Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru noua arenă sportivă de la Târgoviște

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște va avea o nouă arena sportivă. Obiectivul va completa zestrea edilitară din zona de sud a municipiului (Dâmbovița Mall), care tinde să devină unul dintre cele mai moderne perimetre citadine ale orașului reședință a județului Dâmbovița.

Astăzi – 6 aprilie 2022, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire Stadion Municipal Târgoviște, județul Dâmbovița”.

Investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții (CNI). Fondurile vor fi alocate de la bugetul de stat și derulate prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale județul Dâmbovița, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Valoarea investiției este de 70 de milioane de euro. Consiliului Județean Dâmbovița va contribui cu 5 milioane de euro.

„Așa cum le-am explicat tuturor miniștrilor care au avizat acest proiect, stadionul va fi un complex sportiv județean și regional, având în vedere posibilitatea organizării unei multitudini de evenimente sportive, altele decât cele fotbalistice. Pe stadion se vor putea juca meciuri de rugby de nivel național și mondial, dar se pot organiza și competiții de atletism.

Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui atât meciurile din Liga I, cât și partide din UEFA Europa League. Aici vor putea fi disputate și meciurile echipei naționale de fotbal”, precizează Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Stadionul va avea peste 12.000 de locuri în tribune, pistă de atletism, 4.341 locuri de parcare, spații destinate alimentației publice și comerțului.

„Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european. Totodată, va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion”, a mai spus președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT