Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: Parcarea va fi interzisă pe Bulevardul Castanilor, după finalizarea lucrărilor de reabilitare

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a organizat, astăzi, o conferință de presă pe șantierul de reabilitare și modernizare a Bulevardului Regele Carol. Investițiile fac parte dintr-un proiect complex, cu o valoare peste 120 milioane de lei, implementat cu fonduri europene nerambursabile, care vizează îmbunătățirea transportului public local de călători.

„În afara Bulevardului Regele Carol, mai sunt abordate alte intervenții, cum ar fi, spre exemplu, lucrările efectuate pe strada Gării, la pasajul de lângă Pavcom. De asemenea, se va mai interveni pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, tot refacere integrală, sau pe strada Lt. Stancu Ion, plus depoul care se realizează lângă Complexul de Natație, plus cele 3 stații de capăt care vor fi construite în cadrul acestui proiect, la care adăugăm stațiile de traseu din municipiu, 28 într-o primă etapă”.

Cât privește Bulevardul Regele Carol, odată finalizate lucrările de reabilitare și modernizare, nu se va mai putea parca de-a lungul acestei artere de circulație, întrucât se va realiza un culoar special pentru autobuzele de transport public local de călători. Este vorba despre o condiție impusă de Uniunea Europeană pentru alocarea banilor.

„Proiectul vizează trotuarele și partea carosabilă. Se reface inclusiv terasamentul și se vor turna două straturi de asfalt”.

Pe tronsonul dintre Gara Târgoviște și sensul giratoriu de la intersecția cu IC Brătianu, lucrările vor fi finalizate luna viitoare. Se va trece apoi la celălalt tronson al Bulevardului Regele Carol. A mai punctat primarul și faptul că nu vor fi tăiați castanii, doar vor fi înlocuiți cei uscați.

De reținut și faptul că Primăria Târgoviște a depus pe Programul național de finanțare „Anghel Saligny” un proiect în valoare de aproximativ 43 de milioane de lei având ca obiect reabilitarea și modernizarea unor străzi din municipiu, unele dintre ele artere foarte important, precum Bulevardul Independenței, Bulevardul Libertății și Calea Domnească.

„Vor fi intervenții foarte importante. Sperăm să începem lucrările chiar anul acesta, să semnăm cât mai rapid finanțarea și pe acest proiect de reabilitare a infrastructurii stradale din municipiul Târgoviște. În paralel, lucrăm și la extinderea locurilor de parcare”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT