Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Administrația din Moreni, felicitată de reprezentanți ai Comisiei Europene pentru proiectele implementate

Publicat

pe

La sediul Primăriei Moreni s-a consumat, ieri – 15 martie 2022, un moment important în ceea ce privește relațiile administrației locale cu entități politice și economice din țară și străinătate, având ca principal scop implementarea unor proiecte vitale pentru comunitate.

Primarul Constantin Dinu a primit o delegație condusă de Jeroen Jutte – directorul Direcției Generale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene.

Înaltul oaspete a fost însoțit de reprezentanți din cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. La discuții, alături de edilul de la Moreni, au mai participat alți reprezentanții ai administrației municipale și Poliana Cătălin – facilitator programul ROMACT.

Oaspeții au vizitat Secția de Pediatrie a Spitalului din Moreni și Cartierul Pâscov, unde se implementează proiectul „Reabilitare cămine comunitate romă”.

Primarul Constantin Dinu le-a adresat oaspeților de la Comisia Europeană urări de bun venit în municipiul Moreni și mulțumiri pentru faptul că sunt interesați de sprijinirea comunității în atragerea de fonduri europene necesare pentru realizarea unor obiective de inters local.

„Domnule Jeroen Jutte și stimați membrii ai delegației Comisiei Europene, este o onoare atât pentru mine, ca primar al municipiului Moreni, cât și pentru întreaga comunitate locală să primim vizita dumneavoastră în localitatea noastră. Este un pas foarte important în procesul de modernizare și dezvoltare a municipiului Moreni având în vedere atât experiența administrației publice locale în atragerea de fonduri europene și implementarea de proiecte cu finanțare externă, cât și implicarea dumneavoastră în a impulsiona și sprijini instituțiile publice și private din România și Bulgaria pentru a accesa programe și linii de finanțare europene. Un lucru este cert: fără sprijinul consolidat și permanent al Uniunii Europene, fără programe și proiecte finanțate de entitățile de la nivelul Uniunii Europene, comunitățile locale din România nu se pot dezvolta așa cum își doresc cetățenii și toți factorii de decizie de la nivel local și județean.

Mergând mai departe, vreau să vă spun că municipalitatea morenară a implementat și implementează numeroase proiecte cu finanțare europeană sau națională. De asemenea, ne dorim ca și pe viitor să atragem cât mai multe fonduri europene pentru a moderniza și dezvolta localitatea noastră, astfel încât toți cetățenii să aibă acces la infrastructură rutieră modernă, infrastructură sanitară și servicii medicale la standarde europene, instituții de învățământ și cultură modernizate și dotate conform celor mai bune standarde, rețele de apă și canalizare modernizate pe întreg teritoriul administrativ al localității, servicii publice furnizate profesionist”, a declarat Constantin Dinu – primarul municipiului Moreni.

Reprezentantul Comisiei Europene, Jeroen Jutte, a spus în cadrul întrevederii că este important și util ca administrațiile publice din România să acceseze fondurile europene, avându-se în vedere o cât mai bună dezvoltare și modernizare a comunităților locale. Oaspetele a felicitat conducerea Primăriei Moreni pentru proiectele cu finanțare europeană realizate sau în aflate în curs de implementare.

„Municipiul Moreni este o dovadă clară și un exemplu pozitiv pentru alte localități din România în derularea de proiecte europene în domenii diverse precum reabilitarea și modernizarea infrastructurilor rutiere, sanitare, de învățământ, de incluziune socială.

Este foarte important ca toți factorii de decizie de la nivel local să se întâlnească, să lucreze împreună și să găsească cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor comunității locale prin atragerea de fonduri europene și pentru a crea astfel prosperitate pe viitor pentru toți cetățenii.

Vă felicit și vă asigur de sprijinul meu și al Comisiei Europene în a scrie și implementa viitoare proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă”, a fost mesajul lui Jeroen Jutte – director Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite