Connect with us

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Vorbele nu rezolvă nimic și faptele întârzie, domnule ministru al Energiei!

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița, este unul dintre demnitarii români care se implică pentru găsirea unor soluții de stopare a reacției în lanț declanșată de explozia prețurilor la energie care a bulversat întreaga națiune. Fenomenul își are rădăcinile în liberalizarea oarbă a pieței realizată de Guvernul liberal Ludovic Orban.

Pe atunci, reprezentanții PNL susțineau cu tărie că, odată cu liberalizarea, apărând cererea și oferta, gazele naturale și curentul electric se vor ieftini. De unde! Totul a luat-o razna.

Radu Popa a atras atenția, imediat după acel moment de delir, că lucrurile nu vor sta așa, că vor apărea probleme. Din păcate, semnalele de alarmă trase nu au fost luate în seamă de cei aflați la butoanele guvernării și am ajuns într-o situație care depășește, ca efect negativ, de destabilizare a echilibrului social, perioada comunistă.

Social-democrații, care guvernează acum alături de liberali, nu au de gând să lase lucrurile să curgă așa, în defavoarea cetățenilor țării, în defavoarea firmelor, care se vor prăvăli în hăul falimentelor, dacă statul nu va interveni rapid.

Deputatul Radu Popa a făcut, astăzi – 10 martie 2022, încă o dată, un apel către președintele PNL Florin Cîțu, solicitându-i să îl pună la treabă pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Adică, să se prezinte în cel mai scurt timp în Parlamentul României cu un pachet de măsuri privind re-reglementarea pieței de energiei. Spune Radu Popa că fiecare zi de întârziere contribuie din plin la amplificarea coșmarului generat de prețurile scăpate de sub control.

„Vorbele nu rezolvă nimic și faptele întârzie, domnule ministru. Suntem în 10 martie și, de vreo două luni și jumătate, și noi, cei din PSD, și cetățenii români așteptăm soluția de la dumneavoastră. Până la 1 aprilie, dată la care expiră actualele măsuri de plafonare și compensare, mai este puțin și nu aș vrea să ne trezim în situația din toamnă, când ați venit în Parlament, pe 26 octombrie, cu legea care să intre în vigoare la 1 noiembrie. A trebuit să o lucrăm și să o aprobăm în 3 zile. Ulterior, am văzut cu toții că ar fi fost nevoie de mai mult timp”, a precizat deputatul social-democrat.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT