Connect with us

Dâmboviţa

Fabricile de pâine, în vizorul inspectorilor ITM Dâmbovița

Publicat

pe

Foto arhivă

Inspecția Muncii a desfășurat, înbperioada 5 – 8 aprilie 2022, o campanie menită să depisteze cazurile de muncă la negru și, totodată, să verifice modul în care se respectă normele de securitate și sănătate în muncă. Au fost luați în vizor angajatorii care activează în domeniul panificației.

„Controalele anterioare au relevat faptul că lucrătorii din domeniul vizat sunt expuși la o gamă largă de riscuri de accidentare și îmbolnăvire la locul de muncă”, ne-a precizat inspectorul șef ITM Dâmbovița – Marius Lixandru.

În cadrul acestei campanii naționale, Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița a efectuat 27 de controale mixte.

„Inspectorii Compartimentului Relații de Muncă nu au depistat cazuri de muncă la negru, însă au dispus 30 de măsuri și au aplicat 3 amenzi, în valoare de 6 mii de lei, pentru neconformități. Dăm ca exemplu lipsa evidenței timpului de muncă la locurile de desășurare a activității, dosare personale incomplete în raport cu prevederile legale (HG 905/2017), lipsa contractelor de muncă la locurile de muncă verificate sau necompletarea corespunzătoare a contractelor de muncă”, ne-a mai spus Marius Lixandru.

În domeniul sănătății și securității în muncă, inspectorii ITM Dâmbovița au dispus 37 de măsuri și au aplicat 37 de avertismente. Deficiențele constatate au fost: lipsa supravegherii periodice a stării de sănătate a lucrătorilor, lipsa instruirii periodice a angajaților și lipsa semnalizării de securitate.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Accident rutier cu două victime pe DN7, în comuna Mătăsaru

Publicat

pe

Doi tineri, în vârstă de 19 și 18 ani, au fost răniți, în această dimineață, într-un accident rutier pe DN7, în comuna Mătăsaru. Mașina cu care circulau, din direcția Găești ore Mătăsaru, a părăsit partea carosabilă. La volan se afla băiatul de 19 ani, de fel din Boteni. Deocamdată, nu se știe din ce motiv tânărul șofer a pierdut controlul asupra volanului.

La fața locului au intervenit pompierii din Găești și Vișina, cu autospecială de descarcerare și două echipe SMURD. Conducătorul auto și o tânără de 18 ani, pasageră în mașină, au fost găsiți conștienți. După ce au primit primul ajutor, aceștia au fost transportați la spital.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Străzile din municipiul Moreni vor intra în modernizare pe Programul „Anghel Saligny”

Publicat

pe

Eforturile administrației publice de la Moreni sunt din nou încununate de succes în ceea ce privește atragerea de fonduri nerambursabile pentru modernizarea municipiului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a aprobat finanțarea, prin Programul Național „Anghel Saligny”, a două proiecte privind reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere, investiții importante pentru civilizația urbană și confortul cetățenilor din Moreni.

În primul proiect, se are în vedere execuția de lucrări pe 3,550 km de străzi din municipiul Moreni. Investiția are o valoare 4.709.490,2 lei. Străzile incluse în acest proiect sunt: Teiș, Armoniei, Școlii, Muzeului, Soarelui, Libertății, Romană, Fragilor, Artere laterale H.C.C., Grădinilor.

Cel de-al doilea proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 3,827 km, străzi din cartierul Schela Mare. Pentru aceast obiectiv, se vor aloca 5.439.817,76 lei. Vor intra într-un proces total de refacere străzile: Anul 1907, Codrului, Ghioceilor, Izlazului, Luceafărului, Pietriș, Sirius, Ștrandului, Trandafirilor și Uranus.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT