Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru noua arenă sportivă de la Târgoviște

Publicat

pe

Municipiul Târgoviște va avea o nouă arena sportivă. Obiectivul va completa zestrea edilitară din zona de sud a municipiului (Dâmbovița Mall), care tinde să devină unul dintre cele mai moderne perimetre citadine ale orașului reședință a județului Dâmbovița.

Astăzi – 6 aprilie 2022, Guvernul României a aprobat indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construire Stadion Municipal Târgoviște, județul Dâmbovița”.

Investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții (CNI). Fondurile vor fi alocate de la bugetul de stat și derulate prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, din bugetul local al unității administrativ-teritoriale județul Dâmbovița, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Valoarea investiției este de 70 de milioane de euro. Consiliului Județean Dâmbovița va contribui cu 5 milioane de euro.

„Așa cum le-am explicat tuturor miniștrilor care au avizat acest proiect, stadionul va fi un complex sportiv județean și regional, având în vedere posibilitatea organizării unei multitudini de evenimente sportive, altele decât cele fotbalistice. Pe stadion se vor putea juca meciuri de rugby de nivel național și mondial, dar se pot organiza și competiții de atletism.

Noul stadion va îndeplini condițiile necesare pentru a găzdui atât meciurile din Liga I, cât și partide din UEFA Europa League. Aici vor putea fi disputate și meciurile echipei naționale de fotbal”, precizează Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Stadionul va avea peste 12.000 de locuri în tribune, pistă de atletism, 4.341 locuri de parcare, spații destinate alimentației publice și comerțului.

„Odată cu finalizarea lucrărilor, județul nostru va putea intra în circuitul sportiv național și european. Totodată, va crea și oportunități de investiții conexe sporturilor care se vor practica pe acest stadion”, a mai spus președintele CJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgovişte: 90 de utilaje și 250 de oameni sunt pregătiți să intervină dacă iarna ne dă de furcă

Publicat

pe

Comandamentul de iarnă la nivelul Primăriei municipiului Târgoviște a fost activat. În incinta unei unități componente a Direcției de Salubritate, utilajele destinate intervenției în cazul căderilor masive de zăpadă au fost pregătite. De asemenea, și echipajele care le vor deservi în caz de necesitate.

„Suntem pregătiți pentru sezonul de iarnă. Avem stocuri suficiente de combustibil, de sare etc. 90 de utilaje sunt pregătite să intervină în cazul în care situația o impune. De asemenea, avem 250 de oameni de la toate structurile administrației publice locale, la care mai adăugăm, la nevoie, încă 50 de voluntari, pregătiți pentru a putea interveni dacă va fi nevoie”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan, care a mers în această dimineață la sediul unde se află utilajele pentru deszăpezire.

A mai spus edilul Târgoviștei că, pentru situații de urgență, au fost puse la dispoziția cetățenilor două numere de telefon (DISPECERAT DESZAPEZIRE: 0245.217.134 și 0731.316.716), la care se pot anunța diferite probleme care apar în acest sezon de iarnă și care pot pune în dificultate existența de zi cu zi.

La această inspecție a mijloacelor de intervenție aflate în subordinea Direcției de Salubritate a Primăriei Târgoviște, au mai fost prezenți administratorul public – Gabriel Boriga și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Locuitorii din Titu pot obține scutire sau reducere de la plata impozitelor pentru anul 2024. Detalii aici!

Publicat

pe

31 decembrie 2023 este termenul – limită până la care locuitorii din orașul Titu, județul Dâmbovița, pot depune la sediul Primăriei solicitări în vederea obținerii de scutiri sau reduceri de la plata taxelor din impozitelor locale pentru anul 2024. Cererile se pot transmite și în format electronic, la adresa de e-mail primariatitu@yahoo.com sau impozitesitaxe@primariatitu.ro.

Atenție! Persoanele care îndeplinesc condițiile impuse de administrația publică locală pentru acordarea acestor facilități au obligația să depună documentele doveditoare anual, în perioada 27 noiembrie – 31 decembrie, în caz contrar nu vor mai beneficia de scutire / reducere.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite