Connect with us

ADMINISTRAŢIE

„Municipiul Târgoviște alege integritatea”, proiect implementat de administrația publică locală

Publicat

pe

Astăzi – 13 aprilie 2022, la Primăria Târgoviște, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Municipiul Târgoviște alege integritatea!”, finanțat din fonduri europene nerambursabile. La eveniment au participat primarul Cristian Daniel Stan și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu. În sală s-au aflat angajați ai administrației publice locale și invitați.

După cum rezultă din materialul prezentat de edilil Cristian Daniel Stan, obiectivul general al proiectului îl reprezintă eficientizarea activităților de prevenire și combatere a corupției în administrația publică locală, promovarea eticii și integrității, creșterea transparenței în procesul decizional și îmbunătățirea cunoștințelor personalului și aleșilor locali.

Durata de implementare a proiectului este de 12 luni și are o valoare totală de 414.584 lei.

„Vorbim de un proiect care, în afară de obiectivele sale specifice, asigură o concordanță între activitatea administrației publice locale și strategia națională anticorupție, obiective de natură să asigure oferirea unor servicii publice de calitate și în condiții de transparență.

În urma implementării proiectului rezultă o serie de instrumente: o metodologie de identificare a riscurilor, a vulnerabilităților în cadrul administrației publice locale din Târgoviște, un sistem de management antimită, certificare ISO, un studiu privind percepția în rândul cetățenilor și a personalului din cadrul administrației publice privind aspectele legate de corupție, o platformă digitală anticorupție, asta înseamnă o interacțiune cu cetățenii.

Am vorbit cu reprezentantul firmei de consultanță pentru a implementa această platformă în cadrul aplicației City App și să existe un subdomeniu care să vizeze această activitate de prevenire a corupției. Cred că este o chestiune utilă și se poate interacționa foarte ușor, pot fi sesizate anumite aspecte și, de asemenea, personalul din cadrul administrației publice locale târgoviștene, dar și aleșii locali, să fie instruiți în domeniul prevenirii și combaterii corupției, a transparenței, eticii și integrității. Toate acestea se materializează într-o administrație publică locală care este receptivă la diferitele semnale care vin din comunitatea locală”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Reprezentantul firmei de consultanță a precizat că, la nivelul României, doar 57 de administrații publice au accesat fonduri europene pentru a implementa proiecte similare.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Comisia Europenă susține realizarea proiectului Domeniul Schiabil „Cocora”

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, s-a aflat ieri și astăzi în zona turistică montană a județului Dâmbovița, Peștera-Padina. Înalții oaspeți au fost însoțiți în această vizită de echipa Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia, condusă de directorului general Liviu Mușat, și de preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Reprezentantul administrației publice județene le-a prezentat oficialilor europeni, în amănunt, proiectul ce visează amenajare Domeniul Schiabil „Cocora”, parte importantă a Stațiunii de Interes Național Peștera-Padina. Delegații Comisiei Europene au avut ocazia să observe la fața locului potențialul turistic deosebit al zonei.

„Oaspeții noștri au apreciat că beneficiile economice și sociale ale proiectului vor fi semnificative pentru județul Dâmbovița și se încadrează perfect în prioritățile Uniunii Europene privind dezvoltarea regională și diversificarea ofertei turistice”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Corneliu Ștefan le-a mulțumim tuturor membrilor delegației pentru vizită întreprinsă și pentru susținerea acestui proiect deosebit de important pentru județul Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Delegație a Comisiei Europene, vizită de lucru în județul Dâmbovița

Publicat

pe

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Nicola Aimi – expert senior în cadrul Direcției Generale Politică Regională și Urbană, se află, începând de astăzi – 11 iulie 2024, în județul Dâmbovița pentru a identifica, împreună cu directorul general al ADR Sud Muntenia și conducerea Consiliului Județean, modalitățile prin care se vor putea accesa fondurile necesare pentru a finanța proiectele „Stațiunea de Interes Național Peștera-Padina” și „Domeniul Schiabil Cocora” – a precizat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după edința Comitetului de Monitorizare a Programului Regional Sud-Muntenia 2021–2027, care a avut loc la Călărași.

„Unul dintre subiectele discutate a fost progresul implementării programului de finanțare a proiectelor administrațiilor publice din regiunea noastră. Din punctul meu de vedere, Programul Regional 2021–2027 a avut un start bun, mai ales în Dâmbovița. O dovadă în acest sens este investiția de peste 64.200.000 de euro deja în implementare în județul nostru: Dezvoltarea infrastructurii de transport județean DJ 713 (Pucioasa – Brănești – Vulcana Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720A (Gura Ocniței – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A)”, a mai spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite