Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Contract semnat. Începe realizarea studiului de fezabilitate pentru centura Pucioasa-Fieni

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmboviţa, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 24 martie 2022, contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate al inelului de centură Pucioasa-Fieni.

Reamintim faptul că, anul trecut, a fost efectuat studiul de preferabilitate, iar soluția dată de specialiști este un traseu care se desprinde din DN71, în apropierea haltei Scârlenţa din Brănești, și urmărește cursul râului Ialomița pe aproape întreaga lungime de 15,13 km, cu excepția porțiunii care ocolește comuna Moțăieni – ne informează președintele Corneliu Ștefan. Punctul de reintrare în DN71 este la ieșire din Fieni, spre comuna Buciumeni.

„La capetele traseului, sunt prevăzute noduri rutiere cu 4 bretele, astfel încât să fie asigurate toate relațiile de deplasare, însă avem și două noduri intermediare: unul care va permite legătura cu DC136A, în Pucioasa, și un altul care face legătura cu DN71, la intrarea în Fieni”.

Platforma drumului va avea o lățime totală de 21,50 m și va fi compusă din:
– bandă mediană cu o lățime de 3,00 m (2×1,50 m);
– parte carosabilă, lățime 7,00 m (2 benzi pe sens de 3,50 m fiecare);
– benzi de încadrare 1,50 m (2×0,75.);
– acostamente 3,00 m (2×1,50m);
– fâșie de parapete metalic de protecție 2,00 m (2×1,00 m).

Drumul de ocolire are prevăzute și 17 lucrări de artă, respectiv: 9 pasaje, 7 poduri și o punte pietonală.

„Pasul făcut astăzi se datorează muncii în echipă, fapt pentru care vreau să felicit toți angajații Consiliului Județean Dâmbovița, dar să le mulțumesc pentru sprijin și ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, secretarului de stat Ionuț Săvoiu și membrilor CNAIR.

Centura orașelor Pucioasa-Fieni, dar și Inelul 2 de Centură al muncipiului Târgoviște fac obiectul unui protocol care reglementează modul de colaborare interinstituţională în vederea realizării şi implementării acestora.

În urma studiului de prefezabilitate realizat anul trecut, totalul general necesar pentru <Drumul de legătură la DN 71 pentru asigurarea optimizării traficului rutier și accesibilității în zonele urbane ale orașelor Pucioasa și Fieni> se ridică la aproximativ 790.000.000 de lei”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT