Connect with us

ACTUALITATE

Senatorul Titus Corlățean salută decizia judecătorilor din Finlanda de a apăra libertatea de opinie

Publicat

pe

Drepturile oamenilor și libertatea de expresie, democrația până la urmă, au început să intre puternic sub incidența legii sau a unor interpretări juridice eronate.

Opinia publică europeană a fost bulversată de acțiunea unor procurori din Finlanda, de a o ancheta, dintr-un exces de zel încă nedefinit, pe Päivi Räsänen, deputat și fost ministru de Interne al statului nordic, pentru că a postat pe rețeaua de socializare Twitter, în 2019, un text considerat de autorități a fi unul bazat pe ură.

Sursa foto: http://adfinternational.org

Dosarul instrumentat de procurori a ajuns în instanță unde, din fericire, i s-a făcut dreptate fostului ministru de Interne al Finlandei și, totodată, a fost restabilit echilibrul democratic. S-a pus capăt unei derapări excesive a reprezentanților unor instituții de forță, care au considerat o expresie biblică uzitată de creștini a fi una de natură penală.

Senatorul social-democrat Titus Corlățean, un luptător asiduu pe tărâmul drepturilor și libertăților cetățeanului, într-un text publicat pe pagina sa de Facebook, a salutat decizia de achitare a doamnei Päivi Räsänen luată de o instanță din Finlanda.

„Procurorii au urmărit-o penal și i-au adus trei capete de acuzare, cerând instanței de judecată condamnarea sa la o pedeapsă cât mai aspră. Judecătorii au respins aceste acuzații și au confirmat dreptul deputatului finlandez la libertatea de expresie, menționând în hotărârea lor că nu este de competența instanței de judecată „să interpreteze preceptele biblice”.

Acest caz a stârnit multă preocupare și indignare în numeroase medii internaționale, atât cultele creștine de diferite denominațiuni (inclusiv din România), cât și medii politice internaționale transmițând susținere și solidaritate pentru omul politic finlandez menționat, care a avut curajul și tăria să-și susțină public credința creștină într-o societate tot mai secularizată.

Ca o opinie personală, resimțim și în România, tot mai mult în ultimii ani, ascensiunea acestor curente ideologice așa-zis „progresiste”, pur neomarxiste, care atacă tot mai fățiș, la nivel politic, dar și prin ramificații în societatea civilă generos finanțate din exterior, rădăcinile românești creștine ale țării noastre. Să ne pregătim să ducem în viitor propriile noastre bătălii în România, pentru că vor urma, cu certitudine”, a fost mesajului senatorului Titus Corlățean.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Tabără de creație la Centrul Județean de Cultură Dâmbovița. Detalii aici

Publicat

pe

de

Centrul Județean de Cultură Dâmbovița organizează, în perioada 11 – 15 iulie 2022, cea de-a X-a ediție a Taberei de creație „O vară de poveste”.

„Atelierele de creație – olărit, dans, micul artizan, decorațiuni hârtie, cusături, mărgele și pictură icoane pe sticlă – vă vor oferi, ca în fiecare an, experiențe de neuitat.

Programul se desfășoară în intervalul orar 08:00 – 12:00. Taxa de participare pentru întreaga săptămână de activități este de 30 lei / copil.

Copiii, cu vârsta minimă de 6 ani, se pot înscrie până la data de 7 iulie, la nr. de telefon 0726.901.944″, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

A început construcția primului hotel de 5 stele din Stațiunea montană Peștera-Padina

Publicat

pe

Moment istoric, luni – 27 iunie 2022, în Munții Bucegi. Este ziua când a fost pusă piatra de temelie a primului hotel de 5 stele ce va fi construit în cadrul Stațiunii montane Padina-Peșrera. Este un proiect implementat fe cunoscutul om de afaceri Valentin Calcan.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de sfințire, apoi s-a dat citire actului de temelie, pe care investitorul l-a plasat într-o capsulă a timpului ce a fost zidită la temelia viitorului otel Peștera Wellness&SPA, împreună cu două ziare de astăzi și o fotografie de grup.

Valentin Calcan a declarat că își dorește ca hotelul să fie gata până în toamna anului viitor, când se împlinesc 100 de ani de la ridicarea primei cabane turistice în Bucegii dâmbovițeni – Casa Peștera.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT