Connect with us

ACTUALITATE

Petiția „Vrem pistă de biciclete pe Valea Oltului” a adunat 3.400 de semnături

Publicat

pe

Românii își doresc să poată explora Valea Oltului, între Râmnicu Vâlcea și Brezoi, pe bicicletă. În acest sens, a fost lansată o campanie de strângere de semnături pe o platformă online specializată. Până în prezent, petiția este susținută de aproape 3.400 de persoane.

Momentul este unul bine ales, având în vedere că se pot accesa fonduri nerambursabile prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în care a fost prevăzută realizarea a 3.000 de km de piste pentru biciclete. Petiția „Vrem pistă de biciclete pe Valea Oltului” face referire la această sursă de finanțare pentru implementarea proiectului.

„Rugăm autoritățile să ia în considerare această oportunitate. O infrastructură modernă pentru biciclete nu este un moft, este o prioritate națională dacă ne dorim ca localitățile noastre să fie competitive cu cele din Europa!

O pistă de biciclete pe Valea Oltului ar însemna:
– deplasări cu emisii zero și înlocuirea vehiculelor cu combustibili fosili;
– reducerea congestionării traficului și a impactului negativ asupra mediului;
– diminuarea accidentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță pentru toți utilizatorii de trafic;
– crearea de opțiuni pentru cetățenii de toate vârstele privind activitățile recreative în aer liber;
– dezvoltarea comunităților locale și diversificarea activităților turistice;
– oferirea către navetiști a unor forme de transport convenabile între domiciliu și serviciu etc.”.

Petiția „Vrem pistă de biciclete pe Valea Oltului” este adresată primăriilor din localitățile Râmnicu Vâlcea, Bujoreni, Dăești, Călimănești, Sălătrucel și Brezoi, dar și Consiliului Județean Vâlcea, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Administrației Bazinale de Apă (ABA) Olt.

Reclama

Se pare că implementarea unei astfel de investiții are nevoie de o modificare a legislației, întrucât zona de faleză a râurilor nu este în proprietatea primăriilor, prin urmare administrațiile publice locale nu pot investi niciun leu într-un teritoriu care nu le aparține. Situația i-a fost expusă Ministrului Energiei, care a spus că va pregăti un astfel de proiect legislativ.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Trei note de 10 la concursul de titularizare în învățământ

Publicat

pe

În județul Dâmbovița, doar 43,71% din cei 620 de candidați care au participat la concursul de titularizare în învățământ au reușit să obțină notă peste 7 – ne informează Inspectoratul Școlar. Reamintim că s-au înscris 766 de viitori profesori, dintre care 92 nu s-au mai prezentat să susțină proba scrisă, 53 s-au retras după ce au primit subiectele, iar o lucrare a fost anulată în centrul de evaluare.

Numărul notelor peste 7 obținute anul acesta în județul Dâmbovița sunt mai puține decât în 2023, cu un procent de 6,2%. În același timp, procentul notelor între 5 și 6,99 este de 39,35%, în creștere cu 7,01%, comparativ cu anul 2023 (32,34%).

„Trei candidați au obținut nota 10 (zece) – 1 candidat la specializarea Educatoare, 1 candidat la specializarea Limba rromani maternă și 1 candidat la specializarea Asistență medicală generală (maiștri instructori) – 108 candidați (17,42%) au obținute note între 7.00 și 7.99, 107 candidați (17,26%), între 8.00 și 8.99, 53 de candidați (8,55%), între 9.00 și 9,99.

Rata notelor peste 5.00 (cinci) obținute de candidații din județul Dâmbovița care au susținut proba scrisă este de 83,06%, în creștere cu 0,82% comparativ cu anul 2023 (82,24 %)”, ne informează Inspectoratul Școlar.

Contestațiile pot fi depuse astăzi la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) până la ora 21:00, respectiv miercuri, 24 iulie 2024, până la ora 12:00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 31 iulie 2024.

Reclama

„Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele publice organizate de inspectoratele şcolare în perioada 1 – 2 august 2024”, mai precizează ISJ Dâmbovița.

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Admitere 2024: Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare din cadrul Universității Valahia din Târgoviște

Publicat

pe

De

Ești pasionat de limbi străine, de literatură sau de comunicare? Visezi să ai o carieră în jurnalism sau să te implici în proiecte de interculturalitate și comunicare instituțională?

Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște te invită să să aplici pentru concursul de admitere la programe de studiu care te vor pregăti pentru o carieră de succes în domeniile tale de interes.

Programe de studii de licență (durata de studiu: 3 ani):

  • Limba și literatură română – limbă și literatură modernă (engleză/franceză);
  • Jurnalism.

Programe de studii de master (durata de studiu: 2 ani):

  • Multilingvism și interculturalitate în context european;
  • Comunicare instituțională.

Înscrierile pentru concursul de admitere se pot face atât online, pe site-ul oficial al Universității „Valahia” din Târgoviște, cât și la sediul facultății.

Pentru informații suplimentare despre înscriere și admitere, vă invităm să vizitați site-ul www.admitere.valahia.ro.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Reclama
Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite