Connect with us

ACTUALITATE

Norii negri ai războiului s-au adunat deasupra întregii planete

Publicat

pe

Sursa foto: Gettyimages

Ne aflăm la o răscruce periculoasă pentru întreaga umanitate. Parcă ne-am trezit dintr-un vis oarecum frumos, cu ceva echilibru în compoziția sa, cu candoare, dragoste, înțelegere, comunicare, un dram de prosperitate, o combinație interesantă, parcă normală, echilibrată, între bine și rău.

Acum ce se întâmplă? Ne-am frecat la ochi după pandemie și ce am văzut? Norii războiului s-au îngrămădit deasupra planetei. Furtuna nu a început. Ceea ce se întâmplă acum în Ucraina, în opinia unor cunoscuți care sunt înzestrați cu harul de a străpunge viitorul, este doar un vânticel pornit de la Răsărit. Uraganul va veni din altă parte. Totul va fi dat peste cap. Nimic nu va mai fi ca înainte. Nimic nu va mai fi nici măcar ca acum.

Politicul își face datoria. Atât cât poate. Cât i se mai permite. Mai răul va deveni dușmanul răului, iar binele va intra într-un con de umbră pentru multă vreme de aici încolo. Se pare că cei care conduc acum lumea au uitat de nenorocirile secolului trecut. De cele două Războaie Mondiale care au întunecat planeta și au secătuit-o de viață. Sau poate nu au uitat?

Pandemia, criza energetică, scăparea de sub control a întregii economii mondiale sunt doar niște mici seisme, care anunță cutremurul cel mare. Diplomația a devenit neputincioasă, și asta fiindcă regulile sunt altele. Șefii de state, politicienii de toate națiile vor perora zadarnic. Zarurile au fost aruncate. Ce trebuie să se întâmple se va întâmpla. De peste tot curg amenințări. A început Rusia. Acum se tot aude din ce în ce mai pregnant numele Chinei. La televiziuni se comentează în fel și chip. Fiecare își dă cu părerea, patinând greoi pe gheața subțire sub care se ascunde, de fapt, neprevăzutul. Niciunul dintre cei care analizează și își dau cu părerea nu știu ce se va întâmpla cu adevărat. Doar povești. Ipoteze. Scenarii. Am vrea să fie bine. Dar mai există un asemenea izvor? Pare ferecat. Secat de ură și ambiția deșartă.

Sunt semne, sunt fapte predestinate, prorocite. Scrise în rosturile tainice ale Universului. Ceea ce se consumă acum, politica actuală, agitația șefilor de state, a diplomaților, a analiștilor de tot felul sunt doar ingredientele prin care se încercă, de fapt, îndulcirea temporară a întunecatului ev în care intrăm cu pași repezi. Și totul a plecat de la mândrie, de la beția puterii! Cineva, nevăzut, întunecat, le-a pus în pahar și ei au băut… Din acestă stare care distruge umanitatea, susțin prorocii vremurilor actuale, doar Dumnezeu ne mai poate salva.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT