Connect with us

POLITIC

PNL propune creșterea salariului net prin scăderea contribuțiilor către stat

Publicat

pe

Liderul PNL, Florin Cîțu, spune că partidul pe care-l conduce se va opune întotdeauna măsurilor populiste, cu referire la creșterea veniturilor nete ale tuturor salariaților. Liberalii avansează ca soluție imediată reducerea contribuțiilor către stat, o măsură care nu ar atrage costuri suplimentare pentru companii.

„Bineînțeles că au apărut imediat “specialiștii” din tabăra populiștilor să ne spună că o asemenea măsură ar afecta valoarea pensiei viitoare a angajaților de astăzi. Fals! Și asta este încă o dovadă a valorii lor profesionale. Pensia este calculată în funcție de salariul brut, nu de valoarea contribuției.

Mai simplu: o scădere a contribuției înseamnă o creștere a salariului net astăzi. O creștere a salariului brut înseamnă o creștere a pensiei, în viitor, a angajaților de astăzi. Din păcate pentru sănătatea economiei noastre, populiștii au cam influențat decizii în ultimele trei luni și se vede. În ciuda opoziției mele și a multor colegi din PNL.

Obiectivul numărul 1 pentru mine și pentru PNL rămâne luarea unor decizii care să ne asigure o economie puternică (sau să ne opunem măsurilor populiste care distrug economia).

Noi, PNL, am arătat că știm să administrăm o economie lovită de șocuri neprevăzute. Am reușit împreună cu toți românii, sector privat și public, să aducem măsuri care să asigure cea mai rapidă revenire a economiei din ultima sută de ani, dar și una dintre cele mai mari creșteri ecoomice din UE în această perioadă dificilă.

România este în situația de acum doi ani. Există un șoc neprevăzut care afectează economia. Deciziile pe care le luăm astăzi garantează sau nu o revenire rapidă care să reducă inflația, dobânzile și să creeze locuri de muncă.

Trebuie să fie două obiective. Pe termen scurt: măsuri care să reducă impactul șocului prețurilor la energie, adică să minimizeze căderea economică. Pe termen mediu: revenirea în V a economiei. Revenirea în V este posibilă doar dacă nu cădem în plasa măsurilor populiste. Altfel spus, dacă după acest șoc economia nu-și revine rapid, înseamnă că au fost aplicate măsurile populiste.

Noi, PNL, întotdeauna ne vom opune măsurilor populiste și o vom face ca și până acum: public, asumat, curajos”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

POLITIC

Deputat Radu Popa: Modificarea legii în favoarea lui Klaus Iohannis ar crea un precedent periculos

Publicat

pe

Vestea că președintele Klaus Iohannis vrea să candideze pentru un loc de senator independent, dar pe listele PNL, a bulversat lumea politică românească, atâta câtă este ea.

Pentru atingerea acestui deziderat care sfidează toate regulile, ar trebui să fie făcută de urgență o modificare legislativă pentru ca drumul lui Iohannis să fie sigur, fără opintișuri. Liberalii, dar nu toți, ar fi pregătiți să facă acest favor președintelui României. Rămâne de văzut dacă și partenerii de coaliție, PSD, îmbrățișează această idee.

Deputatul social-democrat Radu Popa care, în postările sale pe rețelele de socializare, și-a exprimat direct indignarea și revolta vizavi de o asemenea manevră ce ar urma să schimbe regulile în timpul jocului, doar pentru a-i găsi lui Iohannis un post călduț și imunitate, spune că gestul pe care vor să-l facă liberalii este unul sinucigaș din punct de vedere politic.

„KWI e cel mai dezaprobat politician astăzi, dar chiar și cu acest talent al lor, cu această vocație a dezastrului, le va fi greu să găsească voturile pentru a modifica legea în beneficiul unui singur om. Ar fi un precedent periculos”, a scris Radu Popa.

A mai precizat parlamentarul PSD că legea îi dă dreptul lui Klaus Iohannis să candideze pentru un post de deputat sau senator, este un drept constituțional.

„Însă, dreptul lui nu se poate transforma în obligația noastră. Având în vedere calendarul electoral, ar mai fi doar câteva săptămâni care s-ar suprapune pe perioada mandatelor. KWI are varianta să demisioneze, să preia Ciucă interimatul și, din 20 decembrie, noul președinte să se instaleze în funcție. Dar KWI nu vrea asta și mulți m-ați întrebat de ce nu optează pentru acest parcurs. Răspunsul e simplu: ar pierde privilegiul de a primi pensie de președinte cu două mandate complete. În sensul legii, poți primi pensia doar dacă ai mandat complet de parlamentar, președinte”, a mai adăugat Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

POLITIC

Senator Titus Corlățean: România a negociat bine și este în cercul de decizie al Comisiei Europene

Publicat

pe

România a obținut, pentru prima dată de la intrarea în Uniunea Europeană, în anul 2007, postul de vicepreședinte executiv al Comisiei Europene. Asta înseamnă – a declarat senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlățean în cadrul unei emisiuni la Antena3, că țara noastră este „în cercul de decizie al Comisiei Europene”. A mai spus parlamentarul că portofoliul dat României – Competenţe şi Educaţie, Locuri de muncă şi drepturi sociale – prefigurează „noua generație de politici de coeziune, banii de dezvoltare ai Uniunii Europene”.

„Ce se decide prin acest portofoliu va influența inclusiv dezvoltarea României. Nu mai spun de dimensiunea socială, de educație, de pregătire… Sunt lucrări care, și din perspectiva unui stat ca România, contează foarte mult. 235 de miliarde de euro înseamnă foarte mult”, a declarat senatorul Titus Corlățean.

Cât o privește pe reprezentanta României, Roxana Mînzatu (44 de ani), parlamentarul PSD de Dâmbovița spune că este unul dintre specialiștii României pe zona fondurilor europene.

„Roxana Mînzatu a absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative – specializarea Ştiinţe Politice Engleză în cadrul Universităţii din Bucureşti (2002), deţine un master în integrare europeană (2005) şi este absolventă a programului Public Leadership Credential al Harvard Kennedy School of Government (2022).

A fost 13 ani consilier județean și a lucrat cu fonduri europene. A fost subprefect la Brașov, dar și președinte al Agenției Naționale pentru Achiziții Publice. Între 2016 și 2020 a fost deputat PSD, iar în iunie 2024 a fost aleasă europarlamentar PSD, din postura de secretar de stat numit la conducerea Departamentul pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene, structură aflată în subordinea directă a premierului”, a precizat senatorul Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite