Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Administrația din Moreni, felicitată de reprezentanți ai Comisiei Europene pentru proiectele implementate

Publicat

pe

La sediul Primăriei Moreni s-a consumat, ieri – 15 martie 2022, un moment important în ceea ce privește relațiile administrației locale cu entități politice și economice din țară și străinătate, având ca principal scop implementarea unor proiecte vitale pentru comunitate.

Primarul Constantin Dinu a primit o delegație condusă de Jeroen Jutte – directorul Direcției Generale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune din cadrul Comisiei Europene.

Înaltul oaspete a fost însoțit de reprezentanți din cadrul Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. La discuții, alături de edilul de la Moreni, au mai participat alți reprezentanții ai administrației municipale și Poliana Cătălin – facilitator programul ROMACT.

Oaspeții au vizitat Secția de Pediatrie a Spitalului din Moreni și Cartierul Pâscov, unde se implementează proiectul „Reabilitare cămine comunitate romă”.

Primarul Constantin Dinu le-a adresat oaspeților de la Comisia Europeană urări de bun venit în municipiul Moreni și mulțumiri pentru faptul că sunt interesați de sprijinirea comunității în atragerea de fonduri europene necesare pentru realizarea unor obiective de inters local.

„Domnule Jeroen Jutte și stimați membrii ai delegației Comisiei Europene, este o onoare atât pentru mine, ca primar al municipiului Moreni, cât și pentru întreaga comunitate locală să primim vizita dumneavoastră în localitatea noastră. Este un pas foarte important în procesul de modernizare și dezvoltare a municipiului Moreni având în vedere atât experiența administrației publice locale în atragerea de fonduri europene și implementarea de proiecte cu finanțare externă, cât și implicarea dumneavoastră în a impulsiona și sprijini instituțiile publice și private din România și Bulgaria pentru a accesa programe și linii de finanțare europene. Un lucru este cert: fără sprijinul consolidat și permanent al Uniunii Europene, fără programe și proiecte finanțate de entitățile de la nivelul Uniunii Europene, comunitățile locale din România nu se pot dezvolta așa cum își doresc cetățenii și toți factorii de decizie de la nivel local și județean.

Mergând mai departe, vreau să vă spun că municipalitatea morenară a implementat și implementează numeroase proiecte cu finanțare europeană sau națională. De asemenea, ne dorim ca și pe viitor să atragem cât mai multe fonduri europene pentru a moderniza și dezvolta localitatea noastră, astfel încât toți cetățenii să aibă acces la infrastructură rutieră modernă, infrastructură sanitară și servicii medicale la standarde europene, instituții de învățământ și cultură modernizate și dotate conform celor mai bune standarde, rețele de apă și canalizare modernizate pe întreg teritoriul administrativ al localității, servicii publice furnizate profesionist”, a declarat Constantin Dinu – primarul municipiului Moreni.

Reprezentantul Comisiei Europene, Jeroen Jutte, a spus în cadrul întrevederii că este important și util ca administrațiile publice din România să acceseze fondurile europene, avându-se în vedere o cât mai bună dezvoltare și modernizare a comunităților locale. Oaspetele a felicitat conducerea Primăriei Moreni pentru proiectele cu finanțare europeană realizate sau în aflate în curs de implementare.

„Municipiul Moreni este o dovadă clară și un exemplu pozitiv pentru alte localități din România în derularea de proiecte europene în domenii diverse precum reabilitarea și modernizarea infrastructurilor rutiere, sanitare, de învățământ, de incluziune socială.

Este foarte important ca toți factorii de decizie de la nivel local să se întâlnească, să lucreze împreună și să găsească cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor comunității locale prin atragerea de fonduri europene și pentru a crea astfel prosperitate pe viitor pentru toți cetățenii.

Vă felicit și vă asigur de sprijinul meu și al Comisiei Europene în a scrie și implementa viitoare proiecte cu finanțare europeană nerambursabilă”, a fost mesajul lui Jeroen Jutte – director Direcția Generală Ocuparea Forței de Muncă, Afaceri Sociale și Incluziune.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT