Connect with us

Dâmboviţa

Sprijin la vremuri de criză pentru copii și tineri

Publicat

pe

Copiii, tinerii, familia au reprezentat mereu o preocupare de grad zero pentru PSD, singurul partid adevărat de factură social-democrată care există pe scena politică românească. Ca parte a puterii, PSD s-a implicat, în ultima perioadă, în Parlament și în Guvernul de coaliție, pentru luarea unor măsuri de protecție socială care să stăvilească oarecum valul generat de criza care a cuprins întreg mapamondul.

„Sprijin pentru România este un proiect 95% marca PSD. Acesta prevede o serie de măsuri care să vină în ajutorul tuturor persoanelor afectate de majorările de prețuri din ultima perioadă. Soluțiile promovate de actuala Coaliție se adresează tuturor. Copiii, tinerii și familiile sunt printre beneficiarii principali ai programului a cărui valoare totală se ridică la 17,3 miliarde de euro”, a precizat deputatul Carmen Holban.

Pentru sprijinirea copiilor, vor fi alocate 86 de milioane de lei. Se are în vedere creșterea alocației zilnice de hrană cu 33%, de la 16 sau 22 de lei pe zi, în funcție de vârstă. Majorarea de la 18 la 150 de lei pe lună a sumei de care beneficiază copiii și tinerii aflați în sistemul de protecție specială, bani care sunt destinați pentru unele nevoi personale.

„Creșterea cu 58,5% a sumelor acordate anual copiilor și tinerilor pentru achiziționarea de îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite. Creștem de la 630 de lei la 900 de lei alocația lunară de plasament, iar în cazul copiilor cu dizabilități, de la 945 de lei la 1.350 de lei lunar. Pentru sprijinirea tinerilor și familiei prin Programul Family Start resursa alocată este de 500 milioane de lei.

Statul va garanta în proporţie de 80% un credit în valoare de maximum 75.000 lei. Tinerele familii își vor putea achita cheltuielilor cu creșa, grădinița, școala, after school, plata chiriei și pot da un avans pentru achiziția unei locuințe.

De asemena, studenții sunt sprijiniți prin Programul Național „Student Invest”. Statul garantează un credit în valoare de maxim 50.000 lei, în proporţie de 80%, pentru taxe de studii, publicarea unor cărţi sau a studiilor de specialitate și plata locurilor de cazare în căminele studentești”, a mai spus deputata Carmen Holban – membră a Comisiei pentru Sănătate și Familie din cadrul Parlamentului României.

Nu au uitate nici cuplurile care nu pot avea copii. Acestea vor fi susținute în cadrul politicilor publice de creștere a natalității, care vor fi bugetate cu 100 de milioane de lei.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Autoturism, răsturnat la Mija. Un copil a fost transportat la spital

Publicat

pe

Un copil de 7 ani a fost rănit în urma unui accident de circulație petrecut pe DN72, Târgoviște-Ploiești, în zona localității Mija, comuna IL Caragiale.

Din primele cercetări, se pare că un autoturism condus de un bărbat de 50 de ani a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o râpă.

Micuțul a fost transportat la spital pentru efectuarea unor investigații suplimentare. De asemenea, au fost răniți și doi adulți.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ion Dumitru spulberă Regia Națională a Pădurilor într-un proces de răsunet

Publicat

pe

Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor, Ion Dumitru, singurul manager al acestei unități mamut care a reușit, în numai câțiva ani, să refacă de la zero o serie de subunități lăsate în paragină, numim aici Herghelia de la Jegălia, Muzeul Cinegetic Posada și multe sedii de ocoale etc., de ani de zile, luptă cu sistemul nevăzut ce le pune imediat piedică acela care se remarcă, care capătă notorietate mai mult decât li se permite.

Realizările sale în domeniului silvic, faptul că a ținut cu mână de fier Romsilva și nu a cedat la presiunile celor care ar fi vrut să acapareze pădurile și o serie de proprietăți ale RNP-ului, vorbim și de terenuri din inima Capitalei, l-au purtat pe Ion Dumitru ani întregi pe culoarele pașilor pierduți, l-au dus în fața instanțele cu dedicație, numite special pentru a spulbera caractere și personalități.

Ion Dumitru a fost un luptător și, chiar dacă o serie de foști colegi politici i-au întins capcane, l-au îndepărtat (nu dăm acum numele unui fost ministru de la Mediu și Păduri, din același partid, după ce Ion Dumitru a câștigat în instanță dreptul de a-l repune în funcție, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-l îndepărta de o astfel de oportunitate.

Și, uite așa, un om dedicat meseriei, un specialist prin excelență, care ar fi putut, în toți acești ani, să aducă plus valoare Regiei Naționale a Pădurilor condusă de mulți neaveniți, a fost ținut în umbră de sistem.

Aflăm acum că fostul lider social-democrat, fost deputat în Parlamentul Românei, om care a stat tot timpul alături de cei mulți și necăjiți, a câștigat la Curtea de Apel București procesul cu Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Instituția, după cum a scris Ion Dumitru pe pagina sa de Facebook, este obligată să îi plătescă despagubiri egale cu salariile indexate, majorate și reactualizate și cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în calitate de director general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

Este incredibil. Fostul director general al Regiei Naționale a Pădurilor trebuie să primească despăgubiri calculate de la data de 17 aprilie 2001 până la data de 15 august 2020. Curtea de Apel București a constatat că raporturile de muncă dintre Ion Dumitru și RNP nu au fost deloc viciate. Oare, ce zice acum doamna fost ministru pe la Mediu și Păduri care a refuzat să îl repună în drepturi pe profesionistul Ion Dumitru, târât nedrept de statul paralel într-un scandal juridic și mediatic, doar cu scopul de a-l discredita și elimina?

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT