Connect with us

POLITIC

Senatorul Titus Corlățean se implică total pentru aderarea României la OCDE

Publicat

pe

Titus Corlățean, președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, a reprezentat țara noastră, săptămâna aceasta, la Conferința Rețelei Globale Parlamentare a Organizației de Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), alături de alți parlamentari europeni. România a fost invitată recent să înceapă negocierile de aderare la acest organism internațional.

„Am discutat despre susținerea candidaturii României și despre rolul pe care Parlamentul țării noastre trebuie să-l joace în acest proces.

M-am bucurat, totodată, să fiu într-o echipă valoroasă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, alături de George Katrougalos (Grecia), fost ministru al afacerilor externe și alte două colege din Portugalia și Turcia.

Această echipă va participa constant de acum înainte la menționata structură de cooperare, în baza Parteneriatului care există între Consiliul Europei și OECD încă din 1962″, a precizat Titus Corlățean.

Senatorul social-democrat a fost desemnat, alături de grecul George Katrougalos, drept copreședinte al reprezintării Adunării Parlamentare a Consiliului Europei la OECD.

„A fost o conferință extrem de bună, pe fond (analiza impactului economic, financiar, social etc al războiului din Ucraina; tema refugiaților; modificarea sistemului de impozitare și taxare în spațiul OECD; mutațiile în materia comerțului mondial etc), dar și din perspectiva contactelor de nivel realizate cu lideri ai Organizației de la Paris, cu reprezentanți ai parlamentelor naționale din statele membre, din Adunarea Parlamentară a NATO sau din Parlamentul European”, a mai spus senatorul român.

Titus Corlățean a avut cinci intervenții la diferite secțiuni ale conferinței, ocazii în care a promovat politic candidatura României la OCDE din perspectiva viitoarelor negocieri.

„Cu cât mai repede se va produce acest lucru, cu atât impactul economic și social, de rating de țară etc. va fi mai benefic pentru România și cetățenii săi”, a mai scris senatorul Titus Corlățean pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Succes istoric pentru Dâmbovița: 1,3 miliarde de lei, finanțare prin Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Județul Dâmbovița a depus pentru finanțare pe Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” 137 de proiecte, în valoare de aproximativ 1,3 miliarde de lei, și toate au fost aprobate! Urmează acum ca cele 82 de primării beneficiare și Consiliul Județean Dâmboviţa să organizeze licitațiile publice pentru desemnarea firmelor constructoare și apoi să înceapă lucrările propriu-zise. Se vor reabilita și moderniza drumuri și poduri (93 de proiecte) și vor fi executate rețele de apă și canalizare (40 de proiecte).

Având în vedere că pe programele de finanțare PNDL 1 și 2, care s-au implementat pe parcursul ultimilor 10 ani, județul Dâmbovița a accesat aproximativ 1,1 miliarde de lei, faptul că, într-o singură zi, săptămâna aceasta, i-au fost aprobate investiții de 1,3 miliarde de lei reprezintă fără doar și poate „un succes istoric” – după cum a punctat deputatul PSD Radu Popa. Parlamentarul a felicitat echipa de la CJ Dâmboviţa, condusă de președintele Corneliu Ștefan, și pe primarii din județ pentru că s-au implicat să aducă fonduri cu care să dezvolte comunitățile locale.

„Acesta este modul în care PSD le mulțumește dâmbovițenilor pentru votul pe care l-am primit acum 2 ani”, a mai spus deputatul Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT