Connect with us

Dâmboviţa

PNL Dâmbovița îl vrea dat jos din fruntea partidului pe Florin Cîțu

Publicat

pe

Președintele PNL Dâmbovița, senatorul Virgil Guran, a convocat, în această după-amiază, Biroul Politic Județean pentru a decide drumul pe care va merge organizația: cu Florin Cîțu ca lider al liberalilor sau pentru demiterea acestuia din fruntea partidului.

Din câte am aflat pe surse, Virgil Guran s-a abținut de la vot. Decizia finală a fost nefavorabilă lui Florin Cîțu. 11 membri ai Biroului Politic al PNL Dâmbovița ar fi votat pentru demiterea acestuia, considerând că nu prea mai dă randament politic. Reamintim faptul că, la alegerile interne de anul trecut, PNL Dâmbovița l-a susținut pe Ludovic Orban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: 90 de utilaje și 250 de oameni sunt pregătiți să intervină dacă iarna ne dă de furcă

Publicat

pe

Comandamentul de iarnă la nivelul Primăriei municipiului Târgoviște a fost activat. În incinta unei unități componente a Direcției de Salubritate, utilajele destinate intervenției în cazul căderilor masive de zăpadă au fost pregătite. De asemenea, și echipajele care le vor deservi în caz de necesitate.

„Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocuri suficiente de combustibil, de sare etc. 90 de utilaje sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o impune. De asemenea, avem 250 de oameni de la toate structurile administrației publice locale, la care mai adăugăm, la nevoie, încă 50 de voluntari, pregătiți pentru a putea interveni dacă va fi nevoie”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan, care a mers în această dimineață la sediul unde se află utilajele pentru deszăpezire.

A mai spus edilul Târgoviștei că, pentru situații de urgență, au fost puse la dispoziția cetățenilor două numere de telefon (DISPECERAT DESZAPEZIRE: 0245.217.134 și 0731.316.716), la care se pot anunța diferite probleme care apar în acest sezon de iarnă și care pot pune în dificultate existența de zi cu zi.

La această inspecție a mijloacelor de intervenție aflate în subordinea Direcției de Salubritate a Primăriei Târgoviște, au mai fost prezenți administratorul public – Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Sistemul energetic național, pus în pericol de rețelele de distribuție îmbătrânite!

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa este permanent conectat la problematica din sistemul energetic românesc și a emis soluții de rezolvare a unor situații-limită apărute pe fondul crizei mondiale de energie și al creșterii prețurilor în acest sector.

Ieri, parlamentarul social-democrat, membru în comisiile de industrie și energie, a participat la prezentarea rapoartelor de activitate ale ANRE pe anii 2021 – 2022. Spune deputatul că dezbaterile au fost bune și au evidențiat nevoia accelerării reformelor din sistemul energetic, în special la capitolul investiții.

„L-am întrebat pe vicepreședintele Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie, Gabriel Andronache, care a fost calculul care a dus la concluzia că tarifele de distribuție “trebuie majorate anul viitor, în medie, cu 6%”. Motivația lui a fost legată de rata inflației. În opinia mea, este cel puțin o eroare ca toți distribuitorii să primească aceeași creștere de tarif pentru anul viitor, dar ceea ce mi se pare cel mai grav este faptul că aceste creșteri de tarif nu țin cont de nivelul investițiilor pe care fiecare distribuitor e obligat să le facă, de legea energiei și de regulamentele ANRE! Când spun asta, am în vedere faptul că 70% dintre rețelele de distribuție și de transport a energiei electrice și a gazului au o vechime de circa 40 de ani și că ele sunt un real pericol la siguranța sistemul energetic național”, a spus Radu Popa.

Deputatul PSD a fost întotdeauna critic la adresa unor factori de responsabilitate care au fost interesați de obținerea unor venituri personale colosale, în detrimentul investițiilor în capacitățile de producție.

„Unii dintre managerii acestor companii au primit în ultimii ani și bonusuri peste salariile deja foarte mari pentru o țară săracă, tocmai pentru că au raportat îndeplinirea planului de investiții. Este o problemă de sistem pe care nu o putem rezolva decât cu acțiuni serioase de control și prin aplicarea unor amenzi din ce în ce mai mari, iar acolo unde sunt identificate abateri repetitive amenzile trebuie să fie calculate procentual din cifra de afaceri a companiei respective.

În SEN sunt manageri / directori general ai unor companii mari care fie au condus timp de 3-5-7 ani fără să facă investiții în dezvoltarea companiei fie sunt unii care raportează în mod fictiv îndeplinirea acestor planuri de investiții dar nu uită să încaseze în mod direct bonusurile de performanță. Pentru ei, Moș Nicolae vine în fiecare lună și cred că a venit timpul ca, din când în când, să le mai aducă și câte o nuielușă”, a precizat paralamentarul PSD de Dâmbovița Radu Popa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite