Connect with us

Dâmboviţa

Deputat: Planul Național Strategic poate salva agricultura românească de la colaps

Publicat

pe

Deputatul PSD Marian Țachianu a lăudat prestația de până acum a ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, despre care spune că a atacat direct problemele cu care se confruntă acest domeniu de activitate economică absolut indispensabil, de strictă necesitate în actualul context politico- economic existent la nivel european și mondial.

„Ministrul PSD al Agriculturii a reușit performanța ca, într-un timp record și în deplină transparență și colaborare cu partenerii sociali, să finalizeze Proiectul Strategic Fundamental pentru Dezvoltarea Agriculturii Românești în perioada 2023-2027.

15, 8 miliarde de lei, fonduri europene, vor fi folosite pentru finanțarea Planului Național Strategic. Ministrul Chesnoiu a luat de la zero acest proiect. La preluarea mandatului său, pe această temă nu se făcuse nimic. Spre deosebire de fostul ministru al fondurilor europene – Ghinea, Adrian Chesnoiu nu a ascuns acest proiect, nu l-a ținut la secret. Conținutul său este rezultatul consultărilor cu partenerii sociali și instituționali. Au fost cel puțin 12 grupuri și subgrupuri de consultări. Și discuțiile pe această temă continuă”, a precizat Marian Țachianu.

A mai spus parlamentarul social-democrat că Planul Național Strategic răspunde nevoilor fermierilor și ale satului românesc. Nu a fost creat pentru a umfla conturile și buzunarele consultanților.

„Nu există sume aberante pentru consultanță în Planul Național Strategic, așa cum s-a întâmplat în PNRR. Acest plan prevede să fie acordat sprijin pentru gospodăriile tradiționale cu suprafețe de până la 10 ha. De asemenea, vor fi ajutați tinerii fermieri, cu fonduri de până la 70 de mii de euro pentru un proiect”, a mai adăugat deputatul PSD.

Sunt susținute, totodată, inițiativele care au ca scop modernizarea în domeniul industriei alimentare, cu 15 milioane de lei pe proiect, în cazul investițiilor noi, și cu 3 milioane pentru modernizarea unităților existente. Se are în vedere și crearea unui instrument pentru protejarea și sprijinirea fermierilor, despăgubirea celor afectați de pierderea producției. De asemenea, su fost concepute scheme de ajutor de stat pentru investiții care reduc poluarea și care utilizează și valorifică energia verde. Nu a fost uitată dezvoltarea infrastructurii de drumuri comunale și agricole – mai spune deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Comunicat PNL Dâmboviţa: USR îi folosește pe dâmbovițeni, pe post de scut, în jocurile politice murdare

Publicat

pe

De

După ce i-au instigat pe dâmbovițeni la denigrare și lipirea de afișe cu mesaje false, acum reprezentanții USR se spală pe mâini.

Pe principiul „nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase”, în cea mai recentă conferință de presă a USR Dâmbovița, întrebat despre afișele cu mesaje denigratoare la adresa PNL, lipite în Târgoviște, Daniel Blaga, președinte USR Dâmbovița, nu și-a asumat responsabilitatea pentru acțiunile repetate de pe timpul nopții, cu replica nonșalantă:

“Afișe cu mesaje denigratoare sunt în toată țara. E irelevant cine le-a lipit, important este mesajul”.

Întrebat de jurnaliști dacă s-a respectat legea care reglementează afișajul stradal cu mesaje cu un conținut politic / electoral, șeful USR-iștilor dâmbovițeni a continuat șarada:

“Scrie undeva în lege când trebuie lipite? Nu știu, mă rog… Ideea este că… ceea ce este esențial în asta… este mesajul, nu cine le-a lipit, unde și cum”.

Să înțelegem că USR-iștii instigă dâmbovițenii să se alăture unui demers denigrator și apoi le pasează oamenilor responsabilitatea pentru gestul lor, se dezic de cei pe care îi îndeamnă să participe la o acțiune despre care habar nu au dacă este sau nu legală?

Este o acțiune care nu poate naște decât dezgust. În lipsa unui mesaj adecvat și a unei strategii, USR se folosește de tehnici de manipulare cu mesaje false și folosește oamenii drept scut pentru jocuri politice murdare. Concluzia o pot trage dâmbovițenii.

BIROUL DE PRESĂ AL PNL DÂMBOVIȚA

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!

Publicat

pe

De

Cu mare întristare, ne luăm rămas-bun de la colegul și prietenul nostru, Cătălin Fidel, profesor de muzică al liceului nostru…

A fost liniște deplină astăzi în cancelarie și pe holurile liceului… Copii s-au strâns la Bibliotecă, ne-am șters lacrimile unii altora, ne-am alinat cum am putut tristețea… Beculețele vesele și colorate din brazii împodobiți au rămas în bezna…

Începând de astăzi, o chitară nu va mai cânta… După o lungă suferință, sufletul său s-a ridicat în împărăția Tatălui…

Sincere condoleanțe familiei îndurerate! Și multă putere în a depăși aceste clipe atât de grele… Odihnă veșnică și drum lin, Cătălin!

Biblioteca Liceului Ion Heliade Rădulescu Târgoviște

Cei care doresc să își ia rămas bun de la el, îl pot vizita la Capela Bisericii Sfântul Nicolae Andronesti (Str. Pârvan Popescu, Nr 11), Târgoviște, acolo unde va fi depus. Detalii referitoare la ora slujbei de înmormântare o voi comunica ulterior – a anunțat soția.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite