Connect with us

ADMINISTRAŢIE

7 proiecte din 7! Primăria Moreni a obținut 14,61 milioane de euro pentru reabilitarea blocurilor de locuințe

Publicat

pe

Procesul de modernizare, de adaptare rapidă la cerințele europene în materie de confort și civilizație continuă în municipiul Moreni. Administrația publică locală este în permanență conectată la oportunitățile de finanțare, urmărește îndeaproape orice posibilitate de a atrage fonduri europene și guvernamentale în vederea edificării unor obiective importante pentru comunitate.

Astăzi – 1 aprilie 2022, ne-a informat primarul municipiului Moreni – Constantin Dinu, s-a deschis linia de finanțare pentru Componenta 5 – Valul Renovării, Axa 1 – Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri rezidențiale multifamiliale, Operațiunea A.3: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Primăria Moreni a depus șapte proiecte pe această componentă.

De precizat că, la nivelul județului Dâmbovița, au fost alocate fonduri în valoare de 14,61 milioane de euro, sumele pentru proiecte fiind atribuite pe principiul primul venit, primul servit.

„Municipiul Moreni a avut toate proiectele pregătite și le-a depus imediat ce axa de finanțare a fost deschisă, astfel încât toate cele 7 proiecte sunt câștigate. Acestea au o valoare cumulată de 14,616 milioane de euro, ceea ce reprezintă 89,90% din bugetul total alocat județului Dâmbovița.

De asemenea, este foarte important de precizat că lucrările care se vor executa sunt finanțate 100% din fonduri nerambursabile. Așadar, zero costuri pentru cetățeni și zero costuri pentru municipalitatea morenară”, a declarat primarul Constantin Dinu.

Proiectele depuse și câștigate de municipalitatea morenară:
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, 160A, 160B, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 2.887.000 euro
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, C5A, C51A, D2A, D2B, D2C, D2D, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 1.781.000 euro
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, D1 sc. A, D1B sc. A, D1B sc. B, D1 sc. C, D1 sc. D, D10 A, D10 B, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 1.986.800 euro
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, P sc. A, P sc. B, P sc. C, P sc. D, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 1.260.000 euro
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, C3IA, C3IB, C3IIA, C3IIB, C3III, C3IV, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 1.768.000 euro
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, M SC. A, M SC. B, K1A, K1B, L1A, L1B, L1C, L1D, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 3.016.600 euro
– Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale, A, B, C, 1C, Municipiul Moreni, Județul Dâmbovița – valoare: 1.917.000 euro.

Pe lângă reabilitarea și modernizarea acestor blocuri, se vor realiza și 31 de stații electrice. Fiecare lot de blocuri are prevăzută o stație de încărcare pentru vehicule electrice (cu putere de peste 22 kw), cu două puncte de încărcare / stație – la fiecare 2.500 mp arie desfășurată renovată.

„Este o nouă zi istorică pentru Moreni în atragerea de fonduri europene. Peste 14 milioane de euro au fost astăzi câștigate de municipalitatea morenară pentru ample lucrări de reabilitare și modernizare a blocurilor din localitate în cadrul a 7 proiecte majore care vor schimba total zona centrală.

Este un nou pas important realizat de noi ca și administrație publică locală în folosul și beneficiul cetățenilor. Le mulțumesc colegilor din Primăria municipiului Moreni care au lucrat intens în ultimele săptămâni pentru ca aceste proiecte să fie gata și să fie depuse imediat ce axa de finanțare a fost deschisă. Lucru care s-a și întâmplat în această dimineață.

De asemenea, le mulțumesc și tuturor cetățenilor și asociațiilor de proprietari pentru receptivitatea și promptitudinea de care au dat dovadă în vederea finalizării procedurilor administrative pentru ca aceste proiecte să poată fi depuse”, a declarat Constantin Dinu – primarul municipiului Moreni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Moreni începe plata restanțelor către asistenții persoanelor cu handicap

Publicat

pe

De

Primăria municipiului Moreni va începe, zilele acestea, să achite plățile restante către asistenții persoanelor cu handicap grav, precum și indemnizațiile lunare restante.

„Având în vedere adresa Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița înregistrată sub nr. 16275/06.12.2023, în această după-amiază Consiliul Local al municipiului Moreni, convocat în ședință extraordinară de îndată, a aprobat cu unanimitate de voturi rectificarea bugetară pentru plata drepturilor asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizațiile lunare restante. Astfel, în zilele următoare, se va proceda la plata drepturilor legale restante pentru aceste persoane”, este anunțul transmis de municipalitatea morenară.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Pucioasa a obținut fonduri să modernizeze 69 de străzi. Vezi lista!

Publicat

pe

Primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat, săptămâna aceasta, la Ministerul Dezvoltării, două contracte de finanțare care vizează reabilitarea și modernizarea a 69 de drumuri de interes local, cu fonduri obținute prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. De precizat că proiectele tehnice sunt deja realizate, astfel că procedura de licitație pentru desemnarea constructorului va demara în scurt timp.

„Prioritizarea lucrărilor se va face în funcție de gradul de realizare al infrastructurii de apă-canal, încercând să ne sincronizăm cu lucrările ce se vor realiza pe POIM, în așa fel încât să nu fim nevoiți să intervenim pe respectivele străzi după terminarea lucrărilor de modernizare.

Primul proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 24 de drumuri de interes local, ce au o lungime de 8,122 km, iar valoarea totală a investiției este de 14.899.357,40 lei.

Al doilea proiect are ca obiectiv reabilitarea și modernizarea a 45 de drumuri de interes local, cu o lungime de 8,279 km, iar valoarea totală a investiției este de 15.930.544,76 lei.

Cele 69 de drumuri sunt amplasate pe întreg teritoriul orașului, iar prin modernizarea lor vom rezolva, într-o mare proporție, problema infrastructurii rutiere din orașul nostru”, a precizat primarul Constantin Ana.

Lista străzilor care sunt incluse în cele două proiecte:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite