Connect with us

ACTUALITATE

Petiția „Vrem pistă de biciclete pe Valea Oltului” a adunat 3.400 de semnături

Publicat

pe

Românii își doresc să poată explora Valea Oltului, între Râmnicu Vâlcea și Brezoi, pe bicicletă. În acest sens, a fost lansată o campanie de strângere de semnături pe o platformă online specializată. Până în prezent, petiția este susținută de aproape 3.400 de persoane.

Momentul este unul bine ales, având în vedere că se pot accesa fonduri nerambursabile prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în care a fost prevăzută realizarea a 3.000 de km de piste pentru biciclete. Petiția „Vrem pistă de biciclete pe Valea Oltului” face referire la această sursă de finanțare pentru implementarea proiectului.

„Rugăm autoritățile să ia în considerare această oportunitate. O infrastructură modernă pentru biciclete nu este un moft, este o prioritate națională dacă ne dorim ca localitățile noastre să fie competitive cu cele din Europa!

O pistă de biciclete pe Valea Oltului ar însemna:
– deplasări cu emisii zero și înlocuirea vehiculelor cu combustibili fosili;
– reducerea congestionării traficului și a impactului negativ asupra mediului;
– diminuarea accidentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță pentru toți utilizatorii de trafic;
– crearea de opțiuni pentru cetățenii de toate vârstele privind activitățile recreative în aer liber;
– dezvoltarea comunităților locale și diversificarea activităților turistice;
– oferirea către navetiști a unor forme de transport convenabile între domiciliu și serviciu etc.”.

Petiția „Vrem pistă de biciclete pe Valea Oltului” este adresată primăriilor din localitățile Râmnicu Vâlcea, Bujoreni, Dăești, Călimănești, Sălătrucel și Brezoi, dar și Consiliului Județean Vâlcea, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Administrației Bazinale de Apă (ABA) Olt.

Se pare că implementarea unei astfel de investiții are nevoie de o modificare a legislației, întrucât zona de faleză a râurilor nu este în proprietatea primăriilor, prin urmare administrațiile publice locale nu pot investi niciun leu într-un teritoriu care nu le aparține. Situația i-a fost expusă Ministrului Energiei, care a spus că va pregăti un astfel de proiect legislativ.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu rata sesiunea practică „Finanțarea afacerilor agricole” organizată de Camera de Comerț Dâmbovița!

Publicat

pe

Camera de Comerț Dâmbovița organizează, mâine – 21 martie 2023, de la ora 10:00, la sediul său din Târgoviște (Calea Câmpulung, Nr. 6A – zona fostului spital de endocrinologie), prima ediție a evenimentului „Finanțarea afacerilor agricole”.

Este vorba despre o sesiune practică menită să contribuie la o bună informare a mediului antreprenorial din sectorul agricol asupra intervențiilor în agricultură previzionate în perioada imediat următoare prin Planul Național Strategic.

Alături de consultanții Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița se vor afla reprezentanții PORSIM BLUE PROJECT- partener în acest demers dedicat finanțării afacerilor agricole.

Înscrierile se fac la telefon 0245.210.318 sau 0751.153.708, precum și prin e-mail la info@cciadb.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Direcția Silvică Dâmbovița folosește 148.000 de puieți pentru „Luna plantării arborilor”

Publicat

pe

În perioada 15 martie – 15 aprilie, la nivelul Regiei Naționale a Pădurilor (RNP) se desfășoară acțiunea cu caracter civic și de responsabilizare socială „Luna plantării arborilor”, manifestare cunoscută în anii trecuți sub denumirea „Luna pădurii”.

Este o perioadă în care silvicultorii invită pe șantierele de împădurire elevi, studenți și alte categorii socio-profesionale, pentru a contribui la menținerea integrității resurselor forestiere ale țării și să-și dezvolte astfel sentimentul de respect și ocrotire a acestei bogății inestimabile a țării care este pădurea, „aurul verde” al României.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, directorul Direcţiei Silvice Dâmbovița, Petre Marin, a prezentat suita de acțiuni ce se derulează în subunitățile de pe teritoriul județului. Pe șantierele de împăduriri, alături de personalul silvic, se vor afla elevi, studenți, voluntari și membri ai comunităților locale.

„Avem multe acțiuni de educație forestieră și plantare de puieți cu elevii în „Săptămâna verde”, organizată între 24 și 31 martie. Vom avea asemenea activități și în cursul lunii aprilie. Am încheiat protocoale de colaborare cu unitățile de învățământ care au solicitat participarea la astfel de acțiuni”, ne-a precizat inginerul Petre Marin.

În campania de împăduriri care se va desfășura în această primăvară, în subunitățile coordonate de Direcția Silvică Dâmbovița se vor folosi 148.000 de puieți forestieri, respectiv 54.000 de puieți din specia stejar pedunculat, 29.000 puieți de gorun, 61.000 de molid și 4.000 de plop. Puieții sunt produși în Pepiniera Centrală Găești, unde se obțin anual peste 500.000 de puieți forestieri, dar și diferite specii ornamentale.

Anul acesta, ne-a mai spus directorul Petre Marin, este prevăzut a se realiza refacerea fondului forestier prin cele două metode, regenerare naturală și regenerare artificială, pe o suprafață de 121 hectare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats