Connect with us

ADMINISTRAŢIE

7 proiecte din 7! Primăria Moreni a obținut 14,61 milioane de euro pentru reabilitarea blocurilor de locuințe

Publicat

pe

Procesul de modernizare, de adaptare rapidă la cerințele europene în materie de confort și civilizație continuă în municipiul Moreni. Administrația publică locală este în permanență conectată la oportunitățile de finanțare, urmărește îndeaproape orice posibilitate de a atrage fonduri europene și guvernamentale în vederea edificării unor obiective importante pentru comunitate.

Astăzi – 1 aprilie 2022, ne-a informat primarul municipiului Moreni – Constantin Dinu, s-a deschis linia de finanțare pentru Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Primăria Moreni a depus șapte proiecte pe această componentă.

De precizat că, la nivelul județului Dâmbovița, au fost alocate fonduri în valoare de 14,61 milioane de euro, sumele pentru proiecte fiind atribuite pe principiul primul venit, primul servit.

„Municipiul Moreni a avut toate proiectele pregătite și le-a depus imediat ce axa de finanțare a fost deschisă, astfel încât toate cele 7 proiecte sunt câștigate. Acestea au o valoare cumulată de 14,616 milioane de euro, ceea ce reprezintă 89,90% din bugetul total alocat județului Dâmbovița.

De asemenea, este foarte important de precizat că lucrările care se vor executa sunt finanțate 100% din fonduri nerambursabile. Așadar, zero costuri pentru cetățeni și zero costuri pentru municipalitatea morenară”, a declarat primarul Constantin Dinu.

Proiectele depuse și câștigate de municipalitatea morenară:
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, 160A, 160B, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 2.887.000 euro
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, C5A, C51A, D2A, D2B, D2C, D2D, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 1.781.000 euro
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, D1 sc. A, D1B sc. A, D1B sc. B, D1 sc. C, D1 sc. D, D10 A, D10 B, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 1.986.800 euro
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, P sc. A, P sc. B, P sc. C, P sc. D, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 1.260.000 euro
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, C3IA, C3IB, C3IIA, C3IIB, C3III, C3IV, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 1.768.000 euro
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, M SC. A, M SC. B, K1A, K1B, L1A, L1B, L1C, L1D, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 3.016.600 euro
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, A, B, C, 1C, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 1.917.000 euro.

Pe lângă reabilitarea și modernizarea acestor blocuri, se vor realiza și 31 de stații electrice. Fiecare lot de blocuri are prevăzută o stație de încărcare pentru vehicule electrice (cu putere de peste 22 kw), cu două puncte de încărcare / stație – la fiecare 2.500 mp arie desfășurată renovată.

„Este o nouă zi istorică pentru Moreni în atragerea de fonduri europene. Peste 14 milioane de euro au fost astăzi câștigate de municipalitatea morenară pentru ample lucrări de reabilitare și modernizare a blocurilor din localitate în cadrul a 7 proiecte majore care vor schimba total zona centrală.

Este un nou pas important realizat de noi ca și administrație publică locală în folosul și beneficiul cetățenilor. Le mulțumesc colegilor din Primăria municipiului Moreni care au lucrat intens în ultimele săptămâni pentru ca aceste proiecte să fie gata și să fie depuse imediat ce axa de finanțare a fost deschisă. Lucru care s-a și întâmplat în această dimineață.

De asemenea, le mulțumesc și tuturor cetățenilor și asociațiilor de proprietari pentru receptivitatea și promptitudinea de care au dat dovadă în vederea finalizării procedurilor administrative pentru ca aceste proiecte să poată fi depuse”, a declarat Constantin Dinu – primarul municipiului Moreni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT