Connect with us

ACTUALITATE

Târgoviște: Mobilarea platformelor de gunoi cu containere pentru colectarea selectivă, aproape de finalizare

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Conducerea Supercom SA a anunțat că, până la sfârșitul acestei săptămâni, va fi finalizată acțiunea de mobilare a platformelor de colectare a deșeurilor menajere din cartierele municipiului Târgoviște cu containere destinate colectării selective a gunoiului. Mai precizează reprezentanții Supercom SA că, după încheierea acestei etape, angajații societății vor trece la curățarea tuturor platformelor destinate deșeurilor menajere.

Supercom SA face apel la toți târgoviștenii să dea dovadă de responsabilitate și să trateze cu seriozitate acest proces de colectare și depozitare selectivă a deșeurilor menajere.

Totodată, cetățenii sunt rugați să anunțe imediat autoritățile locale, pe reprezentanții Poliției Locale sau ai Poliției Municipiului Târgoviște, în cazul în care observă că unii concetățeni se pretează la acțiuni de distrugere sau de furt a containerelor amplasate în cartiere.

La începutul acestei campanii de mobilare a platformelor destinate colectării deșeurilor menajere în municipiul Târgoviște, în unele cartiere situate la marginea orașului, containerele au fost distruse sau sustrase. De menționat că astfel de fapte sunt pedepsite conform Codului Penal.

Acțiunea de colectare selectivă a deșeurilor menajere demarată la nivelul întregului județ Dâmbovița se înscrie în vastul program european care are ca scop protejarea mediului înconjurător și de revalorificare a deșeurilor provenite din gospodăriile populației.

De la 1 martie 2022, în județul Dâmbovița a demarat procesul de colectare a deșeurilor în mod selectiv, pe două fracții – umedă și uscată.

Cetățenii au la dispoziție pubele pentru deșeurile umede și saci pentru colectarea celor recuclabile: plastic, metal, hârtie și carton. Totodată, au fost amplasate și clopote pentru colectarea sticlei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT