Connect with us

ACTUALITATE

Refugiații ucraineni, ajutați și încurajați de autoritățile din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Autoritățile din județul Dâmbovița sunt angrenate total, alături de cetățeni și de diferite entități sociale și economice, în misiunea de sprijinire a refugiaților din Ucraina, a mamelor și copiilor care și-au părăsit localitățile natale, casele, agoniseala, și-au lăsat tații, soții și frații să lupte cu agresorul rus, iar ei au pornit pe drumul bejaniei.

Dâmbovița este pregătită pentru a-i primi pe vecinii noștri ucraineni, pentru a le asigura suportul social necesar unei vieți decente, cazare, masă, ba chiar și alte facilități privind studiul, serviciile medicale, transport etc.

Astăzi – 14 martie 2022, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, prefectul Claudia Gilia, vicepreședinta CJ – Luciana Cristea și reprezentanţii Crucii Roșii i-au vizitat pe cei 100 de refugiați din Ucraina cazați într-o pensiune aflată pe Valea Sasului, comuna Aninoasa.

„Am adus aici diverse lucruri necesare mamelor și copiilor ajunși în județul nostru. Multe dintre bunuri au fost donate de dâmbovițenii care au simțit că acești oameni au nevoie de sprijinul nostru. Ne propunem ca, alături de toate autoritățile locale și instituțiile statului, să-i ajutăm pe cei care au fugit din țara lor din cauza războiului”, a precizat Corneliu Ștefan.

Prefectul Claudia Gilia a spus, după această vizită, că o astfel de întâlnire cu cei care au fugit din țara lor mânați de război și disperare, din dorința de a-și salva copiii, nu are cum să nu te cutremure și să te determine să te mobilizezi pentru a le oferi, chiar și pentru un timp scurt, o viață mai bună.

„Tragedia prin care trece un copil de 5, 6 sau 10 ani este una pe care nu o poate cuprinde înțelegerea unui adult. Copiii se întreabă cu ce au greșit ei, de ce și-au părăsit țara, de ce au fost treziți noaptea de bombe și au fost urcați în autocare reci și au ajuns în altă țară.

Împreună cu preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, cu reprezentanții Crucii Roșii Dâmbovița, alături de alți oameni cu inimă mare, i-am vizitat și le-am oferit câteva produse de bază. Atât timp cât vor sta aici, în județul nostru, nu ar trebui să le lipsească produsele alimentare, apa, produsele de igienă și dulciurile.

Mă voi asigura că instituțiile statului, alături de societatea civilă și comunitățile religioase, se vor implica în gestionarea acestei crize. Toți refugiații trebuie să fie tratați cu respect, cu demnitate și compasiune. Am speranța că acești copii vor avea un viitor bun și că aceste „răni”, lăsate de război, se vor „cicatriza” repede. Împreună putem face mult bine”, a spus Claudia Gilia.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT