Connect with us

ACTUALITATE

La mulți ani, Jandarmeria Română! 172 de ani în slujba comunității

Publicat

pe

Zilele acestea, este sărbătoare în Jandarmeria Română. Pe 3 aprilie 2022, se vor împlini 172 de ani de la înființarea acestei arme cu rol important în menținerea echilibrului, ordinii și liniștii publice în statul român modern. Evenimentul a fost marcat, astăzi – 1 aprilie, și la Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița. Amfitrionul întâlnirii festive a fost comandantul unității – colonelul Viorel Matei. Au participat, în calitate de invitați, prefectul județului Dâmbovița – Claudia Gilia, președintele Consiliului Județean -Corneliu Ștefan, subprefectul Corneliu Sălișteanu, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan, viceprimarul Cătălin Rădulescu, inspectorul șef al IPJ Dâmbovița – comisar șef Adrian Antofie, inspectorul șef al ISU Dâmbovița – col. Claudiu Cristian Florea, reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei și ai Crucii Roșii Dâmbovița. În sală s-au aflat cadre ale Inspectoratului Județean de Jandarmi.

Prefectul Claudia Gilia i-a felicitat pe jandarmi de ziua lor, adăugând că această instituție militară, de 172 de ani, slujește țara, fiind un exemplu pozitiv de conduită, responsabilitate, onoare, patriotism și profesionalism.

„V-ați ales o meserie pentru care ați depus un jurământ militar. Nu a fost o alegere ușoară și a trebuit să puneți interesele personale pe locul doi pentru că datoria profesională s-a situat pe locul întâi. De 172 de ani, instituția jandarmeriei a contribuit la modernizarea României. Ați asigurat ordinea publică și ați protejat pe fiecare cetățean în parte.

În toți acești ani, Jandarmeria a evoluat. A știut să răspundă noilor provocări în plan național și internațional. Drept dovadă este recunoașterea internațională pe care o aveți în acest moment. Sunteți membri cu drepturi depline atât în Asociația Forțelor de Poliție și de Jandarmerie Europene și Mediteraneene cu stat militar, dar și în Forța de Jandarmerie Europeană.

Prin misiunile pe care le-ați avut la nivel internațional, ați contribuit la construirea unei imagini pozitive a României în lume. Profesionalismul, eficiența și curajul sunt imperative ale fiecărei misiuni la care luați parte. Sunteți cei care, alături de alte instituții de securitate, contribuiți la prevenirea și contracararea amenințărilor. Asigurați drepturile și libertățile civice garantate de Constituiție”, a precizat, în discursul său, Claudia Gilia.

Președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, a transmis jandarmilor salutul său și al instituției pe care o conduce, exprimându-și aprecierea pentru modul în care militarii jandarmi își îndeplinesc atribuțiile în slujba cetățenilor și a comunității.

„Jandarmeria este instituția care are în spate o veche tradiție istorică și care a cunoscut numeroase transformări și perfecționări. Dâmbovițenii au avut în Jandarmerie un sprijin de nădejde atunci când a trebuit să treacă prin încercări grele, fie calamități care s-au abătut asupra județul, fie alte situații care au solicitat intervenția dumneavoastră.

Aniversarea a 172 de ani de la fondarea armei pe care cu responsabilitate o slujiți, îmi oferă plăcuta ocazie de a transmite întregului personal și familiilor dumneavoastră gândurile mele cele mai bune și ale instituției pe care o reprezint. Vă urez succes în viitor, multă sănătate și la mulți ani”, a fost mesajul președintelui Corneliu Ștefan.

În semn de apreciere pentru activitatea desfășurată în slujba comunității, președintele Corneliu Ștefan i-a oferit colonelului Viorel Matei placheta Consiliului Județean Dâmbovița, asigurându-l că administrația publică județeană va fi întotdeauna alături de Jandarmerie.

Un mesaj de felicitare a adresat jandarmilor dâmbovițeni și primarul municipiului Târgoviște, Cristian Daniel Stan. Edilul le-a mulțumit pentru colaborarea exemplară și eficientă care a avut ca principală rezultantă respectarea ordinii și liniștii publice pe teritoriul municipiului.

„Nu există eveniment important pentru comunitatea locală în care Jandarmeria să nu joace un rol deosebit. Pentru lucrul acesta, vă mulțumesc. Exista o trăsătură importantă, esențială, care trebuie să fie subliniată, aceasta vizează rolul pe care Jandarmeria îl are în asigurarea siguranței cetățeanului. Este un lucru absolut deosebit. Vă felicit pentru activitatea pe care o desfășurați. Jandarmeria Dâmbovița reprezintă o instituție pe care te poți baza oricând, dar mai ales în situațiile dificile”, a spus Cristian Daniel Stan.

Colonelul Viorel Matei a citit mesajul transmis tuturor jandarmilor din România de către inspectorul general al Jandarmeriei Române, general de brigadă Alin Mastan.

 

„Întâmpinăm în aceste zile, cu multă mândrie, împlinirea a 172 de ani de la momentul înființării Jandarmeriei Române, instituția pentru care istoria a început să se scrie în anul 1850 când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica, promulga legiuirea pentru reforma corpului slujitorilor în jandarmi.

Înființarea Jandarmeriei Române a fost determinată de o cerință imperativă legată de asigurarea unui echilibru social într-o societate care, la acea vreme, avea nevoie de un corp care să vegheze la respectarea normelor de conviețuire socială. Acest corp, acesta instituție pe care o cunoaștem astăzi ca Jandarmerie, s-a dezvoltat firesc odată cu societatea românească și a reprezentat un instrument puternic și eficient pentru asigurarea liniștii, o forță capabilă pentru a asigura echilibrul social”.

Înainte de încheierea ședinței festive, șeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, colonelul Viorel Matei, i-a scos în față pentru a-i felicita și a le acorda tresele militare pe cei 17 ofițeri și subofițeri care au fost înaintați în grad, înainte de termen. Tot cu această ocazie, au fost premiați și jandarmii care s-au clasat pe locuri fruntașe în cadrul unor competiții sportive. De asemenea, a fost înmânată distincția „Jandarmul Anului” în județul Dâmbovița plutonierului major Ionuț Timofte.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT