Connect with us

Dâmboviţa

42 de percheziții în Dâmbovița, Germania și Marea Britanie într-un dosar de trafic de persoane, camătă și șantaj

Publicat

pe

Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, au efectuat, astăzi – 10 martie 2022, sub coordonarea procurorilor DIICOT Dâmboviţa, 33 de percheziții în județ și 9 pe teritoriul Germaniei și Angliei, la domiciliile unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, camătă și șantaj. 26 de persoane au fost conduse la audieri, 22 la DIICOT Dâmboviţa, 2 in Germania și 2 în Marea Britanie.

Din cercetări a reieșit că grupul infracțional organizat ar fi compus din 45 de persoane, din localitățile Târgoviște, Titu, Braniștea, Costeștii din Vale, Gura Șuții, Lungulețu, Odobești, Produlești și Văcărești.

Începând cu luna ianuarie 2014, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 47 de ani, ar fi inițiat, constituit și coordonat un grup infracțional organizat, pe o structură piramidală.

„În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizați 128.300 de lei, 2.300 de lire sterline, 26.500 de euro, 6 laptop-uri, 32 de telefoane mobile, 2 pistoale airsoft, o pușcă cu aer comprimat, un pistol cu gaze, bijuterii din aur, ceasuri de lux, o sabie ninja, un cuțit de vânătoare și înscrisuri, iar față de 13 autoturisme au fost dispuse măsuri pentru a fi ridicate”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Dâmbovița.

Potrivit anchetatorilor, gruparea este alcătuită pe mai multe paliere, membrii acesteia având roluri bine definite.

„Primul palier, constituit din lider și apropiații săi, s-ar fi ocupat de coordonarea activității de proxenetism în Germania, impunerea şi colectarea taxelor, cămătărie și recuperarea banilor de la datornici.

Un alt palier al grupării ar fi desfășurat, în mod efectiv, activități de proxenetism, racolare și exploatare a unor tinere, prin practicarea prostituției, în special în Germania, respectiv în orașele Oberhausen, Dortmund și Essen, dar și în Marea Britanie și Spania.

La grupul infracțional organizat, în timp, ar fi aderat alte 32 de persoane, acestea fiind bănuite de implicarea în activități de proxenetism.

În cadrul documentării activităților infracționale, în ceea ce privește implicarea membrilor grupării în activitatea de camătă și recuperarea datoriilor, inclusiv prin amenințări și acte de violență fizică, s-a stabilit că unele persoane ar fi avut rolul de a identifica persoane vulnerabile care apelează la împrumuturi, dar și de a colecta de la acestea, ca intermediari, banii acordați cu titlu de împrumut sau dobânzile aferente.

De asemenea, în cadrul grupării, s-ar fi acționat pe un alt palier al persoanelor care recuperau banii, în cazul în care datoriile nu ar fi fost plătite la timp, apelându-se în mod frecvent la alți membri pentru acţiuni de recuperare, intimidare şi ameninţare asupra datornicilor.

Membrii grupului infracțional ar fi racolat peste 40 de tinere, în special din județul Dâmbovița, pe care le-ar fi determinat, fie prin metoda „Lover boy”, fie prin întreținerea de relații de concubinaj și căsătorie, să practice prostituția în afara țării.

În vederea identificării tuturor membrilor grupării infracționale și obținerii de mijloace de probă cu privire la activitatea infracțională desfășurată, cu sprijinul Eurojust și Europol, s-a realizat cooperare cu autoritățile judiciare din Germania și Marea Britanie și s-a reușit un schimb de date prin Europol și Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La acțiunile de pe teritoriul statelor vest-europene a participat un polițist din cadrul S.C.C.O. Dâmbovița și un reprezentant al Europol.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști de la structurile de combatere a criminalități organizate Ploiești, Pitești și Buzău, luptători ai Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și ai Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești.

În cauză, cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul S.C.C.O. Dâmbovița, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, pentru stabilirea întregii situații de fapt și dispunerea măsurilor legale care se impun”, se precizează în comunicatul remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT