Connect with us

ACTUALITATE

2.458 de fermieri din Dâmbovița au depus deja cererea unică de plată 2022

Publicat

pe

Ritmul de depunere la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a cererilor unice de sprijin este unul foarte bun în județul Dâmbovița, în acest moment, în sensul că s-au prezentat la APIA Dâmboviţa mai mulți fermieri decât cei programați, respectiv 2.458 față de 2.122.

„Am avut rezultate pozitive ca urmare a vizitelor noastre la fiecare primărie și a stabilirii unui flux comun de lucru. Noi am transmis liste cu toți potențialii beneficiari din acest an, pe toți i-am sunat, dar și primăriile au o situație orientativă. Fermierul se adresează primăriei cu cerere pentru eliberarea adeverinței și cu structura culturilor, iar primăria ne transmite adeverința direct nouă la APIA, ca să nu mai plimbăm fermierul pe drum”, ne-a declarat Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa.

Demarată la 1 martie, campania de depunere a cererilor unice de sprijin va continua până la data de 16 mai, fără penalități. Fermierii vor putea apoi să mai vină cu solicitări încă 25 de zile calendaristice, dar se vor percepe penalități în cuantum de 2% pe zi, calculate din suma pe care o au de încasat.

„O altă activitate care se desfășoară în această perioadă sunt vizite în teren pentru verificarea arderilor de vegetație uscată, la sesizarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

De asemenea, se fac vizite în teren la solicitarea fermierilor, pentru identificarea unor parcele agricole pentru care nu există elemente de reper naturale și le îngreunează identificarea pe harta electrică. Nu identificăm toată ferma, nu identificăm aceleași parcele care au fost identificate în anii anteriori.

Tot în luna martie se fac și controale specifice pentru fermierii care au solicitat pachet de agromediu, mai exact pachetul 4 – culturi verzi. Mergem să verificăm încorporarea. În cazul în care, fermierii nu pot să încorporeze, din condiții obiective, până la 31 martie, au obligația să înștiințeze până la 31 martie și se prelungește termenul până la 15 aprilie”, a mai precizat purtătorul de cuvânt al APIA Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

10 posturi disponibile la Jandarmeria Teleorman

Publicat

pe

de

Jandarmeria Teleorman organizează concurs pentru ocuparea a 10 funcții de subofițer pază principal prin încadrare directă / rechemare în activitate.

Cererile de înscriere se depun în perioada 27.06.2022 – 08.07.2022.

Mai multe detalii legate de componența dosarului, tematica și bibliografia, puteți afla accesând următorul link:
http://www.jandarmeriateleorman.ro/1440-2/.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Târgoviște: 400 de înotători participă la Campionatul Național de Cadeți

Publicat

pe

Complexul Turistic de Natație Târgoviște găzduiește în aceste zile Campionatul Național de Cadeți, care reunește aproape 400 de înotători din toată țara. Este vorba despre o competiție care se organizează la Târgoviște de mai mulți ani. Un concurs în cadrul căruia sportivul momentului în România, campionul mondial David Popovici, a stabilit, în ultimii ani, multe recorduri naționale – după cum au punctat Camelia Potec – președinta Federației Române de Natație și primarul municipiului Târgoviște – Daniel Cristian Stan.

„Putem spune că o mică parte din ceea ce înseamnă pregătirea lui David Popovici se datorează și participării la competiția organizată în bazinul olimpic de înot de la Târgoviște. Încet-încet, având o bază care este bună, se naște și performanța. La Târgoviște, un oraș care, în urmă cu 10 ani, nu spunea foarte mult pe harta înotului românesc.

Mă bucur că la Târgoviște, în momentul în care în țară nu prea se vorbea de natație, aici se construia un bazin olimpic de înot. Am fost inspirați. Îi mulțumesc Cameliei Potec pentru faptul că, atunci când acest bazin avea nevoie de promovare, a venit alături de noi și a adus aici câteva competiții importante și am creat un parteneriat benefic pentru comunitatea locală și pentru performanța sportivă”, a declarat edilul Daniel Cristian Stan.

Președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, a spus că a găsit la Târgoviște condiții excelente pentru organizarea competițiilor la înot, dar și sprijin necondiționat din partea reprezentanților Primăriei, care nu au spus niciodată nu atunci când a propus un proiect.

„În momentul de față, înotul este pe buzele tuturor. David Popovici este deja unul dintre cei mai cunoscuți sportivi ai României și, da, toate lucrurile construite până acum au dus la rezultatele lui și ale natației românești. Este foarte important să organizăm competiții pentru acești copii, pentru că aici putem face selecția, putem găsi talentele pe care să le sprijinim în vederea participării la competițiile internaționale de obiectiv. David Popovici a reușit multe recorduri naționale în acest bazin de la Târgoviște. Fac această precizare pentru persoanele care întreabă de unde a ieșit David Popovici”, a precizat Camelia Potec.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT