Corbii Mari este o localitate în plin avânt investițional, al conturării și materializării proiectelor ce țin de infrastructura de educație, sănătate, cultură, sport, dar și în ceea ce privește utilitățile publice, vorbim aici de rețele de apă, gaze naturale și canalizare.
Astăzi – 24 martie 2022, la Corbii Mari, au fost deschise două obiective de importanță deosebită pentru prezentul și viitorul localității.
În prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a vicepreședinților Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, a prefectului Claudia Gilia, a administratorului public al județului – Cristian Avanu, a deputaților Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu, a secretarului de stat Ionuț Săvoiu, a președintelui AFM – Laurențiu Neculaescu și a inspectoratului școlar general Ileana Nicolaescu, au fost inaugurate Grădinița cu program normal Corbii Mari și Dispensarul Medical. La aceste momente, au mai participat cadre didactice, părinți, copii, consilieri locali și județeni, reprezentanții firmelor constructoare.

Grădinița este amplasată în centrul localității. Un edificiu cu o arhitectură modernă, ce are în componență trei săli mari de clasă, grupuri sanitare, sală de mese etc. Instituția va deservi un număr de 55 de copii din comună, care vor fi împărțiți în trei grupe de lucru. Investiția, derulată prin AFIR, ne-a spus primarul Ionuț Bănică, s-a ridicat la 2 milioane de lei, din care contribuția Consiliului Local a fost de 500 de mii de lei.
„Sunt mândru că am reușit să finalizăm acest obiectiv indispensabil pentru educația copiilor noștri. Avem o grădiniță care concurează la dotări și facilități cu orice instituție de acest tip din mediul urban. O unitate de învățământ preșcolar realizată la standarde europene”, a precizat primarul comunei Corbii Mari.

Inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu și-a exprimat satisfacția că, încă din primele zile de mandat în fruntea Inspectoratului Școlar Dâmbovița, a participat la două inaugurării de grădinițe. Prima, în satul Fierbinți, comuna Șelaru, iar astăzi la Corbii Mari. A spus profesorul Ileana Nicolaescu că învățământul dâmbovițean a câștigat prin implicarea autorităților locale în accesarea de fonduri europene cu ajutorul cărora s-au materializat asemenea instituții educaționale, moderne, în ton cu cerințele europene în materie de bază materială adecvată actului educațional.

„Parteneriatul acesta, școală, familie, comunitate, își găsește din nou expresia în inaugurarea acestei clădiri moderne, atractive. Este nevoie de implicare, de continuarea activităților pe palierul pe care cadrele didactice le desfășoară. Sunt convinsă că rezultatele vor fi dintre cele mai bune și că ceea ce s-a investit astăzi în educație se va întoarce în viitor în comunitate. Copiii își vor continua parcursul educațional și se vor întoarce în comunitatea lor pentru a continua tradiția administrației publice locale”, a spus inspectorul general școlar Ileana Nicolaescu.
Prefectul Claudia Gilia a felicitat autoritățile locale, pe primarul Ionuț Bănică, pentru faptul că a investit în educație, gândindu-se la viitorul copiilor din comunitate, la asigurarea unor condiții civilizate de învățământ.

„Acest obiectiv este unul modern care răspunde tuturor cerințelor și standardelor în materie, ce are în vedere asigurarea unui act educațional de calitate”, a adăugat Claudia Gilia.
Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, l-a lăudat pe Ionuț Bănică pentru faptul că, încă de la preluarea mandatului de primar, s-a implicat în rezolvarea problemelor comunității, prin implementarea unor proiecte importante pentru localitate.
„Astăzi, avem la Corbii Mari o unitate de învățământ preșcolar care se încadrează în rețeaua de unități preșcolare din județul Dâmbovița moderne și actualizate la standarde europene. Îl asigur pe primarul Ionuț Bănică de tot sprijinul Consiliului Județean pentru viitoarele proiecte pe care le-am gândit împreună, pentru dezvoltarea comunității. Le ureze mult succes și sănătate tuturor copiilor, părinților, bunicilor și, nu în ultimul rând, cadrelor didactice”, a fost mesajul președintelui Corneliu Ștefan.

De la grădiniță, reprezentanții Primăriei Corbii Mari și invitații au mers la noul centru medical din localitate. Denumirea de dispensar este una tradițională, dar atipică pentru o instituție sanitară de asemenea dimensiune și cu multiple posibilități organizaționale din punct de vedere medical. Interiorul seamănă mai mult cu o clinică. O construcție bine compartimentată, cabinete largi, săli de tratament, spații igenico-sanitare, totul amenajat după modelul european.
Obiectivul, ne-a precizat primarul Ionuț Bănică, a fost realizat cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL). Valoarea investiției s-a ridicat la 3, 2 milioane de lei.

„Această unitate medicală are în componență cabinete pentru medicii de familie, avem un cabinet de radiologie, un cabinet pentru prelevarea de probe, stomatologie și un cabinet destinat afecțiunilor cardiovasculare”, a spus Ionuț Bănică.
Deputata Carmen Holban, membră în Comisia pentru Familie și Sănătate din cadrul Parlamentului României, a spus, după ce a văzut cum se prezintă această instituție, că nu vorbim despre un simplu dispensar, ci ne aflăm în fața unui adevărat centru medical de importanță majoră pentru cetățenii din Corbii Mari.

Președintele Corneliu Ștefan a ținut să le reamintească celor prezenți că prioritatea zero a conducerii CJ Dâmbovița este sănătatea.
„Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Corbii Mari, prin inaugurarea acestui centru, reprezintă un pas important pentru noi toți. Ne dorim să avem astfel de instituții medicale în toate localitățile din județul Dâmbovița. Vom investi în toate comunele unde nu avem centre medicale. Este puțin spus dispensar. Aici, la Corbii Mari, avem o unitate sanitară care arată mai degrabă cu un spital cum nu găsești nici în orașe”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.
Urmărește Incomod Media și pe Google News

