Connect with us

ACTUALITATE

Ioan Marinescu, fostul prefect de Dâmbovița, a plecat la cele veșnice. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

Am aflat, cu profundă tristețe și părere de rău, că a plecat dintre noi pe drumul spre veșnicie Ioan Marinescu, una dintre cele mai cunoscute figuri publice din Dâmbovița de după 1989. S-a stins azi-noapte pe un pat al Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște. Cu o zi înainte s-a simțit mai rău. Ceva se întâmplase. Avea nevoie de un tratament special. A fost transportat la spital, dar, din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Jean Marinescu se retrăsese din viața publică chinuit de o boală nemiloasă. S-a luptat pentru viața lui. A crezut în forța Binelui. Anul trecut, a mers în Turcia la o clinică medicală specializată în transplanturi și tratare a cancerului. A ieșit cu bine de acolo, cu speranță, cu încredere că Dumnezeu nu l-a părăsit. Dar nimeni nu poate ști care sunt planurile divine. Cum ne-au fost împărțite drumurile. S-a dus ca un abur, ca o boare ce se pierde în infinit.

Astăzi – 12 martie 2022, familia îi va ridica trupul neînsuflețit de la Spitalul Județean, după care va fi dus în comuna natală, Iedera. Slujba de înmormântate se va oficia la biserica din municipiul Moreni.

Despre Ioan Marinescu sunt multe de spus. Și, din partea mea, numai de bine. A fost unul dintre politicienii dâmbovițeni dăruiți acestui județ, cetățenilor de aici. Din păcate, politica nu a fost și nu este așa cum a crezut el. A avut încredere în oameni și a fost dezamăgit. A căutat să facă bine, să imprime o anumită calitate în viața politico-administrativă în perioada în care a îndeplinit funcția de prefect al județului Dâmbovița, dar nu a reușit până la capăt. A fost oprit de cei pe care i-a crezut alături și care, acum, cu siguranță vor ieși din bârlogurile lor luxoase să îi regrete dispariția.

Când a văzut că politica, indiferent în ce partid te-ai afla, este la fel de găunoasă și plină de interese, s-a retras. Îmi spunea că este momentul să stea deoparte, să mai aștepte, poate s-o mai întâmpla ceva bun. Și așa, din negura destinului, a venit boala nemiloasă. Într-o postare pe pagina de Facebook, unde era deosebit de activ și radia un optimism temperat, în data de 5 martie 2022, a scris: Bună dimineață, tuturor! Totuși, în viață, avem de învățat din fiecare experiență trăită!

Dumnezeu să-l odihnească în pace! Condoleanțe familiei!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nici Siria nu trebuie uitată! Viețile unor oameni prinși sub dărâmături mai pot fi salvate!

Publicat

pe

Un cutremur de aproape 8 grade pe scara Richter a a făcut prăpăd în Turcia și Siria. Spun martorii acestei catastrofe că parcă ar fi venit peste ei sfârșitul omenirii. Au pierit mii de oameni, iar alte mii de vieți au rămas prinse sub clădirile culcate la pământ de unda telurică. Știrile despre această mega tragedie au făcut înconjurul lumii, arătând cât de mici suntem în fața dezlănțuirii imprevizibile a naturii.

Senatorul Titus Corlățean a avut o intervenție în Parlamentul României, cerând păstrarea unui moment de reculegere față de victimele nevinovate ale acestui cataclism care a răvășit Turcia și Siria și, totodată, a solicitat ca Siria, o țară răvășită în ultimii ani de conflicte sângeroase să fie sprijinită.

06 February 2023, Syria, Idlib: Syrian civilians inspect a destroyed residential building following a magnitude 7.8 earthquake that hit Syria.,Image: 754402118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

„Nu voi folosi cuvinte speciale, ci pur și simplu spun că plâng în această seară și nu mă pot opri văzând imaginile sau relatările pe care le-am primit de la colegi parlamentari din Turcia sau pe care le urmăresc pe televiziuni. O tragedie îngrozitoare, care înseamnă deocamdată 3.000 de persoane decedate în această țară. Deocamdată.

La fel, aceeași nenorocire în Siria, acolo unde mass-media relatează că se aud de sub dărâmături vocile disperate ale unor oameni, familii încă în viață, iar „salvatorii” locali, într-o țară măcinată de ani de zile de războaie și terorism, sapă cu mâinile goale…

Am intervenit în plenul Senatului după-amiază nu doar pentru a cere un minut de reculegere și a manifesta solidaritate cu popoarele turc și sirian, atât de dramatic lovite de cutremurele repetate de pământ, dar și pentru a încuraja Guvernul României, care s-a mișcat foarte rapid, încă de la 06.00 dimineață, cu trimiterea primelor echipe de salvatori români (am fost prima națiune europeană care a avut în teren, în speță la Adana, echipe trimise pentru a ajuta), de a face un efort suplimentar, pentru că e mare nevoie.

I-am spus secretarului de stat Raed Arafat că nici Siria nu trebuie uitată și că mecanismul de ajutor de urgență al Comisiei Europene, pus la dispoziție de Bruxelles, ar trebui să fie impulsionat, să fie mai puțin birocratic și să se miște debarasat de evaluările prudente legate de situația politico-militară din Siria, pentru că viețile unor oameni sub dărâmături mai pot fi salvate în orele și zilele următoare, dar nu cu mâinile goale. Și nu apelând la „filtrul” intermediar al Națiunilor Unite, care va lua timp. Domnul să aibă milă de acești oameni atât de dur loviți, iar asta e o rugăciune sinceră de creștin”, este mesajul senatorului Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Sprijin după cutremur. Echipe românești de cautare-salvare au plecat în misiune în Turcia

Publicat

pe

de

Echipa de sprijin din România, formată din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia.

Aceasta este prima zonă pe care autoritățile turce, respectiv Autoritatea pentru Gestionarea Dezastrelor și a Situațiilor de Urgență – AFAD, cu responsabilități clare în gestionarea situației generate de cutremure au ales-o pentru echipa din România.

Salvatorii români au început să construiască baza de operații, concomitent, pregătindu-se primul schimb pentru începerea misiunii de sprijin.

Totodată, în această dimineață, înainte de a începe deplasarea către locația bazei de operații stabilite de AFAD, o echipă formată dintr-un ofițer și 2 subofițeri cu 2 câini de căutare-salvare au executat o misiune de recunoaștere în teren, împreună cu o echipă din Turcia, la o zonă rezidențială afectată de cutremur.

Reamintim faptul că salvatorii români se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor venite în sprijin.

Sursa: IGSU

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats