Connect with us

Dâmboviţa

Sprijin la vremuri de criză pentru copii și tineri

Publicat

pe

Copiii, tinerii, familia au reprezentat mereu o preocupare de grad zero pentru PSD, singurul partid adevărat de factură social-democrată care există pe scena politică românească. Ca parte a puterii, PSD s-a implicat, în ultima perioadă, în Parlament și în Guvernul de coaliție, pentru luarea unor măsuri de protecție socială care să stăvilească oarecum valul generat de criza care a cuprins întreg mapamondul.

„Sprijin pentru România este un proiect 95% marca PSD. Acesta prevede o serie de măsuri care să vină în ajutorul tuturor persoanelor afectate de majorările de prețuri din ultima perioadă. Soluțiile promovate de actuala Coaliție se adresează tuturor. Copiii, tinerii și familiile sunt printre beneficiarii principali ai programului a cărui valoare totală se ridică la 17,3 miliarde de euro”, a precizat deputatul Carmen Holban.

Pentru sprijinirea copiilor, vor fi alocate 86 de milioane de lei. Se are în vedere creșterea alocației zilnice de hrană cu 33%, de la 16 sau 22 de lei pe zi, în funcție de vârstă. Majorarea de la 18 la 150 de lei pe lună a sumei de care beneficiază copiii și tinerii aflați în sistemul de protecție specială, bani care sunt destinați pentru unele nevoi personale.

„Creșterea cu 58,5% a sumelor acordate anual copiilor și tinerilor pentru achiziționarea de îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite. Creștem de la 630 de lei la 900 de lei alocația lunară de plasament, iar în cazul copiilor cu dizabilități, de la 945 de lei la 1.350 de lei lunar. Pentru sprijinirea tinerilor și familiei prin Programul Family Start resursa alocată este de 500 milioane de lei.

Statul va garanta în proporţie de 80% un credit în valoare de maximum 75.000 lei. Tinerele familii își vor putea achita cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala, after school, plata chiriei și pot da un avans pentru achiziția unei locuințe.

De asemena, studenții sunt sprijiniți prin Programul Național „Student Invest”. Statul garantează un credit în valoare de maxim 50.000 lei, în proporţie de 80%, pentru taxe de studii, publicarea unor cărţi sau a studiilor de specialitate și plata locurilor de cazare în căminele studentești”, a mai spus deputata Carmen Holban – membră a Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Parlamentului României.

Nu au uitate nici cuplurile care nu pot avea copii. Acestea vor fi susținute în cadrul politicilor publice de creștere a natalității, care vor fi bugetate cu 100 de milioane de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița, județ pilot în procesul de transformare digitală!

Publicat

pe

Implementarea rapidă a proiectelor de interes comunitar reprezintă o prioritate a Consiliului Județean Dâmbovița și a Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Circuitul unor documente și perioada de transmitere sau verificare sunt, nu de puține ori, impedimente care afectează termenele în care investiții importante pentru județul Dâmbovița ar trebui duse la bun sfârșit.

„La Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, am semnat acordul prin care se va crea o conexiune informatică între Consiliul Județean Dâmbovița și Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, astfel încât informațiile administrative relevante pentru asigurarea serviciilor publice, dar și pentru implementarea proiectelor publice să fie riguros și corect gestionate. Este un pas important pentru administrația județului și mă bucur că Dâmbovița are posibilitatea să testeze în avans funcționarea unui astfel de serviciu care va fi de un real ajutor tuturor administrațiilor din țară”, a precizat președintele Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Vindeau droguri în județul Dâmbovița. 48 de persoane au fost săltate de polițiști!

Publicat

pe

Polițiștii de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Dâmboviţa au pus în aplicare, duminică – 5 februarie, 24 de mandate de percheziție domiciliară în 10 localități din județ și în municipiul București, într-un dosar de trafic de droguri instrument sub coordonarea procurorilor DIICOT. 48 de persoane au fost conduse la audieri. Cinci dintre acestea au fost reținute, iar astăzi a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Dâmbovița cu propunerea de arestare preventivă.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna ianuarie 2021 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi comercializat, în județul Dâmbovița, în repetate rânduri (peste 900 de acte materiale), droguri de risc (cannabis) – ne informează IPJ Dâmbovița.

În urma descinderilor, au fost descoperite și ridicate aproximativ 100 de grame de cannabis, 15 grame de ciuperci halucinogene, 14.400 de lei și 7.920 de euro, două cântare de precizie, 18 grindere, 17 telefoane mobile și peste 900 de articole pirotehnice din categoriile F1 și F2.

Activitățile s-au derulat cu sprijinul polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploiești, București, Pitești, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița, Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei Române. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats