Connect with us

ACTUALITATE

Ce li se spune rușilor la televizor despre invazia din Ucraina? Vitalie Cojocari, Euronews România

Publicat

pe

Vitalie Cojocari, jurnalist la Euronews România, a postat pe pagina sa de Facebook un text despre ceea ce li se spune rușilor la televizor cu privire la războiul din Ucraina, pornit de Vladimir Putin.

„Pentru că site-ul postului public de televiziune este căzut de câteva zile, m-am uitat pe youtube să văd cum este prezentată rușilor invazia din Ucraina. Acolo este disponibilă “Vremea” din 26 februarie. Prezentatorul se numește Vitalii Eliseev. Mai jos aveți desfășurătorul jurnalului de știri prezentat de el. Părerile vi le faceți voi, la final.

Prima știre a fost despre cum au cucerit rușii un dig din Ucraina pe care apoi l-au distrus ca să lase apa să curgă spre Crimeea. Materialul se termină cu ”vara asta în Crimeea va fi bine”.

Al doilea material este despre cum a început “operația de apărare” a Republicilor Donețk și Lugansk. Nu s-a folosit cuvântul război.

A treia știre este despre cum Zelenski a fost de acord inițial să participe la negocieri la Minsk, iar apoi a întrerupt orice comunicare cu rușii. A tras de timp ca să-și pună tehnica militară printre blocuri, ca teroriștii, să nu fie distrusă de armata rusă, care nu trage în clădiri civile, este concluzia prezentatorului.

A patra știre este mai generoasă. O să mă opresc mai mult aici pentru că oferă perspectiva Federației Ruse asupra invaziei și efectele ei.

Materialul este despre cum s-a așternut haosul în Ucraina. Aflăm cum se împușcă ucrainenii între ei cu armele împărțite de autorități. Pe de altă parte, rușii nu vor să tragă în clădirile civile, spre localități, doar că antiaeriana ucraineană se ascunde anume acolo, ceea ce îi face pe militarii ucraineni teroriști, spune din nou vocea materialului.

În reportaj se mai spune că militarii ucraineni au tras spre blocul distrus din Kiev. Aflăm apoi că nu există grupări diversioniste în Kiev, iar ucrainenii se omoară între ei crezând că unii sau alții sunt soldați ruși îmbrăcați în civil. Până și soldații ucraineni omoară alți soldați ucraineni se spune în reportaj. Când nu se omoară între ei, ucrainenii își vând automatele Kalașnicov la mica publicitate.

Dar ce fac soldații ruși între timp? Păi, par să se plimbe fluierând prin țară, fără să fie deranjați, întreptându-se spre orașele mari, fiind întâmpinați cu zâmbete, prietenie și flori.

Reportajul admite că armata rusă mai trimite niște rachete, dar acestea sunt doar în scopuri pacifiste și numai spre obiective militare. Au fost distruse 14 aeroporturi, 88 tancuri și tot așa.

A cincea știre este despre faptul că Rusia luptă la ONU pentru a condamna știrile false. Un exemplu de fake news este momentul în care un blindat militar trece peste o mașină aflată în circulație distrugând-o complet. Ce este fals în acele imagini devenite virale? Că tancul nu era rusesc, ci ucrainean. Adică un militar ucrainean a strivit mașina unui cetățean ucrainean.

Apoi a venit altă știre despre ucrainenii care atacă Donețkul și Luganskul, dar armata rusă doar se apăra cucerind localitate după localitate din Ucraina și înaintând spre Kiev într-un mod pacifist.

Apoi rușii au văzut reportajul despre cum soldații pacifiști ruși apăra centrală nucleară de la Cernobîl. Este atâta pace și liniște acolo, că până și soldații ucraineni au fost de acord ca rușii să apere obiectivul strategic.

Apoi din programul de știri „Vremea” rușii află că Zelenski a fugit din Kiev ori din Ucraina, iar clipurile pe care acesta le publică pentru a infirma știrile că ar fi fugit au fost filmate înainte să plece. Nu primim nicio dovadă în acest sens, ni se spune asta și atât.

Apoi vine o știre despre niște ucraineni care au dorit să fugă în Rusia, dar au fost împușcați. De ucraineni, bineînțeles.

Apoi rușilor li se spune că spațiul aerian rusesc a fost închis pentru mai multe țări. Este pomenită și România pe lângă Bulgaria, Marea Britanie și altele.

Aici se încheie jurnalul de știri. Nu înainte ca prezentatorul să anunțe că urmează un documentar sau un film extraordinar despre inventatorul automatului Kalașnicov. Nicio ironie, chiar asta spune”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT