Connect with us

Dâmboviţa

Dâmbovița: Daruri pentru 25 de copii nevoiași din Măgura și Pătroaia Vale

Publicat

pe

Bucurie și emoție a adus preotul George Daniel Baicu de la Parohia Măgura, județul Dâmbovița, pentru 25 de copii din familii defavorizate de la școlile din localitățile Hulubești și Pătroaia Vale.

Ieri – 12 aprilie 2022, micuții au primit articole de îmbrăcăminte și încălțăminte tip sport. Aceste daruri au fost oferite și ca urmare a colaborării cu Asociația pentru dezvoltarea vieții, care mai asigură, lunar, alimente pentru 10 copii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Târgoviște: Ziua internațională a dansului va fi marcată printr-un recital de balet și muzică

Publicat

pe

Vineri – 26 aprilie 2025, de la ora 14:30, în Amfiteatrul Mic „Ciprian Porumbescu” al Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, se va sărbători în avans „Ziua internațională a dansului” (29 aprilie). Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a IV-a ediție, care îi este dedicată balerinei Anna Pavlova.

După prezentarea biografiei și a activității profesionale, elevii secției de balet a Școlii Populare de Arte „Octav Enigarescu”, în colaborare cu Școala de Balet „Daniela Rotari” și în parteneriat cu elevii Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, vor susține un recital de balet și muzică.

„La fiecare ediție, pe lângă un recital de balet sau masterclass, este aleasă o temă educativă pentru copii, din Istoria Dansului Universal.

Prima editie a fost dedicată balerinei Maya Plisetskaya, care l-a avut ca invitat special pe regizorul Suren Shahverdyan.

La a doua ediție, copiilor li s-a prezentat biografia și viața coregrafei de teatru – dans contemporan, de origine germană, Pina Bauschsi, și a fost susținut și un masterclass cu coregraful și prof. dr. Robert Mihael Zahariuc.

A treia ediție a adus în prim plan activitatea coregrafului Marius Petipa și coregrafiile acestuia. Prezentarea a fost susținută de prof. dr. Jaquieline Bratu, prof. doctorand Violeta Captari și profesorul Daniela Rotari și, de asemenea, în cadrul evenimentului a avut loc și un recital de balet suținut de elevele acestor profesori, cu variațiile din baletele create de Maestrul Marius Petipa.

Anul acesta, doamna Daniela Rotari Pătuleanu, profesor al clasei de balet din cadrul Școlii Populare de Arte „Octav Enigărescu”, va dedica cea de-a IV-a ediție, balerinei Anna Pavlova”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Centrul Județean de Cultură Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa și Universitatea Valahia vor dezvolta proiecte comune

Publicat

pe

Conducerea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Dâmboviţa a răspuns invitației la dialog lansată de rectorul Corneliu Sălișteanu și de președinta Senatului Universității Valahia din Târgoviște – Claudia Gilia. Din partea CCIA Dâmboviţa, au participat la discuții președintele Valentin Calcan, directorul general Ștefania Stroică, Simona Dodan – Specialist Relații Publice și Alexandra Ioana Pîrlea – Expert Accesare Fonduri Europene.

Scopul întâlnirii de ieri, 24 aprilie 2024, a fost crearea unui parteneriat care să faciliteze transferul de cunoștințe și tehnologii între universitate și companii, să sprijine inovarea și antreprenoriatul local, să dezvolte programe educaționale relevante pentru nevoile pieței muncii și să promoveze schimburile de experiență între cadrele didactice, studenți și profesioniștii din industrie.

„Prin intermediul acestui parteneriat, se vor dezvolta proiecte comune de cercetare și inovare, se vor organiza stagii de practică pentru studenți în companii locale, se vor oferi programe de formare și consultanță pentru antreprenori și manageri de întreprinderi mici și mijlocii, și se vor organiza evenimente și conferințe care să faciliteze dialogul între mediul academic și cel de afaceri.

Această colaborare va contribui la consolidarea legăturilor dintre universitate, industrie și comunitatea locală, creând astfel un ecosistem favorabil inovării și dezvoltării durabile în regiunea Dâmbovița”, se precizează într-un comunicat de presă transmis de către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite