Connect with us

ACTUALITATE

Fără teze și cinci vacanțe, în noul an școlar. VIDEO

Publicat

pe

Irena Dumitru, președinta Organizației de Tineret a PRO România Dâmbovița, a prezentat, în cadrul unei conferințe de presă, principalele modificări în structura anului școlar, propuse de ministrul Sorin Câmpeanu și care urmează să intre în vigoare din această toamnă.

Din postura de cadru didactic, Irena Dumitru apreciază faptul că s-a ținut cont de propunerea elevilor de a fi eliminate tezele, acestea urmând să fie înlocuite cu „mijloace de evaluare sumativă axate pe feedback”.

„Perioada după care se realizează evaluarea este mai scurtă. Sunt două luni, nu un semestru întreg, prin urmare și măsurile remediale ale eventualelor lacune se aplică mai rapid, ceea ce ar putea crește calitatea actului instructiv-educativ și îmbunătățirea bagajului de cunoștințe achiziționate de către elev”, consideră Irena Dumitru.

Cât privește structura anului școlar, semestrele vor fi înlocuite cu cinci module de studiu, cu o durată de două luni. Acestea vor fi precedate de câte o vacanță. Totodată, în luna aprilie, se va desfășura „Școala Altfel”, pe durata unei săptămâni de studiu, și a fost introdusă „Săptămâna Verde”, în care se vor derula activități de ecologizare și voluntariat.

A mai spus președinta tinerilor PRO România Dâmbovița că se impun și măsuri pentru reducerea costurilor… „educației gratuite” și a fenomenelor de agresiune (bullying) care există în școli – după cum relevă un analiză realizată de Organizația Salvați Copiii.

„Concluziile studiului arată că 2 din 10 copii exclud colegii din grup, 23% dintre copii sunt amenințați cu excluderea din grup, iar 31% dintre copii sunt efectiv excluși din grup.

La nivelul amenințării cu violență fizică și umilire, 19% dintre copii afirmă că au umilit în mod repetat un alt copil la școală, 22% dintre copii au amenințat cu lovirea un alt copil, 80% dintre copii afirmă că au fost martorii unei situații în care un copil este umilit de un alt copil.

La violență fizică și distrugerea bunurilor, 16% au afirmat că au bătut în mod repetat un alt copil, iar 30% dintre copii că au lovit ușor în mod repetat un coleg, iar 73% dintre copii afirmă că au fost martorii unei situații de bullying în școala lor. Este enorm”, a precizat Irena Dumitru.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Balastiera Nedelea, anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Publicat

pe

de

Balastiera Nedelea, cu sediul în comuna Potlogi, sat Românești, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ”Realizare lacuri de agrement cu exploatarea agregatelor minerale”, propus a fi amplasat în comuna Potlogi, sat Românești, județul Dâmbovița.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului – Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Dâmbovița, din str. Calea Ialomitei, nr. 1, județul Dâmbovița, şi la sediul Primăriei Potlogi, în zilele de luni – vineri, între orele 08:00 – 16:00.

Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului – Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Dâmbovița, din str. Calea Ialomiței, nr. 1, județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT