Connect with us

ACTUALITATE

Gata cu provizoratul! Sediul Poliției Municipiului Târgoviște a intrat în proprietatea Ministerului de Interne

Publicat

pe

Este pentru prima dată în istoria de după Revoluția din Decembrie 1989, ca să nu ne ducem mai mult în timp, când Poliția Municipiului Târgoviște are „o casă” a ei. Adică, această instituție de importanță vitală pentru siguranța și liniștea cetățeanului dispune de un sediu propriu, cu acte în regulă, punând capăt unei nesiguranțe întinse pe zeci de ani.

Șeful Inspectoratului Județean de Poliţie Dâmbovița, comisar șef Adrian Antofie, adresează mulțumiri autorităților publice centrale și locale pentru faptul că s-au implicat activ și au găsit soluții de materializare a acestui demers. De precizat că inspectorul șef al IPJ Dâmbovița, comisar șef Adrian Antofie, a efectuat numeroase diligențe pe lângă factorii responsabili pentru a grăbi luarea unei asemenea decizii istorice.

Practic, clădirea din microraionul XII în care funcționa în condiții de provizorat Poliția Municipiului Târgoviște a devenit proprietatea Ministerului de Interne.

„În conformitate cu prevederile H.G nr. 461/2022 privind înscrierea unor imobile în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și darea acestora în administrarea Ministerului Afacerilor Interne-Inspectoratul de Poliție al Județului Dâmbovița, act normativ publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 349 din 08.04.2022, sediul Poliției Municipiului Târgoviște a fost declarat bun de uz și interes public național, fiind dat în administrarea poliției dâmbovițene”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Conform principiilor proprietății, acum, sediul Poliției Municipiului Târgoviște poate fi reabilitat, modernizat și dotat corespunzător, astfel încât să asigure condiții optime de desfășurare a activității pentru cei 150 de polițiști care lucrează în cadrul acestei instituții din structura Ministerului de Interne.

Ne-a precizat comisarul-șef Adrian Antofie că vor fi solicitate fonduri pentru recompartimentarea și dotarea sediului Poliției Municipiului Târgoviște în ton cu standardele europene.

Poliția Municipiului Târgoviște, care își are sediul pe strada General I.E Florescu, nr. 8, are în structura organizatorică birouri operative cu competență determinată și atribuții specifice.

Vorbim aici despre:
– Biroul de Investigații Criminale care previne, investighează și cercetează infracțiunile comise cu violență, spargeri de locuințe, de unități comerciale, furturi de și din auto, furturi din buzunare, înșelăciuni cu mod de operare deosebit și desfășoară activități de identificare și tragere la răspundere penală a autorilor necunoscuți
– Biroul de Ordine Publică care realizează în forma consolidată parteneriatul cu societatea civilă în vederea creșterii eficienței activităților de prevenire și combatere a faptelor antisociale, prin atragerea populației pentru asigurarea climatului de siguranță civică și prevenirea criminalității, de înlăturarea cauzelor și condițiilor care generează sau favorizează comiterea de fapte antisociale. Totodată, realizează educația antiinfracțională a populației, consilierea victimelor sau potențialelor victime ale violențelor.

Pentru îndeplinirea acestor obiective se acționează și în sistem integrat, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița și de la Poliția Locală Târgoviște.

– Polițiștii din cadrul Biroul Rutier previn și combat cauzele și condițiile ce generează sau favorizează producerea accidentelor de circulație. Lucrătorii acestui compartiment se ocupă de fluidizarea principalelor artere din municipiu, constată și sancționează abaterile de la normele legale în materie rutieră. Polițiștii de la Biroul Rutier mai colaborează cu factorii de decizie, responsabili în domeniul sistematizării rutiere și înlăturarea stărilor de pericol în traficul rutier.

La sediul Poliției Municipiului Târgoviște își mai desfășoară activitatea și polițiștii de la alte structuri de suport.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

ISU Giurgiu angajează 18 șoferi pentru autospecialele de intervenție

Publicat

pe

de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vlașca” al județului Giurgiu organizează concurs pentru ocuparea a 18 posturi de conducător auto (autospeciale), prin încadrare directă. Pot participa la concurs persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, împliniți anul acesta, care dețin permis de conducere categoriile B și C și au absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat.

Toate actele necesare pentru constituirea dosarului de recrutare în vederea participării la concurs trebuie transmise la adresa de e-mail recrutare@isugiurgiu.ro, exclusiv în format electronic (pdf.), astfel:
– cererile de înscriere, completate lizibil și semnate, alături de copii ale actului de identitate, permisului de conducere categoriile B și C, declaraţia de confirmare a cunoaşterii şi acceptării condiţiilor de recrutare și CV-ul, până la data de 06.07.2022, ora 14:00, inclusiv în zilele nelucrătoare;
– dosarul de recrutare, cu toate documentele prevăzute în anunțul postat pe pagina www.isugiurgiu.ro, până la data de 19.07.2022, ora 14:00.

În eventualitatea depăşirii mărimii maxime a capacităţii de ataşamente (50 de megabytes), vor fi transmise e-mail-uri succesive, numerotate crescător. E-mail-urile de înaintare a documentelor vor cuprinde la rubrica ,,Subiect” sintagma ,,Cerere de înscriere” sau ,,Dosar”, în funcţie de situaţie, urmat de numele şi prenumele candidatului și de postul pentru care candidează (exemplu: Dosar_Ionescu Ion_Conducător auto).

Concursul constă în:
– o probă practică ce are caracter eliminatoriu (testarea abilității de a conduce un autovehicul care necesită permis de conducere categoria C). Aceasta se va desfășura în perioada 29.07 – 03.08.2022. Locația, data, ora prezentării vor fi comunicate ulterior, în funcție de numărul candidaților, conform planificării;
– test scris ce va fi susținut în data de 11.08.2022, din tematica şi bibliografia de concurs;
– un interviu pe subiecte profesionale (doar în situaţia în care se impune departajarea candidaţilor).

Examinarea medicală și evaluarea psihologică efectuate de structurile de specialitate ale M.A.I. se vor realiza doar de către candidații declarați „Admis”.

Pentru detalii, accesați: bit.ly/Concurs_conducator_auto

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT