Connect with us

Dâmboviţa

Deputat: Planul Național Strategic poate salva agricultura românească de la colaps

Publicat

pe

Deputatul PSD Marian Țachianu a lăudat prestația de până acum a ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, despre care spune că a atacat direct problemele cu care se confruntă acest domeniu de activitate economică absolut indispensabil, de strictă necesitate în actualul context politico- economic existent la nivel european și mondial.

„Ministrul PSD al Agriculturii a reușit performanța ca, într-un timp record și în deplină transparență și colaborare cu partenerii sociali, să finalizeze Proiectul Strategic Fundamental pentru Dezvoltarea Agriculturii Românești în perioada 2023-2027.

15, 8 miliarde de lei, fonduri europene, vor fi folosite pentru finanțarea Planului Național Strategic. Ministrul Chesnoiu a luat de la zero acest proiect. La preluarea mandatului său, pe această temă nu se făcuse nimic. Spre deosebire de fostul ministru al fondurilor europene – Ghinea, Adrian Chesnoiu nu a ascuns acest proiect, nu l-a ținut la secret. Conținutul său este rezultatul consultărilor cu partenerii sociali și instituționali. Au fost cel puțin 12 grupuri și subgrupuri de consultări. Și discuțiile pe această temă continuă”, a precizat Marian Țachianu.

A mai spus parlamentarul social-democrat că Planul Național Strategic răspunde nevoilor fermierilor și ale satului românesc. Nu a fost creat pentru a umfla conturile și buzunarele consultanților.

„Nu există sume aberante pentru consultanță în Planul Național Strategic, așa cum s-a întâmplat în PNRR. Acest plan prevede să fie acordat sprijin pentru gospodăriile tradiționale cu suprafețe de până la 10 ha. De asemenea, vor fi ajutați tinerii fermieri, cu fonduri de până la 70 de mii de euro pentru un proiect”, a mai adăugat deputatul PSD.

Sunt susținute, totodată, inițiativele care au ca scop modernizarea în domeniul industriei alimentare, cu 15 milioane de lei pe proiect, în cazul investițiilor noi, și cu 3 milioane pentru modernizarea unităților existente. Se are în vedere și crearea unui instrument pentru protejarea și sprijinirea fermierilor, despăgubirea celor afectați de pierderea producției. De asemenea, su fost concepute scheme de ajutor de stat pentru investiții care reduc poluarea și care utilizează și valorifică energia verde. Nu a fost uitată dezvoltarea infrastructurii de drumuri comunale și agricole – mai spune deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Președinte CJ Dâmbovița: Cu un simplu mulțumesc, primarul de la Găești putea intra în istorie

Publicat

pe

Șoseaua de centură a orașului Găești este cel mai important proiect al Consiliului Județean Dâmboviţa, care a primit finanțare, săptămâna aceasta, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre 80 de milioane de lei din costul total de 90 de milioane de lei. Diferența de cost va fi suportată de administrația județeană – a precizat președintele CJ Dâmbovița. Cu toate acestea, primarul orașului Găești, Grigore Gheorghe, și-a alocat meritele pentru această investiție – a mai spus Corneliu Ștefan, care a punctat de asemenea că edilul ar fi putut intra în istorie dacă ar fi scris pe Facebook un simplu mulțumesc. Atât.

„Când alții nu au fost în stare nici măcar să o deseneze, noi avem un program aprobat anul trecut de către Ministerul Transporturilor și astăzi avem deja și sursa de finanțare. Centura orașului Găești este un drum județean, este proiectul CJ Dâmbovița, este proiectul pe care noi, cei din administrația județeană, l-am gândit pentru județul Dâmbovița.

Domnul primar de la Găești nu are niciun merit în realizarea acestei centuri ocolitoare. Îmi pare rău că a ieșit să își asume munca noastră, a CJ Dâmbovița și a parlamentarilor PSD. Îi transmit că dacă scria pe Facebook un simplu mulțumesc intra în istoria orașului Găești și a județului Dâmbovița printr-un gest de noblețe. Dar, a luat copy-paste toată postarea mea și a scris-o pe contul personal.

Dl. primar, centura orașului Găești este un drum județean, este munca noastră, a conducerii CJ Dâmbovița și a parlamentarii PSD, care ne-am asumat în fața dâmbovițenilor acest proiect. Astăzi este un moment istoric. Avem un contract de finanțare și, în perioada următoare, vom scoate la licitație partea de proiectare și execuție. Pe 17 iulie, se vor depune oferte pentru studiul de fezabilitate”, a declarat Corneliu Ștefan în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul PSD Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT