Connect with us

ACTUALITATE

El este Alexandr, copilul născut în Ucraina în aceeași zi cu războiul și aflat acum în pribegie…

Publicat

pe

Jandarmeria Română ne dezvăluie, într-o postare pe Facebook, povestea unei fotografii de la graniță, de fapt povestea unui copil din Ucraina care s-a născut în aceeași zi cu războiul. Alexandr a ajuns astăzi în România, unde i-a fost „casă”, pentru aproape două ore, mașina preotului militar Cristian Silaghi, din cadrul IJJ Satu Mare, care sprijină, în aceste zile, alături de jandarmii din toată țara, efortul autorităților române de a oferi asistență cetățenilor ucraineni.

„Spre seară, l-am cunoscut pe Alexandr. Împlinise 7 zile. Era născut în aceiași zi cu războiul. Mașina mea i-a fost casă preț de aproape două ceasuri, până când, alături de mama sa, și-a continuat drumul spre mai departe. La despărțire, l-am binecuvântat din toată ființa mea, și i-am dorit să ajungă mare, pe măsura numelui, așa cum spun dobrogenii: Să trăiești cu numele, cât numele.

Citeste și: Ce li se spune rușilor la televizor despre invazia din Ucraina

Am plecat de la Halmeu spre casă cu lacrimi în ochi, dar cu certitudinea că toți cei care au intrat în România nu au rămas ai nimănui. Unii și-au găsit cazare cu ajutorul voluntarilor, alții au fost așteptați de prieteni, alții și-au continuat călătoria spre alte orașe din România sau spre Vestul Europei. Ajuns acasă, mi-am strâns copiii în brațe cum nu am mai făcut-o niciodată. Era ora de culcare. Ei nu m-au văzut, dar aveam lacrimi în ochi”, a mărturisit preotul militar Cristian Silaghi.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT