Connect with us

Dâmboviţa

Sprijin pentru agricultură. Granturi pentru fermieri și 3.000 de lei salariul minim brut

Publicat

pe

Guvernul de Coaliție PSD-PNL-UDMR a luat decizia de a veni în sprijinul cetățenilor și al sectoarelor economice puternic afectate de explozia prețurilor la energie electrică și gaze naturale, la care s-a adăugat și invazia Rusiei în Ucraina.

Agricultura, ne-a spus deputatul PSD de Dâmbovița Marian Țachianu, reprezintă un sector economic strategic de care depinde în primul rând siguranța alimentară a României. În ultimele luni, domeniul agricol se confruntă cu o serie de greutăți financiare.Fermierii nu își mai pot lucra pământul, zootehnia este în pericol de faliment din cauza prețurilor mari la energie, nutrețuri și alte consumabile absolut indispensabile într-o fermă pentru creșterea animalelor, aplicarea pe sol a amendamentelor, a îngrășămintelor se realizează cu dificultate din cauza majorării prețului la aceste produse sau chiar din cauza lipsei totale de pe piață. Apar probleme și în lanțul comercial. Produsele agricole fiind scoase pe piață la prețuri mari riscă să nu fie achiziționate sau beneficiarul final, cetățeanul, din lipsă de bani, își reduce drastic coșul de consum.

Reprezentanții Partidului Social Democrat s-au implicat pentru luarea de urgență a unor măsuri de susținere a fermierilor, a IMM-urilor care operează în acest sector și în industria agro-alimentară.

„200 de milioane de euro vor fi alocate pentru procesarea produselor agricole în România. De la 1 iunie, fermierii care desfășoară o astfel de activitate vor beneficia de o primă de 10% din valoarea produselor procesate.

De asemenea, a fost aprobat un grant în valoare de 300 de milioane de euro pentru fermierii români. Termenul până la care se vor încheia contractele de finanţare este 30 iunie 2022. Salariile în agricultură și industria alimentară vor crește la 3.000 de lei brut. Această măsură urmează să fie aprobată de Parlamentul României”, precizează deputatul Marian Țachianu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Accident rutier cu două victime pe DN7, în comuna Mătăsaru

Publicat

pe

Doi tineri, în vârstă de 19 și 18 ani, au fost răniți, în această dimineață, într-un accident rutier pe DN7, în comuna Mătăsaru. Mașina cu care circulau, din direcția Găești ore Mătăsaru, a părăsit partea carosabilă. La volan se afla băiatul de 19 ani, de fel din Boteni. Deocamdată, nu se știe din ce motiv tânărul șofer a pierdut controlul asupra volanului.

La fața locului au intervenit pompierii din Găești și Vișina, cu autospecială de descarcerare și două echipe SMURD. Conducătorul auto și o tânără de 18 ani, pasageră în mașină, au fost găsiți conștienți. După ce au primit primul ajutor, aceștia au fost transportați la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT