Connect with us

Dâmboviţa

42 de percheziții în Dâmbovița, Germania și Marea Britanie într-un dosar de trafic de persoane, camătă și șantaj

Publicat

pe

Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, au efectuat, astăzi – 10 martie 2022, sub coordonarea procurorilor DIICOT Dâmboviţa, 33 de percheziții în județ și 9 pe teritoriul Germaniei și Angliei, la domiciliile unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, camătă și șantaj. 26 de persoane au fost conduse la audieri, 22 la DIICOT Dâmboviţa, 2 in Germania și 2 în Marea Britanie.

Din cercetări a reieșit că grupul infracțional organizat ar fi compus din 45 de persoane, din localitățile Târgoviște, Titu, Braniștea, Costeștii din Vale, Gura Șuții, Lungulețu, Odobești, Produlești și Văcărești.

Începând cu luna ianuarie 2014, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 36 și 47 de ani, ar fi inițiat, constituit și coordonat un grup infracțional organizat, pe o structură piramidală.

„În urma perchezițiilor, au fost indisponibilizați 128.300 de lei, 2.300 de lire sterline, 26.500 de euro, 6 laptop-uri, 32 de telefoane mobile, 2 pistoale airsoft, o pușcă cu aer comprimat, un pistol cu gaze, bijuterii din aur, ceasuri de lux, o sabie ninja, un cuțit de vânătoare și înscrisuri, iar față de 13 autoturisme au fost dispuse măsuri pentru a fi ridicate”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Dâmbovița.

Potrivit anchetatorilor, gruparea este alcătuită pe mai multe paliere, membrii acesteia având roluri bine definite.

„Primul palier, constituit din lider și apropiații săi, s-ar fi ocupat de coordonarea activității de proxenetism în Germania, impunerea şi colectarea taxelor, cămătărie și recuperarea banilor de la datornici.

Un alt palier al grupării ar fi desfășurat, în mod efectiv, activități de proxenetism, racolare și exploatare a unor tinere, prin practicarea prostituției, în special în Germania, respectiv în orașele Oberhausen, Dortmund și Essen, dar și în Marea Britanie și Spania.

La grupul infracțional organizat, în timp, ar fi aderat alte 32 de persoane, acestea fiind bănuite de implicarea în activități de proxenetism.

În cadrul documentării activităților infracționale, în ceea ce privește implicarea membrilor grupării în activitatea de camătă și recuperarea datoriilor, inclusiv prin amenințări și acte de violență fizică, s-a stabilit că unele persoane ar fi avut rolul de a identifica persoane vulnerabile care apelează la împrumuturi, dar și de a colecta de la acestea, ca intermediari, banii acordați cu titlu de împrumut sau dobânzile aferente.

De asemenea, în cadrul grupării, s-ar fi acționat pe un alt palier al persoanelor care recuperau banii, în cazul în care datoriile nu ar fi fost plătite la timp, apelându-se în mod frecvent la alți membri pentru acţiuni de recuperare, intimidare şi ameninţare asupra datornicilor.

Membrii grupului infracțional ar fi racolat peste 40 de tinere, în special din județul Dâmbovița, pe care le-ar fi determinat, fie prin metoda „Lover boy”, fie prin întreținerea de relații de concubinaj și căsătorie, să practice prostituția în afara țării.

În vederea identificării tuturor membrilor grupării infracționale și obținerii de mijloace de probă cu privire la activitatea infracțională desfășurată, cu sprijinul Eurojust și Europol, s-a realizat cooperare cu autoritățile judiciare din Germania și Marea Britanie și s-a reușit un schimb de date prin Europol și Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La acțiunile de pe teritoriul statelor vest-europene a participat un polițist din cadrul S.C.C.O. Dâmbovița și un reprezentant al Europol.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști de la structurile de combatere a criminalități organizate Ploiești, Pitești și Buzău, luptători ai Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița și ai Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești.

În cauză, cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul S.C.C.O. Dâmbovița, împreună cu procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Dâmbovița, pentru stabilirea întregii situații de fapt și dispunerea măsurilor legale care se impun”, se precizează în comunicatul remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Luptătorii de la ASC „Rizea Wushu” Târgoviște, din nou pe podium!

Publicat

pe

Pasiunea, munca, eforturile depuse de sportivii luptători de la ASC „Rizea Wushu” din Târgoviște au fost încununate de succes. Recent, tinerii practicanți ai acestui stil de arte marțiale au participat la Campionatul Național de Kung Fu desfășurat la București, de unde s-au întors câștigători.

9 din cei 13 sportivi pregătiți de profesorul Constantin Rizea și de instructorul Angel Mihai au urcat pe podiumul acestei prestigioase competiții. Ca răsplată a eforturilor pe care le depun, au obținut cinci medalii de bronz, una de argint și trei de aur. Primii clasați au fost Rareș Ghilac, la categoria 56 kg, Ștefan Pletescu, la minus 65 de kg, și Antonio Radu, la categoria 60 kg.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite