Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Drumul Expres București-Târgoviște a intrat în prima etapă: studiul de prefezabilitate

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a anunțat, astăzi – 17 martie 2022, în cadrul unei întâlniri la care au fost invitați mai mulți primari din Dâmbovița și factori de decizie din administrația județeană, că ideea realizării Drumului Expres București-Târgoviște a prins contur. Deja se intră în prima etapă a acestui important proiect care, după cum a precizat Corneliu Ștefan, în afară de sporirea eficienței economice a rețelei de transport din România, transformă municipiul Târgoviște într-un oraș competitiv din toate punctele de vedere.

„Este un moment important pentru Dâmbovița. Am scos la licitație studiul de prefezabilitate. I-am invitat la Târgoviște pe primarii localităților ce ar putea fi intersectate de Drumul Expres București – Târgoviște pentru a-și expune punctul de vedere. Avem 4 trasee posibile și, prin analize comparative succesive, vom rămâne cu varianta cea mai potrivită”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Drumul va avea o lungime de aproximativ 60 km și urmează să pornească din zona Autostrăzii A0, în prezent aflată în dezvoltare, și va ajunge la Inelul 2 de Centură al municipiului Târgoviște. Conform datelor prezentate de președinte Corneliu Ștefan, Drumul Expres București – Târgoviște va avea patru benzi (câte două benzi pe fiecare sens). Pe întregul traseu vor fi construite aproximativ 50 de poduri, pasaje și viaducte, 60 de podețe, câteva spații de servicii și centre de întreținere. Se are în vedere evitarea ariilor protejate și a zonele de pădure. Reprezentanții autoritățile locale vor analiza proiectul din perspectivă tehnică, economică și a impactului asupra mediului.

„Proiectul va utiliza studii de trafic, investigații de teren (studiu topografic, geotehnic, hidraulic și hidrologic, arheologic etc.) și analize financiare. Urmează ca varianta de drum aleasă să satisfacă nevoile tuturor localităților pe care le va intersecta”, a mai arătat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

La discuțiile care au avut ca temă acest proiect de anvergură au mai participat: administratorul public al județului – Cristian Avanu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Ionuț Săvoiu și reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT