Connect with us

ADMINISTRAŢIE

„Municipiul Târgoviște alege integritatea”, proiect implementat de administrația publică locală

Publicat

pe

Astăzi – 13 aprilie 2022, la Primăria Târgoviște, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Municipiul Târgoviște alege integritatea!”, finanțat din fonduri europene nerambursabile. La eveniment au participat primarul Cristian Daniel Stan și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu. În sală s-au aflat angajați ai administrației publice locale și invitați.

După cum rezultă din materialul prezentat de edilil Cristian Daniel Stan, obiectivul general al proiectului îl reprezintă eficientizarea activităților de prevenire și combatere a corupției în administrația publică locală, promovarea eticii și integrității, creșterea transparenței în procesul decizional și îmbunătățirea cunoștințelor personalului și aleșilor locali.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni și are o valoare totală de 414.584 lei.

„Vorbim de un proiect care, în afară de obiectivele sale specifice, asigură o concordanță între activitatea administrației publice locale și strategia națională anticorupție, obiective de natură să asigure oferirea unor servicii publice de calitate și în condiții de transparență.

În urma implementării proiectului rezultă o serie de instrumente: o metodologie de identificare a riscurilor, a vulnerabilităților în cadrul administrației publice locale din Târgoviște, un sistem de management antimită, certificare ISO, un studiu privind percepția în rândul cetățenilor și a personalului din cadrul administrației publice privind aspectele legate de corupție, o platformă digitală anticorupție, asta înseamnă o interacțiune cu cetățenii.

Am vorbit cu reprezentantul firmei de consultanță pentru a implementa această platformă în cadrul aplicației City App și să existe un subdomeniu care să vizeze această activitate de prevenire a corupției. Cred că este o chestiune utilă și se poate interacționa foarte ușor, pot fi sesizate anumite aspecte și, de asemenea, personalul din cadrul administrației publice locale târgoviștene, dar și aleșii locali, să fie instruiți în domeniul prevenirii și combaterii corupției, a transparenței, eticii și integrității. Toate acestea se materializează într-o administrație publică locală care este receptivă la diferitele semnale care vin din comunitatea locală”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Reprezentantul firmei de consultanță a precizat că, la nivelul României, doar 57 de administrații publice au accesat fonduri europene pentru a implementa proiecte similare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a obținut 42 de milioane de lei să modernizaze 17 străzi și trotuarele aferente

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a obținut o finanțare în valoare de 42 de milioane de lei, prin Programul Național „Anghel Saligny”, pentru modernizarea a 17 străzi din municipiu, în lungime de peste 12 km. De asemenea, se va interveni și asupra trotuarelor aferente – spune edilul Daniel Cristian Stan. Administrația publică locală va lansa, în scurt timp, licitația de execuție. De precizat că termenul de finalizare a lucrărilor nu depășește 12 luni, din momentul predării amplasamentului către constructor.

Sunt incluse în acest proiect: bulevardele Independenței și Libertății, străzile Calea Domnească, 9 Mai, Virgil Drăghiceanu, Aleea Grivița, Gabriel Popescu, Boerescu Zaharia, Maior Brezișeanu Eugen, Calea Câmpulung, Ana Ipătescu, Locotenent Pârvan Popescu, Mihai Eminescu, Barăției, Ilfovului, Porumbeilor și Costache Olăreanu.

Primarul Daniel Cristian Stan a remarcat distribuirea echilibrată, pe zone, a fondurilor prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” și a făcut referire la cei doi ani de guvernare PNL-USR când municipiului Târgoviște nu i-au fost repartizate sume de la buget din cauza culorii politice a edilului ales (PSD) – situație valabilă și pentru alte localități din țară.

„Stau și mă gândesc cam ce sume ar fi primit județul Dâmbovița dacă, în momentul de față, PSD nu era la guvernare. Eu fac această paralelă permanent cu situația municipiului Târgoviște care timp de 2 ani a fost ignorat total de o guvernare de dreapta care nu a avut nimic în comun cu interesele comunităților locale”, a declarat Daniel Cristian Stan în cadrul unei conferințe de presă.

A mai spus edilul că municipalitatea, pe lângă cele 17 străzi sus-amintite, pentru care a primit finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”, va lansa, săptămâna viitoare, licitația pentru reabilitarea străzilor Oltului, Ion Neculce, Fructelor și Luceafarului. De asemenea, Primăria Târgoviște are în lucru, în parteneriat cu CJ Dâmbovița, investiția care vizează modernizarea străzii Calea București. Totodată, este în lucru proiectul care vizează bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării și pasajul peste calea ferată de la Pavcom.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT