POLITIC
Băsismul, un sistem care a săpat la temelia democrației

Într-un text bine argumentat, postat pe pagina sa de Facebook, deputatul Ionuț Vulpescu a vorbit dur despre Traian Băsescu și epoca de tristă amintire a „băsismului”, care, spune demnitarul social-democrat, „timp de zece ani a săpat la temelia democrației și a statului de drept”.
Susține fostul ministru al Culturii, cu destul curaj, că Traian Băsescu, dovedit a fi turnător la Securitate, trebuie condamnat nu doar pentru delațiunile sale, ci mai ales pentru faptul că a construit un sistem politic pervers, bazat pe turnătorie, pe abuzuri grave, pe distrugerea politicului, pe corupție generalizată, favoritism, nepotism, pe crearea unui sistem imoral până în măduva oaselor.
„Odată cu Petrov trebuie condamnată și liota de lăudători, de susținători, de intelectuali publici, care și-au uitat menirea și au pus umărul la construirea statuii ”Președintelui pentru alte coordonate istorice”. Vom vedea măcar un degetar de cenușă pusă în cap de acești ipocriți fanatizați, moraliști de doi bani, snobi, care sunt la fel de vinovați ca el, dacă nu chiar mai vinovați, prin imoralitatea lor funciară, de șubrezirea democrației și a statului de drept. Într-un fel, au fost ”călăi” pentru cei pe care Băsescu îi desemna drept ținte.
Anii băsismului au fost ani ai dezmățului cvasi-totalitar, ai bunului plac, ai disprețului față de cetățean, ai populismului fără limite! Este grețos să-l vezi acum pe Băsescu invocând recursul la CEDO, el, care a barat această cale de atac altora! Este deja prea mult! Aroganță, în loc de o explicație onestă a tot ceea ce s-a întâmplat în acei ani triști și lipsiți de speranță. Aroganță, dar și lașitate, pentru că nu-și asumă trecutul și erorile lui. La scuze nu ne putem aștepta! El e perfect, nu greșește!
Și mai este ceva, apropo de băsismul de după băsism: poate vom înțelege, în sfârșit, că lipsa contra-puterilor a născut băsismul. Unanimitatea și consensul în teme importante pentru viitorul României nu înseamnă anularea identităților, și punerea între paranteze a drepturilor și libertăților cetățenești. Băsescu a alungat cetățenii din spațiul public, pentru a putea guverna discreționar. Lipsa lor se prelungește, și ne face tot mai slabi în fața crizelor de tot felul. Trebuie să învățăm și din această experiență dureroasă, care a slăbit grav corpul social”, a scris deputatul Ionuț Vulpescu, pe pagina sa de Facebook.
POLITIC
Senatorul Titus Corlățean a discutat cu ambasadorul Ungariei despre reprezentarea minorității române

Președintele Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului României, Titus Corlățean, l-a primit la sediul Parlamentului pe ambasadorul Ungariei la București, Botond Zákonyi, cu care a avut o rundă de discuții legate de o serie ade probleme din spațiul Uniunii Europene.
„A fost o întâlnire interesantă și constructivă. Am discutat chestiuni bilaterale, despre Uniunea Europeană și NATO, despre Ucraina și UE, Suedia și NATO și despre… alegeri înțelepte. I-am spus ambasadorului că actuala procedură de monitorizare privind Ungaria stabilită acum un an de Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei la Strasbourg include obligația, pentru autoritățile ungare, de a stabili mecanismul legislativ și instituțional de reprezentare reală a minorității române și a celorlalte minorități naționale în Parlamentul de la Budapesta. Și că, dacă această exigență nu se va realiza, monitorizarea Ungariei la Strasbourg nu va înceta. Cred că mesajul meu politic a fost corect preluat”, a spus senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlățean.
POLITIC
Parlamentul României susține aderarea la UE a Republicii Moldova și Ucrainei

La propunerea senatorului PSD de Dâmbovița Titus Corlățean, în calitate de președinte al Comisiei de Politică Externă din cadrul Senatului, avansată către Birourile Permanente ale celor două Camere, Parlamentul României a adoptat prin vot unanim Declarația de susținere politică a deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova, Ucraina și acordarea statutului de candidat Georgiei. De asemenea, se are în vedere și accelerarea procesului de integrare europeană în Balcanii de Vest.
„E un semnal politic clar pe care Legislativul României îl lansează către Bruxelles și statele membre, înainte de Consiliul European de săptămâna viitoare, care ar trebui să ia o decizie politică pe această temă”, a precizat senatorul Titus Corlățean.
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Concursul pentru șefia IPJ Dâmbovița, câștigat de comisarul șef Adrian Antofie, a fost invalidat
-
Dâmboviţaacum 3 zile
Tânără mamă din Târgoviște și-a pus capăt zilelor în ziua de Sfântul Nicolae
-
ACTUALITATEacum o zi
Târgoviște: S-a dus la ceruri profesorul de muzică Fidel Cătălin. Dumnezeu să-l odihnească!
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Doi morți într-un accident rutier pe DN 72A, în Gheboieni
-
ACTUALITATEacum o săptămână
„M-au lăsat să mor, atât au putut face ei pentru mine…”. O tânără medic, răpusă de indiferență și neprofesionalism
-
ADMINISTRAŢIEacum 3 zile
Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!
-
Dâmboviţaacum 7 zile
Elev din Pucioasa a murit în condiții suspecte în excursia la Viena organizată de doi profesori
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Presa austriacă publică noi informații despre moartea băiatului de 12 ani din Pucioasa