Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Ministrul Dezvoltării a fost încântat de proiectele implementate de Primăria Pucioasa

Publicat

pe

După întâlnirea cu primarii din județul Dâmbovița organizată la Consiliul Județean, ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice Cseke Attila a fost invitat de președintele Corneliu Ștefan să viziteze o serie de obiective din Târgoviște, Șotânga și Pucioasa, aflate în execuție.

Prima oprire – la Complexul Muzeal Curtea Domnească, unde se desfășoară un amplu program de restaurare a monumentelor din incintă. Vorbim aici despre Biserica Domnească, Turnul Chindiei și Palatul Domnesc.

A urmat o scurtă oprire la Șotânga, unde autoritățile locale construiesc în centrul comunei o modernă sală de sport. Primarul Constantin Stroe i-a vorbit ministrulu Cseke Attila despre stadiul lucrărilor, dar și despre celelalte proiecte aflate în curs de implementare la Șotânga.

S-a ajuns apoi la Pucioasa, unde ministrul Dezvoltării a fost întâmpinat de primarul Constantin Ana și invitat să viziteze Colegiul Național Nicolae Titulescu, care, după ce a trecut printr-un amplu program de reabilitare, consolidare, modernizare și dotare, poate concura, la capitolul confort și civilizație, cu orice instituție de învățământ din Europa.

Acest proiect grandios a fost implementat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Primăria Pucioasa va amenaja, din bugetul propriu, curtea interioară a colegiului, terenurile și sala de sport. Anul școlar 2022-2023 va debuta cu siguranță în clădirea modernizată și dotată după ultimele exigențe în materie de confort educațional.

Ministrul Ceseke Atila a fost încântat de ceea ce a văzut la Pucioasa, de modul cum au fost executate lucrările și de cum arată acum școala.

De la Colegiul Național Nicolae Titulescu, s-a mers în Piața Cartaxo, amplasată în centrul orașului, unde se desfășoară ample lucrări de reabilitare, modernizare și extindere. Investiția se derulează prin Compania Națională de Investiții. Edilul Constantin Ana i-a expus ministrului Dezvoltării problemele întâmpinate în dezvoltarea acestui proiect, barierele birocratice de care s-a lovit, timpii mari de așteptare, precum și dificultățile din categoria neprevăzute întâmpinate pe șantier.

Citește și: Două proiecte din Dâmbovița intră la finanțare în primul lot prin Programul Anghel Saligny, la Contesti și Voinești

Ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice l-a felicitat pe primarul Constantin Ana pentru perseverență, pentru faptul că a implementat în oraș o serie de proiecte care au schimbat radical înfățișarea localității, care au adus o notă de civilizație europeană în stațiunea balneară de sub dealul Patranei.

În această vizită, ministrul Dezvoltării – Cseke Attila și președintele CJ Dâmbovița – Corneliu Ștefan au fost însoțiți de vicepreședinții CJ – Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, de secretarul general al județului – Dănuț Nicolae Popa Stănescu, de administratorul public al județului – Cristian Avanu, de directorul general al Companiei Naționale de Investiții – Manuela Pătrășcoiu, de Liviu Mușat – directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, de Ionuț Săvoiu – secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, de Laurențiu Neculaescu – președintele Agenției Fondului pentru Mediu și de parlamentarii PSD de Dâmbovița – Titus Corlățean, Carmen Holban, Marian Țachianu, Ionuț Vulpescu și Radu Popa. A mai fost prezent subprefectul Ioan Corneliu Sălișteanu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa predă către CNI terenul de la spitalul județean unde va fi construită o parcare supraetajată

Publicat

pe

În cadrul ședinței Consiliului Judeţean Dâmbovița de, luni – 27 noiembrie 2023, s-a hotărât predarea către Compania Națională de Investiții (CNI) a terenului din incinta Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște unde urmează a fi construită o parcare supraetajată. În aceeași hotărâre, s-a stabilit ca administrația județeană să se ocupe de cheltuielile necesare asigurării racordurilor la utilități.

„În baza studiului de fezabilitate realizat de administrația județeană, CNI urmează să scoată la licitație proiectarea tehnică și execuția acesteia. Parcarea din curtea Spitalului va fi dispusă pe 5 etaje și va avea 332 de locuri. Aici vor fi instalate stații de încărcare a 20 de automobile electrice, dar și 14 locuri pentru autoturismele persoanelor cu dizabilități. Valoarea investiției se ridică la peste 56.000.000 de lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Alte 500 de locuri de parcare absolut necesare târgoviștenilor și nu numai lor vor fi construite de Consiliului Județean Dâmbovița pe terenul pe care îl administrează în apropierea complexului sportiv „Dâmbovița Arena”, aflat acum în proces de execuție.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Președintele CJ Dâmbovița propune consultare publică pentru proiectul Drumului Expres Târgoviște-București

Publicat

pe

Reprezentanții USR, atunci când s-au aflat la putere, în Guvernul Ludovic Orban, s-au împotrivit cu toată forța lor, fără să argumenteze logic, proiectului de lărgire la patru benzi a DN 71, tronsonul Bâldana – Târgoviște. Au spus ei atunci, pe toate drumurile, că acest proiect este inutil, că trebuie abandonat etc. Și, uite așa, s-au mai pierdut câțiva ani din dezvoltarea socio-economică a județului Dâmbovița!

Acum, această investiție, prin implicarea administrației județene PSD, a președintelui Corneliu Ștefan și a ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a intrat în linie dreaptă. Ba mai mult, în 2020, șeful administrației județene a lansat propunerea demarării unui alt proiect privind construirea unui drum expres Târgoviște-București. Unii, intrați pe scena politicii pe un val al entuziasmului orb, și-au asimilat rapid ideea. Spune Corneliu Ștefan că sunt unii oameni politici care nu reușesc să conceapă că deja sunt istorie și se agață cu disperare de proiecte care nu le aparțin, dar care le-ar mai putea salva bruma de imagine.

„Proiectul Drumului Expres Târgoviște-București, o idee pe care am propus-o încă din 2020, ca soluție complementară și distinctă a proiectului de modernizare a drumului național care leagă Târgoviștea de București, a ajuns să fie temă de campanie a unora care nu au făcut nimic pentru județul Dâmbovița! Dar absolut nimic! Ba mai mult! În 2021, au blocat modernizarea și lărgirea la patru benzi de circulaţie a DN 71, Bâldana-Târgoviște.

Dacă nu ar fi fost ei, astăzi, de la Târgoviște la București s-ar fi circulat pe patru benzi. Chiar dacă le-am acordat deja prea multă atenție, i-aș sfătui să încerce să fie utili acestui județ, dar sunt prea ocupați să facă scut în jurul oamenilor lor acuzați că, în timp ce românii erau închiși în case din cauza pandemiei, au „topit” nejustificat 1 miliard de euro”, a scris Corneliu Ștefan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița lansează ideea organizării unei consultări publice la care să participe locuitorii municipiului Târgoviște și cei din comunele Ulmi, Văcărești, Comișani, Bucșani, Băleni, Sălcioara, Cornățelu, Conțești, Răcari, Slobozia Moară, Brezoaele, Tărtășești, Dobra, Bilciurești, Cojasca, Butimanu, Niculești și Crevedia.

„Dată fiind importanța acestui drum pentru județul Dâmbovița, cetățenii trebuie să participe la consultarea publică în urma căreia se va stabili varianta optimă a traseului viitorului Drum Expres Târgoviște-București. Împreună vom reuși să aducem acest drum la faza de execuție”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite