Connect with us

ACTUALITATE

Petiția „Vrem pistă de biciclete pe Valea Oltului” a adunat 3.400 de semnături

Publicat

pe

Românii își doresc să poată explora Valea Oltului, între Râmnicu Vâlcea și Brezoi, pe bicicletă. În acest sens, a fost lansată o campanie de strângere de semnături pe o platformă online specializată. Până în prezent, petiția este susținută de aproape 3.400 de persoane.

Momentul este unul bine ales, având în vedere că se pot accesa fonduri nerambursabile prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în care a fost prevăzută realizarea a 3.000 de km de piste pentru biciclete. Petiția „Vrem pistă de biciclete pe Valea Oltului” face referire la această sursă de finanțare pentru implementarea proiectului.

„Rugăm autoritățile să ia în considerare această oportunitate. O infrastructură modernă pentru biciclete nu este un moft, este o prioritate națională dacă ne dorim ca localitățile noastre să fie competitive cu cele din Europa!

O pistă de biciclete pe Valea Oltului ar însemna:
– deplasări cu emisii zero și înlocuirea vehiculelor cu combustibili fosili;
– reducerea congestionării traficului și a impactului negativ asupra mediului;
– diminuarea accidentelor rutiere și creșterea gradului de siguranță pentru toți utilizatorii de trafic;
– crearea de opțiuni pentru cetățenii de toate vârstele privind activitățile recreative în aer liber;
– dezvoltarea comunităților locale și diversificarea activităților turistice;
– oferirea către navetiști a unor forme de transport convenabile între domiciliu și serviciu etc.”.

Petiția „Vrem pistă de biciclete pe Valea Oltului” este adresată primăriilor din localitățile Râmnicu Vâlcea, Bujoreni, Dăești, Călimănești, Sălătrucel și Brezoi, dar și Consiliului Județean Vâlcea, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Administrației Bazinale de Apă (ABA) Olt.

Se pare că implementarea unei astfel de investiții are nevoie de o modificare a legislației, întrucât zona de faleză a râurilor nu este în proprietatea primăriilor, prin urmare administrațiile publice locale nu pot investi niciun leu într-un teritoriu care nu le aparține. Situația i-a fost expusă Ministrului Energiei, care a spus că va pregăti un astfel de proiect legislativ.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT