Connect with us

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Ne întoarcem la cărbune pentru a ieși din criză

Publicat

pe

Războiul din Ucraina și sancțiunile economice impuse Rusiei resetează concepția occidentalilor vizavi de energie. Deputatul PSD Radu Popa este de părere că semnalul tras de Frans Timmermans, care a spus că istoria a luat o întorsătură radicală din cauza acestui război și trebuie să ne adaptăm la această schimbare, a dat un impuls clar. Ne întoarcem la cărbune pentru a ieși din criză.

„Valea Jiului și bazinul carbonifer Oltenia ar putea fi revitalizate după ce Uniunea Europeană și-a revizuit programul energetic în urma invaziei Rusiei în Ucraina. Întrucât Europa este dependentă de gazul rusesc, autoritățile de la Bruxelles au permis revenirea la producerea energiei electrice pe bază de carbune, punând astfel o pauză politicii de mediu Green Deal”, a precizat Radu Popa, pe pagina sa de Facebook.

Consideră parlamentarul că suntem puși în fața unei schimbări colosale, generată de războiul din Ucraina. Asta se întâmplă după ce Bruxelles a forțat statele membre să treacă în ultimii ani la o politică agresivă de de-carbonizare a sistemului energetic care a făcut mai mult rău.

„România a ajuns să plătească și 93 euro/certificat de CO2, iar acest cost se adaugă la costul de producție de 360 lei Mgw și urcă prețul energiei la aproape 800 lei/ Mgw. De aceea, abandonarea cărbunelui a fost una din cauzele care au dus la creșterea prețurilor la energie.

Comisia Europeană a decis să renunțe la sancțiuni și să permită statelor să redeschidă minele pe cărbune. România a nenorocit CE Oltenia prin tot felul de decizii politice si administrative proaste și azi e aproape scoasă din uz. Prin decizia Comisiei Europene, își poate reveni.

CEO livra 25-28% din necesarul de energie al României, acum doi ani. Azi, doar 17-18%. Noi am închis centrala de la Mintia acum 8 luni și azi deja e vândută ca fier vechi. Să fi fost pregătită aceasta crima economică? Oare către cine?”, se întreabă deputatul social-democrat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT