese ani mulți după Revoluția din Decembrie 1989. Drumurile comunale au fost modernizate aproape în totalitate. Localitatea dispune de rețele de apă și gaze naturale. Urmează acum, prin proiectul mamut derulat de Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița cu fonduri europene nerambursabile, să înceapă și execuția lucrărilor de canalizare în satele Nucet și Cazaci. Pentru Ilfoveni, ne-a spus Luisa Bărboiu, a fost elaborat și depus un proiect pentru obținerea de finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”.

În colaborare cu comuna Văcărești, va fi edificată și stația de epurare. Pentru realizarea acestui obiectiv, a fost achiziționată o suprafață de teren la un preț destul de avantajos.

Școlile din satele Nucet și Cazaci au fost reabilitate și modernizate. De asemenea, au fost construite grădinițe la Cazaci și Nucet. Cea din urmă a fost realizată prin Programul Operațional Regional și va fi dată în folosință curând. Mai este de rezolvat problema dotării.

La Nucet, ar fi trebuit să fie gata și dispensarul, de fapt un centru medical în toată puterea cuvântului. La acest obiectiv, ne-a mărturisit, cu părere de rău, Luisa Bărboiu, definitivarea investiției întârzie din cauza firmei constructoare, care a intrat în procedură de faliment. Mai erau de efectuat lucrările la exteriorul clădirii, de montat centrala termică, dotarea interioară, de construit fosa septică, amenajarea curții și construirea gardului împrejmuitor. Situația nu este deloc una fericită. Lucrările vor mai trena, iar administrația locală trebuie să se angajeze într-o altă cavalcadă de cheltuieli pentru a ieși la liman cu acest proiect.

„Nu este tocmai ușor pentru noi. Nici nu am reziliat contractul cu firma respectivă, dar nici nu mai trimite muncitorii la muncă, fiindcă nu îi mai are. În condițiile în care voi insista să reziliez acest contract, voi fi nevoită, în loc să investesc pentru finalizarea lucrărilor, să cheltui banii repartizați prin buget pentru expertiza tehnică, pe alte avize, pe achiziție, pe alte tipuri de lucrări ineficiente”, ne-a precizat primarul comunei Nucet.

Administrația publică locală dispune de bani și ar putea să încheie lucrările prin perfectarea unui contract de încredințare directă a lucrărilor, numai că legea nu permite astfel de metode. În atare condiții, mai este de așteptat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT