Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Două proiecte din Dâmbovița intră la finanțare în primul lot prin Programul „Anghel Saligny”, la Contești și Voinești

Publicat

pe

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, s-a întâlnit, astăzi – 8 aprilie 2022, în cadrul vizitei de lucru în județul Dâmbovița, și cu primarii, scopul fiind acela de a oferi și a colecta informații cu privire la implementarea de proiecte.

Citește și: Ministrul Dezvoltării a participat la inaugurarea Școlii Matei Basarab din Târgoviște

La finalul discuțiilor, a fost organizată o conferință de presă, în cadrul căreia au fost abordare două subiecte importante: Programul Național de Finanțare „Anghel Saligny” și Ordonanța de Urgență privind acoperirea costurilor suplimentare generate de creșterea prețurilor, astfel încât proiectele europene și cele cu fonduri guvernamentale să continue.

A precizat ministrul Cseke Attila că, de ieri, Programul „Anghel Saligny” are cadrul financiar stabilit și se va trece la prioritizarea investițiilor pe județe. Se vor folosi și criterii specifice, locale, astfel încât finanțarea să ajungă acolo unde nevoia este mai mare.

Spre exemplu, județul Dâmbovița, unde 71,32% din populație nu beneficiază de canalizare spre deosebire de media națională, care este 44%, ar urma să primească mai mulți bani pentru proiectele din acest domeniu. De precizat că, plecând de la acest principiu, au fost suplimentate cu 10 miliarde de lei fondurile pentru componenta drumuri și poduri, în cadrul căreia au fost depuse 5.000 de proiecte, în valoare de peste 93 de miliarde de lei. Programul National „Anghel Saligny” se va derula p\n[ ]n anul 2028.

A mai spus ministrul Dezvoltării că primele proiecte care vor fi finanțate prin Programul National „Anghel Saligny” sunt cele 105 care vizează introducerea gazelor naturale, proiecte evaluate pe POIM (fonduri europene), dar care nu au prins finanțare. Două dintre ele se vor implementa în județul Dâmbovița, la Contești și Voinești, cu o valoare totală de 67 de milioane de lei.

Cât privește proiectele în curs, cu finanțare europeană sau guvernamentală, care sunt puse în pericol de neimplementare din cauza creșterii de prețuri, ministrul Cseke Attila a declarat că se află în procedură de transparență decizională o ordonanță de urgență care va rezolva aceste probleme. Impactul bugetar a fost estimat la 5,2 miliarde de lei în 2022. Odată adoptat actul normativ, contractele vor fi ajustate, iar diferența de costuri fa'[ de contractul initial va fi acoperită de la bugetul de stat.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT