Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Două investiții importante pentru viața comunității, inaugurate la Corbii Mari

Publicat

pe

Corbii Mari este o localitate în plin avânt investițional, al conturării și materializării proiectelor ce țin de infrastructura de educație, sănătate, cultură, sport, dar și în ceea ce privește utilitățile publice, vorbim aici de rețele de apă, gaze naturale și canalizare.

Astăzi – 24 martie 2022, la Corbii Mari, au fost deschise două obiective de importanță deosebită pentru prezentul și viitorul localității.

În prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, a vicepreședinților Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, a prefectului Claudia Gilia, a administratorului public al județului – Cristian Avanu, a deputaților Carmen Holban, Ionuț Vulpescu și Marian Țachianu, a secretarului de stat Ionuț Săvoiu, a președintelui AFM – Laurențiu Neculaescu și a inspectoratului școlar general Ileana Nicolaescu, au fost inaugurate Grădinița cu program normal Corbii Mari și Dispensarul Medical. La aceste momente, au mai participat cadre didactice, părinți, copii, consilieri locali și județeni, reprezentanții firmelor constructoare.

Grădinița este amplasată în centrul localității. Un edificiu cu o arhitectură modernă, ce are în componență trei săli mari de clasă, grupuri sanitare, sală de mese etc. Instituția va deservi un număr de 55 de copii din comună, care vor fi împărțiți în trei grupe de lucru. Investiția, derulată prin AFIR, ne-a spus primarul Ionuț Bănică, s-a ridicat la 2 milioane de lei, din care contribuția Consiliului Local a fost de 500 de mii de lei.

„Sunt mândru că am reușit să finalizăm acest obiectiv indispensabil pentru educația copiilor noștri. Avem o grădiniță care concurează la dotări și facilități cu orice instituție de acest tip din mediul urban. O unitate de învățământ preșcolar realizată la standarde europene”, a precizat primarul comunei Corbii Mari.

Inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu și-a exprimat satisfacția că, încă din primele zile de mandat în fruntea Inspectoratului Școlar Dâmbovița, a participat la două inaugurării de grădinițe. Prima, în satul Fierbinți, comuna Șelaru, iar astăzi la Corbii Mari. A spus profesorul Ileana Nicolaescu că învățământul dâmbovițean a câștigat prin implicarea autorităților locale în accesarea de fonduri europene cu ajutorul cărora s-au materializat asemenea instituții educaționale, moderne, în ton cu cerințele europene în materie de bază materială adecvată actului educațional.

„Parteneriatul acesta, școală, familie, comunitate, își găsește din nou expresia în inaugurarea acestei clădiri moderne, atractive. Este nevoie de implicare, de continuarea activităților pe palierul pe care cadrele didactice le desfășoară. Sunt convinsă că rezultatele vor fi dintre cele mai bune și că ceea ce s-a investit astăzi în educație se va întoarce în viitor în comunitate. Copiii își vor continua parcursul educațional și se vor întoarce în comunitatea lor pentru a continua tradiția administrației publice locale”, a spus inspectorul general școlar Ileana Nicolaescu.

Prefectul Claudia Gilia a felicitat autoritățile locale, pe primarul Ionuț Bănică, pentru faptul că a investit în educație, gândindu-se la viitorul copiilor din comunitate, la asigurarea unor condiții civilizate de învățământ.

„Acest obiectiv este unul modern care răspunde tuturor cerințelor și standardelor în materie, ce are în vedere asigurarea unui act educațional de calitate”, a adăugat Claudia Gilia.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, l-a lăudat pe Ionuț Bănică pentru faptul că, încă de la preluarea mandatului de primar, s-a implicat în rezolvarea problemelor comunității, prin implementarea unor proiecte importante pentru localitate.

„Astăzi, avem la Corbii Mari o unitate de învățământ preșcolar care se încadrează în rețeaua de unități preșcolare din județul Dâmbovița moderne și actualizate la standarde europene. Îl asigur pe primarul Ionuț Bănică de tot sprijinul Consiliului Județean pentru viitoarele proiecte pe care le-am gândit împreună, pentru dezvoltarea comunității. Le ureze mult succes și sănătate tuturor copiilor, părinților, bunicilor și, nu în ultimul rând, cadrelor didactice”, a fost mesajul președintelui Corneliu Ștefan.

De la grădiniță, reprezentanții Primăriei Corbii Mari și invitații au mers la noul centru medical din localitate. Denumirea de dispensar este una tradițională, dar atipică pentru o instituție sanitară de asemenea dimensiune și cu multiple posibilități organizaționale din punct de vedere medical. Interiorul seamănă mai mult cu o clinică. O construcție bine compartimentată, cabinete largi, săli de tratament, spații igenico-sanitare, totul amenajat după modelul european.

Obiectivul, ne-a precizat primarul Ionuț Bănică, a fost realizat cu fonduri obținute prin Programul Național de Dezvoltare Locală II (PNDL). Valoarea investiției s-a ridicat la 3, 2 milioane de lei.

„Această unitate medicală are în componență cabinete pentru medicii de familie, avem un cabinet de radiologie, un cabinet pentru prelevarea de probe, stomatologie și un cabinet destinat afecțiunilor cardiovasculare”, a spus Ionuț Bănică.

Deputata Carmen Holban, membră în Comisia pentru Familie și Sănătate din cadrul Parlamentului României, a spus, după ce a văzut cum se prezintă această instituție, că nu vorbim despre un simplu dispensar, ci ne aflăm în fața unui adevărat centru medical de importanță majoră pentru cetățenii din Corbii Mari.

Președintele Corneliu Ștefan a ținut să le reamintească celor prezenți că prioritatea zero a conducerii CJ Dâmbovița este sănătatea.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Corbii Mari, prin inaugurarea acestui centru, reprezintă un pas important pentru noi toți. Ne dorim să avem astfel de instituții medicale în toate localitățile din județul Dâmbovița. Vom investi în toate comunele unde nu avem centre medicale. Este puțin spus dispensar. Aici, la Corbii Mari, avem o unitate sanitară care arată mai degrabă cu un spital cum nu găsești nici în orașe”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT