Connect with us

ACTUALITATE

Mitropolitul Târgoviștei, îndemn la solidaritate cu refugiații din Ucraina

Publicat

pe

În aceste momente dificile pentru numeroșii refugiați din calea războiului care, în aceste zile, încearcă Ucraina, cu părintească grijă, vă îndemn să dați mărturie, cu generoasă disponibilitate, de necesara iubire de aproapele – valoare fundamentală a civilizației noastre creștine și românești.

Niciodată războiul nu este o soluție pentru nici-o problemă dintre state, popoare sau comunități, ci reprezintă un imens rău, ce neagă dreptul la viață al aproapelui, aducând suferință, distrugere și moarte. Războiul trebuie întotdeauna respins, cu hotărâre, ca fiind un rod al tenebrelor, ce nu face cinste civilizației umane.

În aceste momente când numeroase mame cu copii, bătrâni sau bolnavi, fug din calea războiului și vin pe teritoriul patriei noastre, avem datoria creștinească și românească de a-i ajuta, oferindu-le cele necesare supraviețuirii, dimpreună cu iubirea și mărturia solidarității noastre, mai cu seamă că mulți dintre refugiați sunt etnici români ce în mod natural au venit în patria mamă!

Pentru a da bună mărturie de creștini și de români, vă îndemn ca duminică, 6 martie 2022, să dăruiți, la colecta ce se va organiza în toate parohiile Arhiepiscopiei Târgoviștei, după putere, orice sumă de bani ce va fi apoi utilizată pentru achiziționarea celor necesare susținerii găzduirii refugiaților.

De asemenea, vă îndemn stăruitor să vă asociați rugăciunii Bisericii Ortodoxe Române, pentru a invoca milostivirea Tatălui ceresc, astfel ca pacea și buna înțelegere între oameni să izbândească, aducând pentru aceasta ca mijlocitori pe Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, dar și pe Sf. Luca al Crimeii și pe Sf. Paisie Velicikovski!

NIFON,
Arhiepiscop și Mitropolit

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT