Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Proiecte și provocări investiționale pentru județul Dâmbovița. Corneliu Ștefan, față-n față cu jurnalistul Bogdan Chirieac

Publicat

pe

Am urmărit, cu maximă atenție și interes, podcastul realizat de DC News în care stau față în față, pentru 50 de minute, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și ziaristul uns cu toate alifiile științei comunicării, Bogdan Chirieac.

M-a impresionat plăcut echilibrul existent între realizatorul dialogului și tânărul șef al administrației publice județene. Ziaristul, calm, jovial, a vrut să afle mai multe despre ceea ce se întâmplă bun în Dâmbovița, făcând ușoare paralele cu trecutul, zgândărindu-l pe Corneliu Ștefan, dar nu răutăcios, ci cu lucruri pe care și le amintea.

Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a punctat de fiecare dată. Răspunsurile sale au fost ancorate în realitate, dezinvolte. Nu a evitat șeful CJ Dâmbovița să înșire și lucrurile mai puțin plăcute, nerealizări, obstacole, fără să dea în oamenii trecutului, așa cum se cam obișnuiește în politică. Singurul fost demnitar atins de „glonțul” lui Corneliu Ștefan a fost Cătălin Drula, care, în perioada cât s-a aflat la cârma Ministerului Transporturilor, a înghețat proiectul de reabilitare și modernizare la patru benzi a DN 71, Bâldana-Târgoviște-Sinaia. Practic, după cum a mărturisit Corneliu Ștefan în podcastul lui Bogdan Chirieac, Drulă a blocat acest proiect mamut, indispensabil pentru dezvoltarea socio-economică a Dâmboviței, fiind nevoie de reluarea procedurilor de achiziție, lucru care s-a întâmplat imediat ce la conducerea Ministerului Transporturilor a venit social-democratul Sorin Grindeanu. Acum, toată lumea așteaptă să fie demarate lucrările. DN 71, a spus Corneliu Ștefan, trebuie realizat. Toți politicienii din Dâmbovița, în noianul de ani scurși de la revoluție încoace, au tot promis că se va moderniza acest drum. Iată că dezideratul pare să se împlinească acum, în timpul mandatului său de președinte al Consiliului Județean. A mai spus Corneliu Ștefan că ideea cu drumul expres Târgoviște-București îi aparține. I-a vorbit lui Drulă despre acest proiect. Chiar dacă va fi de durată, este convins președintele CJD că și acest obiectiv va fi materializat.

A vorbit Corneliu Ștefan si despre șoselele de centură care vor fi edificate la Târgoviște, Pucioasa, Fieni, Găești, Titu și Răcari. Dezvoltarea județului depinde de infrastructură. Când ai puse la punct drumurile, când ai deschidere rapidă spre Capitală, spre alte zone ale țării, rămâne doar să aștepți investitorii care, cu siguranță, vor veni, dacă au toate facultățile asigurate. Asta i-a spus lui Bogdan Chirieac președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

„După ce punem la punct infrastructura, putem vorbi despre dezvoltarea economică a județului, despre atragerea investitorilor”.

Corneliu Ștefan nu s-a ferit să recunoască faptul că Dâmbovița a fost prinsă între două județe mari, cu potențial, cu largi culoare de comunicare rutieră și feroviară, de aici și lipsa investitorilor, statul pe loc, neatractivitatea. Acum, Corneliu Ștefan vrea să iasă din această strânsoare, să dea drumul către lume județului Dâmbovița. Și asta se poate face printr-o rețea rutieră modernă, prin facilități oferite celor care vor să își deschidă afaceri în județ.

Președintele CJ Dâmbovița nu putea să treacă cu vederea cel mai mare proiect de infrastructură apă-canal din România, în care sunt prinse, printr-o finanțare POIM, peste 50 de localități din Dâmbovița.

Turismul, i-a spus Corneliu Ștefan lui Bogdan Chirieac, reprezintă o componentă importantă a dezvoltării județul Dâmbovița. În afară de vestigiile istorice, de Curtea Domnească, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, județul dispune, în partea de nord, de un filon de aur încă neexploatat la adevărata sa valoare: Munții Bucegi. Aici s-a conturat deja stațiunea Peștera-Padina. Procesul de dezvoltare a acestui perimetru montan este abia la inceput. În luna mai, a precizat Corneliu Ștefan, va fi aprobat Planul Urbanistic Zonal în zona Moroieni. De aici pleacă proiectele de dezvoltare a nordului județului Dâmbovița. Președintele CJ Dâmboviţa are în plan realizarea unui parteneriat cu județul Prahova pentru realizarea unei pârtii de ski.

Bogdan Chirieac a pus pe tapet și transportul pe cale ferată în Dâmbovița, care, cu ani în urmă, era extrem de dezvoltat și solicitat. Corneliu Ștefan i-a dezvăluit faptul că CJ Dâmbovița va semna cu Ministerul Transporturilor un protocol de colaborare, în cadrul căruia se va pune în discuție ideea extinderii proiectului de tren metropolitan care să nu aibă stație terminus la Aeroportul Otopeni, ci să continue până la Târgoviște. Președintele Consiliului Județean își dorește ca acest traseu al trenului metropolitan să aibă capăt de linie la Fieni. Un proiect îndrăzneț, dar realizabil.

Jurnalistul de la DC News a vrut să afle ce se mai întâmplă și cu agricultura din Dâmbovița. Și-a amintit de „Frumosul de Voinești” și de varza și cartofii de la Lungulețu. Președintele Consiliului Județean i-a replicat că există proiecte pe care administrația județeană vrea să le implementeze, venind astfel în sprijinul agricultorilor de pe Valea Dâmboviței, a celor de la Băleni și din bazinul legumicol Lungulețu-Poiana-Brezoaele. CJ Dâmbovița intenționează să elaboreze proiecte în colaborare cu Ministerul Agriculturii pentru construcția unor depozite cu atmosferă controlată de care să beneficieze toți producătorii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești în data de 29 iunie 2022

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.06.2022, ora 16:00, la sediul acestuia, cu următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de activitate al beneficiarilor Legii 448/2006 modificată și completată din cadrul Primăriei Voinești pe semestrul 1 al anului 2022;
2. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru solicitările depuse la Primăria Voinești, conform anexelor emise de ADI “Management integrat al deșeurilor în județul Dâmbovița” pentru luna iulie 2022;
3. Informare privind intenția Telekom România Mobile Communications de a închiria o suprafață de 150 mp și cale de acces, în vederea construirii unui pilon metalic, destinat comunicațiilor electronice – islaz Muret;
4. Informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor de investiții ale UAT Voinești prin Compania Națională de Investiții ”C.N.I.” SA, Programul Național de Investiții “Anghel Saligny” și GAL Valea Ialomiței.
5. Diverse

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

17,6 milioane de lei pentru modernizare străzi din orașul Titu

Publicat

pe

Primăria Titu a obținut o finanțare de 17.654.201,95 lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru implementarea unui proiect care vizează modernizarea mai multor străzi din zona peste calea ferată – Atârnați și realizarea unui sistem de evacuare ape pluviale aferent acestora.

Sunt incluse în proiect următoarele străzi: Regiei, Mihai Eminescu, Libertății, Liniștii, Înclinată, George Enescu și Petru Groza, în lungime de 1.507 m și cu o lățime ce variază între 5,70 m și 11,50 m.

„Pe toate cele opt străzi cuprinse în proiect, se vor efectua lucrări de: modernizare a părții carosabile, amenajare trotuare, realizare accese la proprietăți, amenajare spatii verzi, realizare sistem de colectare și evacuare a apelor prin canalizare pluvială, elemente de scurgere a apelor (șanțuri pereate și rigole carosabile), siguranța circulației și amenajare a accesibilității persoanelor cu dizabilități”, se precizează într-un comunicat transmis de Primăria Titu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT